Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Nieuw voer voor je boekenkast: Week 10 en 11 van 2019

Elke week komen er nieuwe boeken uit, maar hoe hou je dit allemaal bij? Hoe ontdek je al deze nieuwe boeken? No stress, wij bij Geekster komen met de oplossing. Elke twee weken bundelen we de meest interessante nieuwe Nederlandstalige publicaties en jij moet alleen maar op dit artikel klikken!

[columns] [column size=”1/2″]

de-band
De Band door Anna López Dekker

De Band is het eerste deel in het tweeluik Lathrain. Je vertrekt mee op reis naar de magische wereld van de elfen. Zij leven volledig in harmonie met hun omgeving en zien mensen als inferieure wezens.

De elf Dalnohr heeft al een aantal mensen bij hem gehouden en heropgevoed. Nooit voelde hij meer dan een vage vertedering voor hen, mensen verschillen nu eenmaal zeer hard van elfen. Maar op een dag is hij bijna ten prooi gevallen aan de Ziekte, die de hele wereld uit haar evenwicht dreigt te brengen. Eenmaal hersteld besluit hij nog één keer een mens in huis te nemen.

De Band verschijnt 4 maart.

[/column] [column size=”1/2″]

de-verlichting
Verlichting door Stephen King

De meester van de thriller schrijft weer een boek, deze keer eentje waarin mensen vreemde dingen meemaken.

Scott Carey blijft gewicht verliezen zonder dat zijn uiterlijk verandert, maar dat is het niet het enige vreemde dat er in zijn leven gebeurd. In het plaatsje Castle Rock belandt hij midden in een ruzie met zijn lesbische buren. Een van hen is vriendelijk, de andere gunt hem amper een blik. De vrouwen willen een restaurant openen, maar de inwoners moeten niets weten van een lesbisch koppel. Als Scott inziet met wat voor vooroordelen zij en hijzelf te maken hebben, besluit hij om te helpen.

Verlichting verschijnt 12 maart.

[/column] [columns] [column size=”1/2″]

de-kronieken-van-nicci
De Sluier van de Eeuwigheid door Terry Goodkind

De Sluier van de Eeuwigheid is het tweede deel van Terry Goodkind’s nieuwe trilogie De Kronieken van Nicci. Het is gebaseerd op een personage uit zijn vorige bestsellerreeks De Wetten van Magie.

De tovenares Nicci en haar metgezellen (de magieloze tovenaar Nathan en de jonge Bannon) hebben een nieuw avontuur te beleven. Nadat ze de Norukai-slavenrovers uit de Rendabaai hebben verjaagd, is het nu tijd om Nathans magische krachten terug te vinden. Geleid door de profetie van Rood de heks trekt het gezelschap naar het zuiden van Kol Adair, naar de stad Ildakar. Tijdens hun reis komen ze niet veel goeds tegen, Norukai-hoofden op pieken, een genetisch gemodificeerd monster en een versteend leger van een half miljoen soldaten…

De Sluier van de Eeuwigheid verschijnt 13 maart.

[/column] [column size=”1/2″]

de-kaart-van-zout-en-sterren
De Kaart van Zout en Sterren door Jennifer Zeynab Joukhadar

De Kaar van Zout en Sterren is een betoverend boek met een hartverscheurend verhaal over een hedendaags Syrisch meisje en een middeleeuwse avonturier.

Wanneer het hoofdpersonage, Nour, haar vader overlijdt, verhuist haar moeder met haar drie dochters van New York terug naar Syrië. Nour probeert de herinnering aan haar vader levend te houden door zijn verhalen over Rawiya te onthouden. Rawiya is een meisje uit de twaalfde eeuw dat zich vermomt als jongen om bij een beroemde kaartenmaker in dienst te treden. in het heden blijkt Syrië veranderd te zijn en moet de hele familie noodgedwongen vluchten, toevallig nemen ze dezelfde route als Rawiya honderden jaren geleden.

De Kaart van Zout en Sterren verschijnt 14 maart.

[/column] [columns] [column size=”1/2″]

riverdale
Riverdale: Hoe het allemaal begon door Micol Ostow

Dit boek is een onthullende prequel van de razend populaire Netflix-serie Riverdale. Deze prequel laat zien hoe het leven van de vrienden eruitzag voor seizoen 1.

Het boek geeft antwoorden op je grootste vragen. Wat veroorzaakte de spanning tussen Jughead en Archie? Hoe zag Veronica’s leven eruit in New York? Hoelang is Betty al verliefd op Archie? In dit boek vertellen de hoofdpersonages van de reeks elk hun eigen verhaal.

Riverdale: Hoe het allemaal begon verschijnt 15 maart.

[/column] [column size=”1/2″]

het-bloed-van-de-weerwolf
Het Bloed van de Weerwolf door Glen Duncan

Het derde deel van een reeks over weerwolven en vampieren, dat volgt na De Laatste Weerwolf en De Vrouw van de Weerwolf.

Remshi is de oudste vampier op aarde en hij zoekt nog maar één ding. Een weerwolvenvrouwtje met de naam Talulla. Remshi is ervan overtuigd dat Talulla de reïncarnatie is van zijn lang geleden verloren, enige liefde. Hij is echter niet de enige die haar probeert te vinden. Ze worden opgejaagd door Soldaten van Christus, een religieuze orde die weerwolven en vampiers wil uitroeien en daardoor zijn Remshi en Talulla genoodzaakt om samen te werken. Alleen zo kunnen ze hun families beschermen en kan een eeuwenoude profetie in vervulling gaan.

Het Bloed van de Weerwolf verschijnt 15 maart.

[/column]
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels