Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

4 comics en strips voor de fans van Red Dead Redemption 2

Krijg je maar niet genoeg van Red Dead Redemption 2? Verleng de extase met de volgende 4 westerncomics en -strips.

Pretty Deadly van Kelly Sue DeConnick en Emma Ríos

Pretty Deadly is misschien wel de minst toegankelijke comic uit het lijstje. Het mystieke verhaal combineert western met een sprookje. Een elegante tekenstijl onderstreept het vage verhaal alsof ze in harmonie zijn.

Je kan nu denken dat Pretty Deadly de pretentieuze toer opgaat, maar het is niet omdat andere fabelachtige werelden worden betreden, dat de comic zijn roots vergeet. In een handomdraai schakelt scenarist DeConnick over van gerijm en metaforen naar een spannende spaghettiwestern waarin de beelden voor zich spreken. Wie op zoek is naar een wraakverhaal met dat net dat beetje meer, moet zeker van Pretty Deadly geproefd hebben. Of je probeert de volgende comic uit.

death be damned

Death Be Damned van Ben Acker, Hannah Christenson en meer

Een van mijn persoonlijke favorieten in deze lijst aanraders is Death Be Damned. Het eerste nummer overtuigde me volledig en nu ik onlangs eindelijk het gebundelde verhaal heb gelezen, kan ik Death Be Damned zonder twijfel aan elke westernfan aanraden.

Het mag geen verrassing zijn dat ook Death Be Damned een wraakverhaal is. En net zoals Pretty Deadly verweeft het boek fantasie met de verwachtingen van het genre. Een vrouw komt terug tot leven wanneer een bende bandieten haar en haar gezin uitmoorden. Elke keer ze opnieuw het loodje legt, vlucht ze weg uit het hiernamaals om wraak te nemen op haar moordenaars. Krachtig, bijzonder authentiek en sfeervol tot en met dankzij de tekeningen van Hannah Christenson.

Een beeld van een jongen van Loo Hui Phang en Frederik Peeters

Ik kan het niet laten, we blijven nog even hangen bij de spirituele western. Een beeld van een jongen schetst hoe enkele kolonisten het Wilde Westen beschaafd willen maken. Ze worden tegengehouden door de beschaving die er al is. Het stripboek is niet alleen een vertelling van mens tegen natuur met kleine hints naar het bovennatuurlijke, het verhaalt ook over seksualiteit.

Tekenaar Frederik Peeters maakt in Een beeld van een jongen volledig komaf met het stereotiepe, dorre beeld dat we hebben van het westernlandschap. Hij goochelt met kleur: blauwe meren en rode heuvels wisselt hij af met warme nachttaferelen. De setting ademt evenveel leven uit als de personages.

In the Pines van Erik Kriek

Westernverhalen moeten het hebben van hun sfeer en laat In the Pines daar nu eens in gedrenkt zijn. Erik Kriek bundelt in zijn strip op een verrassend rakende manier vijf adaptaties van murder ballads, liedjes over moorden. En dat ga je natuurlijk genoeg doen in Red Dead Redemption 2.

De kortverhalen spelen zich af twee eeuwwisselingen geleden diep in de Amerikaanse naaldbossen. Het boek leest als een film met scherpe zwart-wit tekeningen die telkens begeleid worden door één kleur. Kriek verfilmt als het ware de liedjes, waaronder Where the Wild Roses Grow van Nick Cave en Kylie Minogue, op papier. Twee jaar geleden noemde ik het een prachtige ode aan Amerika en nu is de tijd meer dan rijp om het grimmige In the Pines nog eens open te slaan.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels