Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Cauvin ere collage

Castard Podcast S2E34: Stripscenarist Cauvin gaat na 60 jaar dienst op pensioen

Ja, de tijd vliegt, want het is inderdaad al twee weken geleden sinds jullie laatste Castard. Voor de laatste van de zomervakantie steken we onze kop nog eens binnen bij de stripredactie. Deze keer voor een heuglijk afscheid, want niemand minder dan Belgische striplegende Raoul Cauvin gaat na 60 jaar trouwe dienst op verdiend pensioen. Castard blikt terug op de rijkgevulde carrière van de man, al gingen de laatste jaren niet zonder slag of stoot…

Het einde van een tijdperk

Als we de Eurostripwereld bespreken, dan zijn we uiteraard omringd door Dennis en Jeroen. Cauvin is natuurlijk geen klein bier. De Blauwbloezen, Vrouwen in het Wit, Cédric... de man was overal aanwezig. We blikken samen terug op deze topreeksen, maar zoals altijd weten de kompanen de meest obscure anekdotes over hun striphelden. Of wisten jullie wel waarom album 64 van De Blauwbloezen pas binnenkort uitkomt na album 65? Waarom, dat horen jullie in deze nieuwe Castard!

Onze podcasts zijn zoals steeds te beluisteren via Anchor: hieronder, op hun website of via de app.

Of je kan ook luisteren en je abonneren via Spotify, Apple Music, Pocket Casts, Overcast, Google Podcasts, Breaker, Castbox en RadioPublic.

Linklijst

Zoals altijd vind je hier de handige links:

Wat was jullie favoriete Cauvin-reeks?

Of hebben jullie eerder herinneringen aan zijn werk voor de tekenfilms van Dupuis? Laat jullie horen! Het kan via onze Facebook, het kan op Twitter @podcastard_be of via onze officiële Geekster Discord. Mailen mag ook nog steeds naar castard[at]geekster.be.

Algemene feedback en suggesties zijn nog altijd welkom via dezelfde kanalen. Als we iets beter kunnen doen, dan horen we dat graag! (en ja, ooit gaan we naar seizoen 3. Ooit…)

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels