Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

De Vorsers 2: Het beest van het eiland review

[columns][column size=”2/4″]De Vorsers: Het beest van het eiland is het tweede deel in de reeks, dat net zoals zijn voorganger perfect een standalone had kunnen zijn. In een mooie interessante setting krijgen we weer een spannende whodunit voorgeschoteld. Deze keer eentje in het koude noorden…

[/column][column size=”2/4″]Schrijver: Luca Blengino
Tekenaar: Stefano Carloni
Uitgeverij: Daedalus
Aantal pagina’s: 56
Prijs: €8,95
Verschijningsdatum: 23/05/2018[/column][/columns]

Galileo kijkt terug op de bijzondere reis naar het noorden, wel bepaald naar het eiland Hven. Daar is hij uitgenodigd om de mysterieuze moorden op te lossen. Die moorden, die al een hele tijd aan de gang zijn, worden gelinkt aan de geheime cult van Wodan, maar ook aan een weerwolf. Wat is er juist gaande op het mysterieuze eiland?

By those who to Odhin come, the mansion by its aspect.

Via een flashback komen we op Hven terecht, waar Galileo al bijna een experiment verwoest in zijn zoektocht naar de ingang. Hij wordt geholpen door twee broertjes, die zo de Fred en George van dit verhaal zouden kunnen zijn. Daarna maken we een tijdssprong en bevinden we ons plots in een kantoortje. Tycho Brahe vertelt Galileo over de mysterieuze moorden, en Galileo heeft als een echte Hercule Poirot meteen door dat het hier over een weerwolf gaat. Of een gestoorde sekte, ze zijn nog niet echt zeker.

Even later leer je de verschillende geleerden kennen. Ze worden voorgesteld alsof ze allemaal verdachten kunnen zijn, waardoor je zelf ook begint te denken “zou het die persoon zijn? Of toch misschien die broers?”. Ook de Vikingcultuur speelt een grote rol in dit verhaal, wat mijn innerlijke berserker toch heel blij maakt. Zowel Snorri Sturluson als de Cult van Wodan worden vernoemd en er komen veel runen voor in het verhaal. Aan de dorpsinwoners zie je ook dat het nog echte Vikingen zijn.

A wolf hangs before the western door, over it an eagle hovers.

De tekeningen zijn weer heel mooi. Zowel de trappenhal als de hemel zijn schitterend afgewerkt. Deze keer leken de personages niet allemaal broers, behalve de twee broers, en waren ze niet stereotiep. Mijn favoriete tekening moet waarschijnlijk die van de cult zijn. Die geeft meteen een duistere sfeer en ziet er nog eens fantastisch uit ook.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels