Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

De Mol Afl. 2

Geekster ontmaskert De Mol Afl. 2: na de cliffhangers

Na de letterlijke en figuurlijke cliffhangers van vorige week werd de jacht op de mol verdergezet. Jacht is ook meteen een goede beschrijving van de eerste proef. Verder werden de kandidaten onderworpen aan een vakoverschrijdende proef LO en gingen twee gelukkigen op romantische citytrip.

The most dangerous game

Joke kreeg de kans om een massa pasvragen bijeen te verzamelen, maar daarvoor zou ze eerst een zenuwslopende jacht moeten overleven. Zij moest te voet (en niet meteen met de meest stealthy helm) van het ene kleine dorpje naar het andere lopen en daar schijven markeren met een brandijzer, om zo telkens pasvragen te verdienen. Ondertussen werd zij op de tonen van Red Dead Redemption opgejaagd ter land, ter paard en in de lucht. Jeffrey, Lloyd en Katrien in de pick-up, Baha, Pieter en Steve op de paarden en Channy en Pascale in een helikopter. De jagers hadden niet enkel de opdracht om haar uit te schakelen, maar konden geld verdienen door dezelfde schijven met een ander teken te brandmerken. Als Joke echter in een haciënda 10km verderop zou geraken, zou zij al haar pasvragen houden en zou er geen geld verdiend worden.

De Mol Joke runs
Joke is opgejaagd wild.

Snel spraken de jagers af om zo snel mogelijk Joke te vangen, ook al zou dat minder of geen geld opleveren. Niemand wou dat een van hen pasvragen krijgt, maar de mol zal wel in zijn of haar vuistje gelachen hebben. Niet alle afspraken gingen echter van een leien dakje. Zo was er voor (en tijdens!) de proef wat onenigheid over welk team voor het geld zou gaan en welk team op Joke zou jagen. Team paard reed op meest kalme paarden ooit, misschien de reden waarom Jeffrey en Lloyd in de pick-up aan de paardrijders vroegen om het brandijzer even aan hen te geven, maar aangezien Baha weigerde, kwamen ze van een kale paardenmarkt thuis.

De auto had Joke bijna ingehaald, en aangezien zij het brandzijer aan het opwarmen was, zou zij een vogel voor de kat geweest zijn, maar bijna op het laatste nippertje draaide de auto zich en kreeg ze uitstel van executie. Jammer genoeg voor haar steeg dan de helikopter op, waardoor verborgen blijven wat moeilijker werd. Nadat ze gespot werd, “FOLLOW THAT WOMAN!”, moest de helikopter wegens brandstoftekort terugkeren en werd ze bij de tweede set schijven ingehaald door team pick-up.

De Mol onderhandelaars
Zware onderhandelingen.

Even leek het alsof er onderhandelingen zouden plaatsvinden, maar Lloyd wou in ruil dat ze bijna al haar pasvragen zou opgeven. Katrien meldde aan het andere team dat ze Joke gevonden had, waardoor onderhandelen minder gemakkelijk zou gaan en Lloyd dan (op aanraden van Jeffrey) maar besloot om Joke neer te schieten. Weg sfeer, pasvragen, en ook weg €4000. “What the hell?”, klonk het toepasselijk vanuit de mond van priester Pieter. De ruzie werd al snel bijgelegd, maar toch ging iedereen ontevreden weg. Gilles had gelijk, bij deze opdracht had enkel de Mol gewonnen.

Wazegde?

Na een helende, spirituele en op den duur losbandige avond en nacht in de haciënda werd het meteen tijd voor de tweede opdracht (na een technische storing bij Vier). Bij het ontbijt stonden er bordjes en voorwerpen klaar. Wie was blind te vertrouwen, wie was slagkrachtig? Jeffrey en Katrien werden meteen geblinddoekt en naar een toeristische stad gebracht. Ze werden getrakteerd op een blinde citytrip en moesten op het einde drie vragen erover oplossen in ruil voor een slordige 3000 euro. Ze kregen echter ook een kist mee met daarin de molboekjes van alle 10 kandidaten. Erin kijken zou echter de proef meteen doen falen.

de mol BOENK
Misschien was de gids wel de Mol.

Vermoedelijk was deze trip voor de kijkers leuker dan voor hen, want ze konden noch hun mooie kleren bewonderen, noch probleemloos door de stad wandelen. “I’m OK?” “Yes.” MOT, tegen een paal. Wat blijkt, een sombrero is een goede veiligheidshelm. Na een ontmoeting met een priester, het eten van menudo (koeienmaag) en een romantisch bezoek aan het kussteegje, konden ze echter alle vragen goed oplossen. Geen van beiden had in de molboekjes gekeken, hun zielen waren even proper als hun niet door blacklightverf besmeurde handen, dus 3000 euro binnen. Misschien nog een laatste tip voor Vier: Spaans is, net zoals Vlaamsche dialecten, beter te verstaan als de ondertiteling werkt.

Niet zonder slag of stoot

Ondertussen mochten de andere zeven het in een baseballwedstrijd opnemen tegen een bende vijfjarigen. Steve en Channy bleven aan de zijlijnen en mochten vragen niveau 5e leerjaar oplossen in ruil voor geld.
Deze vragen konden echter verdiend worden als ze door de anderen bij het baseballen werden gewonnen. Op elke honk konden de kandidaten rode ballen vinden (in een ballenbad, een zenuwspel en een doolhof) waarmee ze moesten uitlopen. Hier liep het echter vaak fout, en door slechte communicatie of strategie van onder meer Baha, die bij een slechte slag meteen begon te lopen, konden de Mexicaanse kinderen meerdere kandidaten OUT krijgen. Ook de bollebozen aan de kant deden het niet schitterend, want ze wisten onder meer niet hoeveel sterren er op de EU-vlag staan, dat Rusland met roebels werkt, hoe een “dab” heet of wie er allemaal een evangelie geschreven heeft. En een dokter die niet weet hoeveel tanden kinderen hebben, is dat verdacht?

De Mol pieter basebal
De beste baseballer blijkt een priester te zijn.

Uiteindelijk maakte iedereen fouten en werd er met slechts de helft van de verdiende vragen correct beantwoord slechts €2000 van de mogelijke 6000 verdiend. Toch werd dankzij een mooie homerun van Pieter op het einde (met de laatste bal) het eindtotaal nog 2300.

Geld gewonnen, geld verloren

Er kon deze aflevering €13000 verdiend worden, en het werd 5300. Mede dankzij de Mol dus 7700 euro mislopen. Maar wie is de Mol? Tijd voor de eliminatie. Joke heeft haar gemiste pasvragen niet nodig gehad, en ook team pick-up heeft er geen nadeel aan ondervinden. Het was de vrolijke Limburgse Channy die de groep moest verlaten.

Wie verdenken wij?

Simon

Joke is de mol Ze zeggen dat tunnelvisie gevaarlijk is bij het mollenjagen, maar na zo’n aflevering met zo’n groep zie ik niet in waarom ik zou veranderen. Volgens mij speelde Joke mindgames door pasvragen aan te bieden en verdeeldheid in de groep te zaaien. Dat ze hierbij werd geholpen door triggerhappy Lloyd, was een leuk extraatje: alweer niets verdiend. En dan die valse verontschuldigingen achteraf, mollenstreken zeg ik u! Bij de volgende proef was het op het baseballveld moeilijk om te saboteren en hield Joke zich dan ook slim afzijdig. Dat heb je weer goed gedaan, maar mij leid je niet om de tuin Joke.

Jens

Jeffrey is de mol Ik vind het moeilijk om een mol vast te pinnen, vorige aflevering was ik zeker van Joke, deze week lijkt Jeffrey mij de verrader. Tijdens de achtervolging probeerde hij om tijd te verspillen in het begin van de proef. Uiteindelijk was hij Lloyd aan het pushen om de trekker over te halen. In de Blind Vertrouwen proef was hij plots iets minder begaan met het welzijn van de groep. Misschien moeten we die molboekjes toch eens lezen. Ik vertrouw hem voor geen haar en zal zijn mollenstreken nauwgezet in de gaten houden.

Louis

Jeffrey is de mol Vorige week had ik mijn ogen op Joke gericht. Deze aflevering denk ik dat ik mijn pijlen wat ga moeten bijrichten. Meerbepaald naar de mensen in de groep die met de pick-up reden doorheen de eerste opdracht. Als het ergens verkeerd of chaotisch verliep was het toch daar. Met Jeffrey als leider kon het trio dat ook nog uit Lloyd en Katrien bestond de vooraf gemaakte afspraken maar niet naleven. Zeer verdacht als je het mij vraagt. Het feit dat ze dan ook voor niks kiezen in plaats van op het gemak gewoon bij Joke te blijven en de rest met de paarden nog geld te laten verdienen voordat ze afschieten. Jokes voorstel om haar munten te delen had ik nu persoonlijk bijvoorbeeld ook niet afgeslagen. Dat Katrien en Jeffrey zich in de tweede opdracht dan wel gedragen, zoals Katrien zelf zei leek me, zelfs voor de mol ook, logisch eigenlijk. Dat had ook zeer zwaar opgevallen moesten net die twee ook weer alles in het honderd laten lopen…

Wie verdenken jullie?

Jullie hebben nu onze kant gehoord, onze bedenkingen zorgvuldig gelezen, maar wat denken jullie? We zijn zeer benieuwd of jullie onze meningen volgen of misschien zelfs volledig andere personen verdenken. Ik zou zeggen: laat het ons weten! We nemen jullie ideeën sowieso mee voor volgende week!

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels