Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

The Tomorrow War review: ik doe het morgen wel

In The Tomorrow War op Amazon Prime Video vecht Chris Pratt morgen voor morgen. Niet voor vrijheid, vorst en vaderland, maar wel om zijn familie te herenigen.

Het entertainende The Tomorrow War van regisseur Chris McKay (The LEGO Batman Movie) verveelt geen seconde en raast als in een videogame van episch moment naar een ander. Zoals een typische zomerblockbuster heeft het ook weinig zin in vernieuwing en voelt de combinatie van Alien en Edge of Tomorrow aan als een tijdreisfilm van gisteren.

Wil Jan Modaal zich aanmelden?

De film spoelt door naar morgen, meer specifiek december 2022. De finale voetbalmatch om de wereldbeker in het door slaven gebouwde stadium in Qatar (en dat is geen fictie, maar hup voetbal!) wordt bruusk onderbroken. Soldaten uit de toekomst komen ons waarschuwen voor het einde van de mensheid. Een einde dat enkel voorkomen kan worden als iedereen en zijn moeder de wapens in handen neemt en zélf oorlog gaat voeren, 30 jaar later.

© Amazon Prime Video

De dienstplicht wordt opnieuw ingevoerd, de kans voor alledaagse familieman Dan Forester (Chris Pratt) om iets te betekenen voor de wereld en zijn familie (met Betty Gilpin als zijn vrouw). Schrap dat alledaags: Dan is niet alleen ex-paracommando, hij blinkt ook uit in biologie. En gelukkig voor morgen is iedereen in zijn omgeving (zoals de rollen voor Yvonne Strahovski en J.K. Simmons) toevallig begaafd in zowel biomedische wetenschappen als in oorlogje spelen.

Het zijn beige, serieuze rollen die je snel vergeet. Een Chris Pratt die slechts hier een daar een flauw mopje dropt, is geen boeiende leading man. De enige humor die wel landt, komt van Sam Richardson die pas echt een gewone familieman speelt waarmee de kijker zich kan identificeren. Ik zou ook eindeloos vloeken terwijl ik voor het eerst een wapen afvuur op aliens die eruit zien als kipkatten. Of katkippen? De aliens zien er alleszins knap uit.

© Amazon Prime Video

The Tomorrow War legt de verantwoordelijkheid van de klimaatopwarming bij ons

Verpakt in de bij momenten epische blockbuster met een strak ritme, zit er een zwak familiedrama en een eigenaardige metafoor voor onze strijd tegen de opwarming van de aarde. Aliens overspoelen onze aardkloot in de toekomst en we kunnen er weinig tegen doen, maar moeten toch onvrijwillig de wapens oppakken.

De grote film die uit de zakken komt van de rijkste man ter wereld legt de verantwoordelijkheid voor de strijd tegen de opwarming van de aarde bij de gewone mens. Jij en ik moeten ons inzetten tegen de onvermijdelijke aankomende dreiging. Alleen… waren er maar wereldwijde conglomeraten die het geld hadden om er daadwerkelijk en transparant iets tegen te doen.

Voorspelbaar

Voorspelbaar
2 5 0 1
Ondanks de zure metafoor als je er te hard over nadenkt, is The Tomorrow War een entertainende rit die je ook weer snel vergeet omdat het kansen op originaliteit laat liggen.
Ondanks de zure metafoor als je er te hard over nadenkt, is The Tomorrow War een entertainende rit die je ook weer snel vergeet omdat het kansen op originaliteit laat liggen.
2/5
Total Score
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels