Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Minxx Cyberpunk 1 review: eindelijk een strip zonder boodschap

Minxx Cyberpunk begon haar leven in 2020 als Kickstarter. Via het crowdfundingsplatform wekte de mini-uitgeverij Be Amazed Studios deze nieuwe reeks tot leven. Niet alleen dat, ze huurden Pat Shand en de in de Benelux gekende tekenaar Romano Molenaar in om deze klus te klaren.

Waar gaat Minxx over?

De kopij die uitgeverij Reboot Comics op de achterflap heeft geplaatst, zegt eigenlijk al voldoende: “In een sterrenstelsel, misschien niet echt far, far away, klaart de vlug pratende, snel schietende en zeer verleidelijke premiejager Minxx elke klus, waar dan ook – maar wel… voor een prijs!

Dus, beste lezer, laat je niet verleiden door de heldere kleuren van het licht, de kermisattracties, circusvoorstellingen en oog­strelende mechanische gastvrouwen, want je bent nu niet in Las Vegas, maar in een voorstelling waarin Minxx de hoofdattractie is!

Wanneer een van haar routineklussen, het terugvinden van de vermiste popster KIWI CREMA, flink fout loopt, door een verkeerde identificatie en verschillende verdenkingen van moord, wordt Minxx ondergedompeld in een voor haar on­bekende wereld en moet ze het opnemen tegen iemand die (of iets anders dat) nog gewelddadiger en dodelijker is dan zijzelf!”

Het is vreselijk opgestelde kopij maar het zegt wel genoeg over de inhoud.

Minxx is ook de eerste strip die Reboot uitgeeft in het Flip-formaat. Dit album wordt in de oorspronkelijke Engelse versie uitgegeven en in de vertaalde Nederlandse versie. Mocht je, in navolging van menig Nederlander, de Nederlandstalige versie niet zien zitten, dan draai je het album gewoon om.

minxx
©Reboot Comics

Is het wat?

Je kunt zien dat uitgever Leon Verhoeven een kijker is van Youtube-shows Bammerdebam en de vlogs van Michael Minneboo. De vormgeving van Minxx is geïnspireerd door de latere uitgaven van de uitgever Juniorpress. Je ziet het niet alleen aan het Flip Comics-logo dat een knipoog is naar het oude logo van JP. Ook het album zelf doet denken aan de bundels die JP uitgaf in hun latere jaren.

Het verhaal van Minxx is heel erg nineties. Het heeft geen enkele pretentie en probeert vooral te amuseren. Romano Molenaar is als tekenaar een kind van dat tijdperk. Zijn werk oogt als de typische ninetiesstijl die toen school maakte bij uitgeverijen zoals Image Comics. Minxx is een rondborstige heldin met geweren. Ze doet denken aan een Gothic Lara Croft.

Dit album is gemaakt voor een publiek van dertigplussers. Als jij warm wordt van de jaren 90, Juniorpress en onbekommerde actie, dan is dit het album dat je moet hebben. Ook de latere edities zullen door Reboot worden uitgegeven dus ren maar snel naar de winkel.

Minxx Cyberpunk verscheen 1 maart 2023 en wordt uitgegeven door Reboot Comics. Bestel het in de Reboot webshop.

3/5
Total Score

Raak

  • Heel pretentieloos vermaak
  • Molenaar tekent in een leuke 90s-stijl

Braak

  • Het is heel erg jaren negentig en dat moet je liggen
Total
0
Shares
Gerelateerde artikels