Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

captain marvel 1 2019 cover

Captain Marvel #1 review: een dappere nieuwe wending

Captain Marvel laat het heelal achter en de richting die ze daarna uitgaat is een gedurfde nieuwe zet voor het personage. 

Dankzij scenariste Kelly Sue DeConnick bereikte Captain Marvel nieuwe hoogtes, letterlijk dan. DeConnick stuurde Carol Danvers de ruimte in voor plezante Star Wars-achtige avonturen. Nu neemt een nieuw creatief team de teugels over. Wat lijkt te steven naar een brave status quo op aarde, eindigt in een gedurfde nieuwe wending voor Captain Marvel.

In het openingsnummer, dat ook dient als kennismaking voor nieuwe fans, vecht Captain Marvel met haar boezemvriendin Spider-Woman tegen een kraken, mept ze een misogynist in elkaar, praat ze daarna bij met enkele oude bekenden en neemt de superheldin een protegé onder haar vleugels. Dat klinkt allemaal als standaardprocedures die de toon moeten zetten: Carol is teruggekeerd naar de aarde en neemt haar oude leven op als Avenger. Alleen loopt het niet helemaal zo.

Kelly Thompson (Hawkeye, West Coast Avengers) schrijft een heel nummer lang een aandachtsgrijpende opbouw naar iets voorspelbaars dat er verrassend genoeg niet komt door een epische cliffhanger. Thompson had zich al lang bewezen als een straffe scenariste die uitblinkt in humor en personages met net dat laagje meer. In Captain Marvel #1 lijkt ze dan ook de ideale match voor de sassy Danvers, maar durft ze ook duidelijk uit haar comfortzone te treden. Thompson toont dat Captain Marvel veel rollen heeft gespeeld, maar creëert voor haar eigen incarnatie van het iconisch geworden personage een geheel nieuwe rol.

Carmen Carnero wekt het scenario van Thompson tot leven met expressieve personages, je leest het cynisme zo af van Carol haar gezicht, en indrukwekkende actietaferelen. De lijntekeningen worden voorzien van warme, levendige kleuren door Tamra Bonvillain. Zelfs de geluidseffecten voorziet ze van opvallende kleurtjes. Captain Marvel is zo’n comic waarvan je direct doorhebt hoe hard het creatieve team samenwerkt om alles tot in de puntjes juist te krijgen.

Captain Marvel #1 is geschreven door Kelly Thompson, getekend door Carmen Carnero en uitgegeven door Marvel Comics op 9 januari 2019.

Uitzonderlijk

Uitzonderlijk
4 5 0 1
De volle negen punten, zo hard heb ik genoten van de nieuwe kennismaking met Captain Marvel. Heel verrassend en toch heel toegankelijk voor nieuwe lezers, beter konden schrijfster Thompson en haar team niet uit de startblokken schieten.
De volle negen punten, zo hard heb ik genoten van de nieuwe kennismaking met Captain Marvel. Heel verrassend en toch heel toegankelijk voor nieuwe lezers, beter konden schrijfster Thompson en haar team niet uit de startblokken schieten.
4/5
Total Score
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels