Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Deze Pokémon haalden de games niet

Twintig jaar na Pokémon Gold en Silver hebben fans een hele hoop monstertjes ontdekt die deel moesten uitmaken van de tweede generatie Pokémon. 

Het internet mag dan wel in rep en roer staan rond de trailer voor de nieuwe Pokémon-games voor Nintendo Switch, er was nog een verrassing rond de draagbare monstertjes. Fans konden graven in de code van een demoversie van Pokémon Gold en Silver uit november 1997. Daarin ontdekten ze niet alleen alternatieve versies van locaties, maar ook ontwerpen voor nieuwe Pokémon die de afgewerkte games niet haalden.

Een team van fans verzamelde de gegevens en sprites (de tweedimensionale afbeeldingen) van de Pokémon in een uitgebreide spreadsheet. Er staan varianten in op bestaande Pokémon zoals de starters en de drie legendarische honden, schattige babyversies van onder andere Ponyta, Vulpix en Meowth en evoluties van Ditto, Weepinbell en Farfetch’d. Daarnaast zitten er ook volledig nieuwe (voor toen) Pokémon in: wat dacht je van een lief en dik tijgertje, een katje met belletjes op haar hoofd en panda-achtige beestjes?

Die ongebruikte designs waren niet allemaal verloren werk. Zo veranderde de evolutie van Pinsir in Heracross. De evoluties van Likitung en Tangela doken later op in Pokémon Diamond en Pearl. In die vierde generatie kreeg Mr. Mime een pre-evolutie die ook in de demoversie stond. Andere designs zoals voor Pichu en Bayleef werden simpelweg aangepast in het uiteindelijke resultaat.

Natuurlijk zijn fans verrast door de ontdekking en die emoties zetten ze om in creativiteit. Het duurde niet lang voor er ingekleurde versies van de sprites en fan art opdoken van de afgewezen Pokémon, want ook zij hebben liefde nodig. De uitgewerkte tekeningen tonen vooral dat ook deze monsters een plaats verdienen in de wereld van Pokémon.

https://twitter.com/ScribbleFrost/status/1002142332588785664
https://twitter.com/mushbuh/status/1002287987898638336
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels