Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Partners & podcasts: Elven Voor Twaalven vervoegt de Geekster-familie

Het is je misschien al opgevallen, maar ik ben een groot fan van tabletop RPG’s, vooral Dungeons & Dragons. Ik denk dat ik persoonlijk Geekster zo’n 5% geekier heb gemaakt toen ik in een Castardaflevering probeerde uit te leggen hoe Pathfinder ontstaan was uit oude D&D-regels. De eerste keer dat ik andere Geekster-mensen ontmoette, was zelfs om samen een D&D-campaign te starten. Het was dus al vroeg duidelijk welke content ik wou maken en wat mijn favoriete onderwerp was.

Mijn eigenlijke droom was om zelf een D&D-show te kunnen beginnen. Ik heb niet het budget noch de looks om een ruimte met peperdure camera’s in te richten, maar wat ik wel heb is ervaring met in micro’s te praten. Dungeon Master is een rol die ik al even op mij genomen heb, maar ik zie mezelf nog steeds als een beginnend DM, dus ik wou die rol niet op mij nemen, mocht er ooit zo’n show komen.

Toen, op een koude avond in februari werd ik aangesproken door een van mijn medespelers op een D&D-avond. Nick vroeg mij of een D&D-podcast mij een goed idee leek. Ik kende Nick als ervaren speler en DM, dus er ging meteen een lampje branden. De rest laat ik hem even vertellen.

Elven voor Twaalven is een podcast waarin 4 vrienden en een wisselende gast een groot avontuur beleven in een wereld die ikzelf gemaakt heb. Dit avontuur wordt dan ook geleid en beschreven door mij terwijl de spelers hun keuzes maken. Je kan het zien als een interactief verhaal waarbij het verloop wordt bepaald door de keuzes van de hoofdpersonages. Natuurlijk speelt het lot ook een rol en daar zijn de dobbelstenen van toepassing. Bij bepaalde handelingen wordt er gerold om te kijken of die handeling al dan niet het gewenste effect heeft. De regels die we hiervoor hanteren, zijn terug te vinden in de boeken van Dungeons & Dragons’ vijfde editie.

Een aantal van ons spelen al een lange tijd D&D en na een sessie waarin zowel Jens (Tonk!) als ikzelf speelden als avonturiers, vroeg ik hem of hij geen zin had om een podcast te starten. Gezien Jens nog heeft meegewerkt aan podcasts en bij de radio, wist ik wel dat hij de knowhow en de juiste contacten zou hebben om dit geklaard te krijgen. Nog geen twee maand later zaten we onze eerste sessie op te nemen in de Krook!

Ikzelf ben verslingerd aan RPG’s en speel sinds mijn 15e D&D. In die tijd was het in België/Vlaanderen niet zo populair, dus vaak speelde ik niet, maar het nadenken over fantasiewerelden en monsters creëren was daarvoor niet minder aanwezig. Gelukkig zijn de tijden voor geeks veranderd en zijn tabletop games hot! Zo ook RPG’s! Er zijn dan ook immens veel Engelstalige podcasts die eenzelfde concept hebben, maar wij kozen voor een Nederlandstalige om wat meer content voor de lage landen te brengen.

Samen stelden we ook de rest van de crew samen, voltallig is dit dus:
Nick Anne – Dungeon Master
Jens Osaer – Tonk de Tortle
Gorik Verbeken – Huo de Air Genasi
Larissa Montens – Aileen de Half Elf
Philipp Kocks – Dietmar de Human

Er ontbrak echter nog één element dat Elven Voor Twaalven voltallig zou maken: gastspelers. Nick en ik bekokstoofden een manier om dit te kaderen in het verhaal en dat ging als volgt: we maakten een personage dat door een magisch voorwerp van persoonlijkheid, uiterlijk, geslacht, stem, herinneringen etc kon veranderen. Deze zou dus in elke opname gespeeld worden door een andere gastspeler, en dat zou er dus voor zorgen dat alles voor ons en de luisteraars leuk en spannend zou blijven. Alle episodes zijn te vinden op alle bekende podcastkanalen, maar voor wie ze liever meteen hoort, lijst ik ze even op:

Episode 0: Wat is Elven Voor Twaalven?

Een voorstelling van onszelf en onze podcast. Officieel werd deze na seizoen 1 opgenomen, maar ze is bedoeld om vooraf te beluisteren.


Episode 1: Kinders & Katrollen

Dit is het begin van de kindertijd van onze personages. In de komende drie afleveringen worden de personages en de wereld geschetst en beleven ze hun allereerste avontuur samen.


Episode 2: Orks & Onderhandelen

De groep leert onderhandelen op een markt, ze ontmoeten een muzikale held, en hun echte queeste begint.


Episode 3: Bu’tchah’s en Ballen

Wie had ooit gedacht dat een bal voor zoveel ellende zou kunnen zorgen? Dit is het einde van het eerste hoofdstuk, met gevolgen die de rest van het avontuur zullen bepalen.


Episode 4: Duiven & Destructie (Special guest: Sjmille)

Na vele jaren ontmoet de groep elkaar opnieuw, ditmaal in een land dat nog steeds getekend is door de gebeurtenissen in Burgenhall. Al snel worden ze aanzien voor een groep helden en worden ze op pad gestuurd om het land te redden.


Episode 5: Paden & Pijnwater (Special guest: Sjmille)

Onze vrienden hebben voor de onveilige route gekozen. Zal Dietmar zijn avontuur vinden? En is hij er wel klaar voor? Een langverwachte hereniging zal de uitslag brengen.


Episode 6: Spiegels & Stropoppen (Special guests: Sjmille en Zweefpoes)

Na de blijde intrede in Kronaufen besluit de groep dat het tijd is om de lokale taverne in te duiken. Kunnen ze hun brandewater binnenhouden? En waar is die kat plots naartoe?


Episode 7: Tonnen & Traumata (Special guest: Zweefpoes)

Onze vrienden hebben hun eerste checkpoint bereikt. Maar de queeste is nog maar net begonnen! Links en rechts bieden er zich ook een aantal opportuniteiten aan. Als dat maar goed gaat.


Epispde 8: Voetstappen & Verdwijningen (Special guest: Yorick Dupon)

Onze vrienden kampen met verlatingsangst als een paar personages zoek zijn. Naar wie gaan ze eerst op zoek?


Episode 9: Kruipers & Knoeiers (Special guest: Yorick Dupon)

Alles is weg, en het volgende dorp is nog steeds niet bereikt. Dan maar doorgaan zeker? Maar als aan de kant van de weg dingen beginnen te bewegen, is een tussenstop onvermijdelijk.


Episode 10: Waanzin & Wendingen (Special guest: Yorick Dupon)

Na de heroïsche strijd tegen de insecten herdenken de helden hun prioriteiten. Een schreeuw uit de verte brengt antwoorden op lang geleden gestelde vragen.


Seizoen 2 Episode 1: Orders & Ornamenten (Special guests: Nils ‘Sjmille’ De Smet en Arne Van Raepenbusch)

De groep heeft veel te verwerken maar wordt bijna onmiddelijk in een nieuw avontuur gegooid.


Seizoen 2 Episode 2: Prutsers & Pagina’s (Special guests: Nils ‘Sjmille’ De Smet en Arne Van Raepenbusch)

De deur gaat open, en plots wordt Huo’s ergste nachtmerrie waar. Een kamer vol boeken. En puzzels. En stelende katten. En perception checks.


Seizoen 2 Episode 3: Duikers en Denkers (Special Guest: Vincent Iliano)

De groep zoekt nog steeds verder naar de oplossing van de puzzel. Een nieuwe geleerde Bard zou hierbij kunnen helpen om een oplossing te bieden, maar zal hij dat op tijd kunnen voor Huo en Tonk er in slagen om alles te laten mislukken?


Seizoen 2 Episode 4: Ogen en Oplossingen (Special Guest: Vincent Iliano)

Onze kameraden boeken (pun intended) eindelijk wat vooruitgang met de puzzel. Maar hoe lang blijft die opflakkering van intelligentie hangen? Want daar beweegt iets in het water.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels