Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Geekster Speelt

Geekster Speelt #22: Detroit, South Park en Japan

Dag beste Geeksters! In Geekster Speelt gaan we kort in op het spel waarmee we ons de laatste veertien dagen beziggehouden hebben. Soms is dat een grote release, soms is dat een kleintje dat misschien tussen de mazen van het net is geglipt, of een spel dat al jaren geleden is uitgekomen. Een videospel, een bordspel of nog iets anders: het kan allemaal. De voorbije weken kon het volgende ons boeien:

Detroit: Become Human (demo)

Michiel: Deze week downloadde ik een demo van David Cages volgend spel, Detroit: Become Human. In deze demo kan je een van de eerste scenario’s spelen waarmee Quantic Dream ons al een tijdje probeert te overtuigen. En om eerlijk te zijn, voorspelt de demo veel goeds. De dialogen zijn een beetje cliché, maar niet slecht. Je speelt als Connor, een android die andere androids moet inrekenen als ze fouten begaan. En de android waarvoor je opgeroepen wordt heeft een fout begaan: hij heeft zijn eigenaar gedood en diens dochter gegijzeld. Aan jou om de situatie op te lossen aan de hand van je intuïtie en wat je op de locatie zelf vindt. Probeer je te achterhalen waarom de andere android het gedaan heeft? Neem je een illegaal wapen? Probeer je de android te overtuigen dat hij niet meer naar behoren functioneert? Zoals altijd zijn er meerdere mogelijke eindes, die sterk van elkaar kunnen verschillen en zeker niet allemaal even vrolijk zijn. Benieuwd of die in het volledige spel ook zo divers zijn en een grote invloed zullen hebben op het plot. Op het einde van de scène, die zo een 10 tot 20 minuten duurt, krijg je een stroomdiagram waarop je kan zien hoe je keuzes tot het net gespeelde einde geleid hebben en wanneer je andere keuzes zou kunnen maken. De setting en de sfeer overtuigden me om in ieder geval voor verschillende eindes te gaan. Hopelijk boeit het volledige spel mij even veel.

Detroit Become Human Demo

Rising Sun

Nils: Wat krijg je als je Nioh combineert met een spel zoals Risk? Het bordspel in het land van de rijzende zon. En wat voor één. Dit bordspel, een megalomane kaiju van formaat, nam onze volledige speeltafel in beslag. Het was maatwerk om alle kaarten, units en resources zo te kunnen plaatsen zodat we het overzicht konden bewaren. Maar mijn god, wat een kanjer. En dan heb ik niet over de meegeleverde Godzilla, een miniature van 10 cm hoog. Rising Sun is, net als Bloodrage, Cyclades en consoorten, een veroveringsgame, waarbij je zoveel mogelijk overwinningspunten tracht te behalen op het einde. Het leuke aan Rising Sun is de combinatie tussen tactisch teamwerk en heerlijk verraad. Je moet immers elke ronde een alliantie aangaan met je medespelers (of net niet) om het juiste tactisch voordeel te bekomen. Om daarna met je gekozen clan landen te overspoelen met je leger vreselijke monsters. Wel een game die gemakkelijk je hele namiddag opeist, maar zo erg is dat niet, toch?

rising sun box

South Park: the Fractured but Whole

Olivier: Het spel lag al enkele weken in de kast, maar éénmaal ik aan South Park: the Fractured but Whole begon, kon ik niet meer stoppen. Ik had op de PS3 zo genoten van The Stick of Truth dat ik van in het begin al enthousiast was over een vervolg. De gameplay in de eerste versie was leuk, maar werd snel repetitief, gelukkig was het verhaal zo verschrikkelijk over-the-top en volledig fout dat het een instant hit werd. In dit vervolg ben je opnieuw the new kid en veranderen de kinderen van Lord of the Rings- naar superheldenthema. De gameplay werd hiernaar aangepast met enkele verbeteringen, maar het blijf allemaal erg simpel. Gelukkig zijn de gevechten mooi verspreid, zo wordt het deze keer minder snel vervelend. Eigenlijk zat de humor ideaal verweven in het verhaal en de gameplay zelf. De details tijdens straatgevechten zoals passerende auto’s die het gevecht even doen pauzeren zijn zalig. Het verhaal zelf is deze keer minder schokkend, maar daarom niet minder goed. In The Stick of Truth had je meer de oudere South Park-humor, die vooral vulgair en uitdagend was, terwijl The Fractured but Whole meer ingenieus aanvoelt. Het verhaal zit vol met hilarische plotwendingen die ik niet zag aankomen en ik ben blijven lachen (en spelen) tot het einde. Echt een aanrader voor elke South Park-fan. Voor meer info kan je onze review er zeker nog eens op nalezen. Ik kan me er alvast helemaal in terugvinden.

South Park: The Fractured but Whole franchise plan

Waar ben jij de voorbije week mee bezig geweest? Was er een videospel waardoor je je console of je pc-scherm niet kon verlaten of heb je met vrienden een leuk bordspel uitgeprobeerd? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Discord.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels