Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

fandom cover

Fandom review: Fandon’t

Fandom, geschreven door Anna Day, is een zogezegde favoriet van velen. Al hebben die velen toch de Goodreads-reviews niet gelezen. Tussen de vijf sterren (soms van mensen die het boek nog niet eens gelezen hebben) wemelt het van de één- en tweesterrenreviews. Ook ik kan er niet veel goeds over vertellen.

thefandomFandom gaat over Violet, een van de grootste fans van The Gallows Dance, een fictioneel dystopieverhaal. Wanneer ze met haar vrienden Alice en Katie en haar broer Nate naar Comic-Con gaat, wordt ze per ongeluk getransporteerd naar een ander universum, dat van haar favoriete boek…

Cosplay-elite

Alles hierboven gebeurt in de eerste veertig pagina’s, je wordt dus snel het verhaal ingegooid. Gelukkig, want als ik nog langer op die zogenaamde Comic-Con moest blijven, had ik mijn ogen uitgekrabd. Wanneer Violet net in de rij staat, dus net voor de opening, merkt ze vooral de ‘veel te naakte’ Leia’s, Daeneryssen en Wonder Womans op. Die ook nog eens veel te veel fake tan ophebben. Ook wordt ze kwaad wanneer zij tegen een cosplayer loopt en die daardoor gemeen kijkt. En o wee als je op je gsm bezig bent terwijl je in de photobooth-rij staat te wachten!

Ik vraag mij vooral af of Anna Day ooit op een conventie geweest is? Heeft ze ooit gecosplayed? Heeft ze ooit één woord tegen een cosplayer gezegd? Er zitten rotte appels in de cosplay-wereld, maar wat er in dit boek allemaal geschreven staat, klopt toch ook niet.

Verschrikkelijke wendingen

En dan hebben we het nog niet gehad over het plot van de getransporteerde wereld. Ze komen er heel snel mee weg dat ze moderne kleding aanhebben en dat een van hen helemaal niets weet over de wereld, ook al zitten ze bij de professionele top secret-rebellengroep. Die vinden random mensen bij hun groep nemen precies niet zo erg, zolang ze er maar een angsty crush op kunnen hebben.

Omdat Violet per ongeluk het hoofdpersonage vermoord heeft, moet zij – ja jongens, de allereerste voorspelbare plot twist! – de rol innemen van dat personage. Daardoor krijgen we dan toch nog onze beloofde love triangle. Een boek is helaas niet compleet zonder.

Het plot hangt echt met haken en ogen aan elkaar. Violet doet alles wat ze juist moet doen verkeerd en alles wat ze verkeerd moet doen juist, waardoor haar vriendin haar moet komen helpen. Al is die vriendin eigenlijk niet bezig met de hele situatie. Het is voor haar hét excuus om met haar fictionele crush in bed te duiken, wat ook voor een breuk in de vriendschap zorgt.

Al wordt alles hierboven ook wel vrij snel vergeten als we naar het einde gaan. Het plot sluit af met de meest verschrikkelijke plotwending ooit, legt de schuld bij het fandom voor alles wat er misgaat en sluit dan heel teleurstellend af.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels