Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Nieuw voer voor je boekenkast: week 12 en 13 van 2019

Elke week komen er nieuwe boeken uit, maar hoe hou je dit allemaal bij? Hoe ontdek je al deze nieuwe boeken? No stress, wij bij Geekster komen met de oplossing. Elke twee weken bundelen we de meest interessante nieuwe Nederlandstalige publicaties en jij moet alleen maar op dit artikel klikken!

[columns] [column size=”1/2″]

terugkeervandekoningin
De Terugkeer van de Koningin door Rebecca Ross

De Terugkeer van de Koningin is het debuut van Rebecca Ross, vol met twists & turns voor young adults die van romantische fantasy houden. Het is het eerste deel van een trilogie.

Brienna groeit op in Huize Magnalia, waar ze samen met een paar andere meisjes getraind wordt in één van de vijf passies: Kunst, Muziek, Dramatiek, Vernuft en Kennis. De meisjes werken hard aan hun passie, zodat ze, als ze hun zeventiende jaar vieren, gekozen worden en financieel ondersteund worden. Maar Brienna’s leven neemt een abrupte wending, wanneer ze tegen haar wil betrokken raakt bij een complot tegen de koning van Maevana. Voor ze het weet komt ze terecht in een web van politieke intriges en moet ze de moeilijkste beslissing uit haar leven nemen…

De Terugkeer van de Koningin verschijnt 18 maart.

[/column] [column size=”1/2″]

warriorcats
Warrior Cats: De Wereld van de Clans door Erin Hunter

In dit boek vind je alles wat je altijd al hebt willen weten over de Warrior Cats. Ontdek nooit eerder onthulde dingen, zoals mythes, legendes en de geheimzinnige oorsprong van de krijgskatten.

Een unieke rondleiding in de wereld van je favoriete Clans staat je te wachten in dit boek. Kom te weten hoe leerlingen leren vechten, jagen en leven volgens de krijgscode. Leer welke kruiden belangrijk zijn voor de Clans, bewaard dankzij de kennis die van medicijnkat op medicijnkat wordt overgedragen. Een must voor fans van deze miauwtastische reeks.

Warrior Cats: De Wereld van de Clans verschijnt 18 maart.

[/column] [columns] [column size=”1/2″]

revolte
Revolte door Jorrit De Klerk

Een sciencefictionboek waarin dromen worden gemaakt en betwijfeld en er moet worden samengewerkt om te overleven.

Raik Minnema’s droom komt uit als hij de promotie krijgt waar hij zijn hele leven voor heeft gewerkt. De volgende dag zal hij eindelijk toetreden tot het management van de Vestakolonie in de asteroïdengordel. Maar helaas spat die droom uiteen als alle communicatie met de aarde wegvalt en er daardoor een opstand uitbreekt. Nu zit Raik gevangen, binnen in een uitgeholde asteroïde. De enige persoon die hem helpen kan, is uitgerekend diegene waar hij een grondige hekel aan heeft.

Revolte verschijnt 21 maart.

[/column] [column size=”1/2″]

valvangondolin
De Val van Gondolin door J.R.R. Tolkien

Het allerlaatste ongepubliceerde boek van Tolkien en tegelijk het eerste verhaal dat hij schreef over Midden-Aarde.

De Val van Gondolin volgt de krachtmeting tussen “de bron van al het kwaad” Morgoth en de zeegod Ulmo. Morgoth probeert de verborgen stad Gondolin te vinden en te vernietigen, terwijl Ulmo de Noldor verdedigt, de Elfenclan die Gondolin ooit bouwde. We volgen één van de Noldor, Tuor, die een avontuurlijke maar ook gevaarlijke queeste onderneemt om Gondolin ook te vinden. Tuor wordt een belangrijk man en krijgt een nog belangrijkere zoon: Eärendil, een belangrijk personage in De Silmarillion en In de Ban van de Ring.

De Val van Gondolin verschijnt 26 maart.

[/column] [columns][column size=”1/2″]

donkerenacht
Donkere Nacht door S.K. Vaughn

In Donkere Nacht, een angstaanjagende thriller, maakt liefde het grote verschil tussen in leven blijven of dood gaan.

Door een ongeluk strandt de astronaut May Knox als enige overlevende in een onbruikbaar ruimteschip. Als ze niet snel genoeg gered wordt, gaat ze dood. Maar al snel blijkt dat May toch niet alleen is, want er verbergt zich een saboteur in de machinekamer. Hij vertelt haar de waarheid en onthult dat ze deel uitmaakt van een gruwelijk complot. May moet de aarde bereiken voor het te laat is. Er is maar één persoon die haar daarbij kan helpen: Stephen, een NASA-wetenschapper en ook Mays ex-man.

Donkere Nacht verschijnt 26 maart.

[/column] [column size=”1/2″]

lichtvanlorelei
Het Licht van Lorelei door Jen Minkman

Een fantasyboek over zeemeerminnen, dat zich afspeelt op Terschelling.

Al bijna driehonderd jaar wonen de Angelen en Skylgers samen op het eiland. Die laatste zijn de oorspronkelijke bewoners, maar de Angelen hebben toch beslag gelegd op alle elektriciteit. Hun heilige Vuur van Brandarius houdt de gevaarlijke Sirenes weg van het eiland. Zo krijgen de zeemeerminnen geen kans de arme Skylgers en rijke Angelen de zee in te lokken. Maar zijn de Sirenes en Skylgers wel echt vijanden? En wat gebeurt er als het Vuur van Brandarius dooft?

Het Licht van Lorelei verschijnt 29 maart.

[/column] [columns][column size=”1/2″]

delaatstezes
De Laatste Zes door Alexandra Monir

Een nieuwe blik op misschien wel onze toekomst, met deze keer een reis naar Europa als prijs.

Terwijl de aarde wordt overspoeld door overstromingen en orkanen worden vierentwintig van de slimste jongeren ter wereld geselecteerd. Zij moeten een genadeloze strijd uitvechten om één van de zes plekken te bemachtigen op het ruimteschip naar Europa – de maan van Jupiter. Het is hun taak om daar een nieuwe kolonie te stichten. Voor de Italiaanse Leo is deze missie precies wat hij nodig heeft, maar Naomi heeft er maar weinig vertrouwen in. Maar pas wanneer er steeds minder finalisten overblijven, hebben de twee door wat er allemaal op het spel staat. Niet alleen de wereld, maar ook de sterren. En het engste van allemaal. Hun leven.

De Laatste Zes verschijnt 29 maart.

[/column]
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels