Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

films 2018

De 24 meest geanticipeerde films van 2018

We zijn nog maar pas bekomen van 2017 of het is alweer tijd om uit te kijken naar wat het nieuwe jaar filmfans te bieden heeft.

Zeggen dat we verwend werden in 2017 op filmvlak zou een klein understatement zijn, maar liefhebbers van epische blockbusters en superheldenfilms hebben nog meer om naar uit te kijken in 2018. Zo krijgen we niet alleen vliegensvlug na de laatste Star Wars een nieuwe op ons bord, verschijnen er maar liefst twee nieuwe X-Men-films, krijgt The Incredibles een vervolg én komen er twee speciale Spider-Man-prenten uit. Om nog maar te zwijgen over The Avengers.

Solo: A Star Wars Story (23 mei)

De nieuwste telg in de Star Wars-familie heeft er een hobbelig parcours opzitten. Nadat The LEGO Movie- en 21 Jump Street-makers Phil Lord en Christopher Miller als regisseurs vervangen werden door Ron Howard, deden er ook geruchten de ronde dat hoofdacteur Alden Ehrenreich helemaal niet zo goed kan acteren. Maar met daarnaast namen als Donald Glover en Woody Harrelson blijven we hoop hebben in de prequel.

Black Panther (14 februari)

De Marvel-films zijn pas echt goed als ze de eenheidsworst schuwen waarin ze soms durven te vervallen. Al vanaf de eerste beelden is het duidelijk dat Ryan Cooglers Black Panther dat helemaal zal doen. Met Chadwick Boseman, Michael B. Jordan en Lupita Nyong’o is de cast alvast fantastisch en dat is nog maar het topje van de ijsberg. De Afrikaanse sciencefictionwereld ziet er kleurrijk en origineel uit. Dat het maar snel februari is!

Avengers: Infinity War (25 april)

Black Panther mag er dan geweldig uitzien, de Marvel-film waar elke fan nog het meest op zit te wachten is de nieuwe Avengers. Deze keer komen alle helden uit het universum samen om te strijden tegen Thanos. Captain America: Civil War heeft het lichtjes teleurstellende Avengers: Age of Ultron wel goedgemaakt, dus wij slapen op onze twee oren als het over Infinity War gaat.

Ready Player One (28 maart)

De nieuwste van Steven Spielberg is een adaptatie van het gelijknamige sciencefictionboek. Met de huidige jaren 80-hype is er ook geen beter moment om een nieuw nostalgiebommetje te droppen. Langs de andere kant kunnen we ons ook afvragen hoeveel nostalgie en intertekstualiteit genoeg is. Maak je wel nog een origineel werk als het een samenraapsel is van popculturele referenties?

Aquaman (19 december)

Batman V Superman: Dawn of Justice, Suicide Squad en Justice League mogen dan wel miskleunen van jewelste zijn, met Wonder Woman hebben Warner Bros. en DC Comics wel bewezen dat ze goeie superheldenfilms kunnen maken. Hopelijk werkt de focus op een solo-avontuur ook voor Aquaman, met Jason Momoa die gestalte geeft aan de koning van Atlantis .

A Wrinkle in Time (21 maart)

A Wrinkle in Time is een boek uit 1962 dat wetenschap verweeft met magie. Het verhaal gaat over een meisje dat naar een verre planeet moet reizen om haar gevangengenomen vader te redden. In 2003 verscheen er een tv-film van, maar het echte werk ligt deze keer in de handen van Selma-regisseur Ava DuVernay. De cast is simpelweg ongelooflijk: Oprah Winfrey, Reese Witherspoon, Mindy Kaling, Michael Peña, Zach Galifianakis, Chris Pine en meer.

The Incredibles 2 (27 juni)

Veertien jaar na datum kunnen we nog altijd zeggen dat The Incredibles de leukste superheldenfilm ooit is. Voor het welgekomen vervolg keert regisseur en schrijver Brad Bird terug, samen met de originele cast. The Incredibles 2 speelt zich direct af na de eerste film en toont hoe de familie zich aanpast aan hun superheldenbestaan.

Jurassic World: Fallen Kingdom (6 juni)

Jurassic World was een van de plezierigste films van 2015. Het vervolg van The Orphanage-regisseur Juan Antonio Bayona ziet er een pak donkerder uit. Jaren na de Jurassic World dreigt het verlaten eiland ten onder te gaan door een vulkaanuitbarsting. Het is aan het team van Chris Pratts personage om de dino’s van uitsterving te redden. En Jeff Goldblum keert terug als Dr. Ian Malcolm!

Teen Titans Go! to The Movies (25 juli)

De superhelden van DC Comics krijgen hun eigen films, dus dachten de Teen Titans dat het ook hun beurt is. In deze animatiefilm proberen ze de hopeloos aandacht te trekken van een Hollywoodregisseur, maar een superslechterik gooit roet in het eten. Naast de stemmen uit de originele tekenfilmreeks zijn ook Kristen Bell en Will Arnett (ongetwijfeld als Batman) van de partij.

Pacific Rim: Uprising (21 maart)

Voor het vervolg op het coole Pacific Rim neemt Spartacus-bedenker en Daredevil-showrunner Steven S. DeKnight de teugels over van Guillermo del Toro. Enkele personages keren terug, maar de focus ligt op John Boyega die de zoon van Idris Elba’s personage speelt. Gigantische monsters dreigen opnieuw de apocalyps te veroorzaken: Jaeger bots, roll out!

Annihilation (7 maart)

Dat Alex Garland kan schrijven, bewees hij met The Beach. Dat hij ook films kan schrijven, bewees hij herhaaldelijk met 28 Days Later, Sunshine, Never Let Me Go en Dredd. Maar wie had kunnen verwachten dat hij ook steengoede films kan regisseren? Na Ex Machina liggen de verwachtingen torenhoog voor zijn Annihilation, een sciencefictionfilm met Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh, Tessa Thompson en Oscar Isaac. De originele boekenreeks van Jeff VanderMeer belooft alleszins veel. Annihilation verschijnt in België op Netflix.

Ant-Man and the Wasp (18 juli)

Ant-Man toonde dat superheldenfilms ook kleinschaliger mogen zijn. In het vervolg heist Evangeline Lilly zich in een gelijkaardig pakje als Paul Rudd, wanneer die laatste net op zoek is naar de balans tussen familie en zijn verantwoordelijkheden als Ant-Man. Zolang Michael Peña van de partij is als hilarisch crewlid zijn wij blij.

Venom (10 oktober)

Een tijdje terug kondigde Sony enkele films aan die deel uitmaken van het Spider-Verse, een filmuniversum rond de spinnenman. Vreemd genoeg zal Spider-Man zelf niet opduiken in de eerste film daarvan. Tom Hollands versie maakt immers deel uit van het Marvel Cinematic Universe. Daarom focust Venom op de schurk met Tom Hardy die het titelpersonage vertolkt. Meer informatie is vooralsnog schaars.

The New Mutants (11 april)

2017 betekende een omwenteling voor de X-Men-franchise. De aftrap werd gegeven door Legion, een van de origineelste televisiereeksen van vorig jaar. Ook het meer conventionelere The Gifted kon ons bekoren. In 2018 doen de X-Men op filmvlak zot: The New Mutants is een horrorfilm over mutanten die vastgehouden worden in een instelling. The Fault in Our Stars-regisseur Josh Boone begeleidt onder andere Anya Taylor-Joy, Maisie Williams en Charlie Heaton in de eerste X-Men-film van het jaar.

X-Men: Dark Phoenix (31 oktober)

Na The New Mutants is het de beurt aan X-Men: Dark Phoenix. Het is het regiedebuut van Simon Kinberg, de producent van al de andere films in de X-Men-reeks. Deze film wordt een getrouwere adaptatie van Chris Claremonts The Dark Phoenix Saga, inclusief de Shi’ar-aliens. We hopen wel dat het niveau hoger ligt dan X-Men: Apocalypse, want wie weet wordt dit wel de laatste keer dat we deze X-Men op het scherm zien nu Disney de franchise in handen zal krijgen.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (14 november)

Gelukkig hebben ze de And Where to Find Them weggelaten, anders ging de Oscar voor de langste filmtitel naar deze klepper! De eerste nieuwe film in het Harry Potter-universum was zeker te smaken, maar stiekem blijven we ons afvragen of de reeks zich niet beter enkel had gefocust op de magische oorlog aan het begin van de 20ste eeuw. The Crimes of Grindelwald zal net dat doen, maar welke rol hoofdpersonage Newt Scamander zal spelen in de vete tussen Dumbledore en Grindelwald is nog niet duidelijk. En Jude Law vertolkt Dumbledore, als dat de foute casting van Johnny Depp niet goed maakt, weten wij het ook niet meer!

Sicario 2: Soldado

Sicario is nu eens een film die totaal geen vervolg nodig had. Toch krijgen we net dat met Soldado, deze keer zonder Denis Villeneuve en Emily Blunt. Wel terug van de partij: scenarist Taylor Sheridan, Benicio Del Toro en Josh Brolin. De drugsoorlog is nog lang niet voorbij, dus sluit de federale flik Graver (Brolin) opnieuw een verbond met huurling Alejandro (Del Toro).

Deadpool 2

Avengers: Infinity War, Sicario 2: Soldado en nu ook Deadpool 2: Josh Brolin duikt drie keer op in dit lijstje. In de sequel op de vulgaire superheldenfilm geeft hij gestalte aan de mutant Cable. Deadpool krijgt ook gezelschap van Domino, vertolkt door Zazie Beetz.

Wreck-it Ralph 2: Ralph Breaks the Internet (21 november)

In de originele film verliet Ralph zijn arcademachine om andere te bezoeken. In het vervolg duikt hij het wereldwijde web in en maakt hij kennis met zowel Disneyprinsessen als met Star Wars-personages en superhelden van Marvel. Hopelijk staat de overvloed aan verwijzingen niet in de weg van een goed verhaal.

Holmes and Watson (7 november)

Train maar je lachspieren, want als Will Ferrell en John C. Reilly een film maken, zullen die geen rust krijgen. Holmes and Watson is uiteraard een humoristische adaptatie van Arthur Conan Doyles klassieke reeks. Ferrell en Reilly vertolken de hoofdpersonages, terwijl Ralph Fiennes en Hugh Laurie respectievelijk Moriarty en Mycroft spelen.

Early Man (februari)

Een van twee stop motion-films in het lijstje. Deze komt uit de stal van Aardman Animations (bekend van Wallace and Gromit). Holbewoner Dug (Eddie Redmayne) en zijn vriend Goona (Maisie Williams) moeten het opnemen tegen een slechterik (Tom Hiddleston) die de bronstijd wil inluiden.

The God Particle (april)

The God Particle is de nieuwste film in de Cloverfield-reeks, waar na het verrassende 10 Cloverfield Lane elke sciencefictionfan naar zit uit te kijken. In de film leidt een experiment van enkele astronauten tot verschrikkelijke gevolgen: de aarde wordt weggevaagd. Het wordt sowieso helemaal anders dan 10 Cloverfield Lane, maar helaas werd de prent net enkele maanden uitgesteld.

Spider-Man: Into the Spider-Verse (19 december)

Het leek wel alsof deze film uit het niets kwam. Phil Lord en Christopher Miller werkten al een tijdje aan een animatiefilm rond Spider-Man, maar toen de trailer gelost werd, waren we toch helemaal verrast. Miles Morales neemt de rol van Peter Parker over in een film die er oogstrelend uitziet.

Isle of Dogs (27 juni)

Na The Grand Budapest Hotel in 2014 dook Wes Anderson in de studio voor een nieuwe animatiefilm. Isle of Dogs is stop motion in de stijl van Fantastic Mr. Fox. Bryan Cranston, Edward Norton, Bil Murry, Jeff Goldblum en meer verlenen hun stem aan honden die in quarantaine geplaatst zijn in een dystopisch Japan.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels