Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Miles Morales: The End review – een laatste avontuur voor Miles

[columns][column size=”2/4″]In de jaren ’00 begon Marvel Comics aan een experiment genaamd The End. In deze reeks kregen enkele helden uit hun stal de gelegenheid om een laatste avontuur te beleven. Soms als one-shot, soms als miniserie.

[/column][column size=”2/4″]Schrijver: Saladin Ahmed
Tekenaars: Damion Scott
Uitgever: Marvel Comics
Verschijningsdatum: 8 januari 2020 [/column][/columns]

In 2020 blaast Marvel dit initiatief nieuw leven in en krijgen helden als Deadpool en Captain America de kans om een laatste avontuur te beleven. Degene die de boel mag aftrappen, is natuurlijk Miles Morales. Misschien wel de enige redelijk succesvolle nieuwe held die in deze eeuw uit het House of Ideas mocht wandelen.

Ergens in de nabije toekomst lijkt Amerika getroffen te zijn door een ramp. Hele steden zijn overwoekerd door plantgroei en er waren monsters rond. Hier en daar hebben kleine enclaves zich weten te handhaven. In de buurt van het vroege New York worden een man en zijn dochter klemgezet door deze monsters. Toch hoeven ze niet te vrezen. Een bekend figuur komt ze te hulp. Zij kennen hem als de man van de videoboodschappen die bekend staat als The Mayor. De lezer noemt hem Miles Morales, Ultimate Spider-Man.

Miles Morales The End Pose
© Marvel Comics

Als je bekend bent met de eerste cyclus van de The End-comics, dan zijn de verwachtingen hooggespannen. Helaas wordt het hoge niveau dat deze vaak hadden hier bij lange na niet gehaald. Een belangrijke oorzaak hiervoor is het schrijfwerk van Saladin Ahmed. Hij pent een nogal oppervlakkig verhaal waarin je bijna niets te weten komt over de oudere Miles Morales. Wat drijft hem? Hoe staat hij in het leven? Het is een afgeraffeld plotje over iemand die de mensen van Brooklyn verenigt tegen een gevaar van buiten. Het is alleen te makkelijk. Je voelt niets. Alsof je naar een Saturday Morning-cartoon kijkt.

Het tekenwerk van Damion Scott is op zich prima. De chaos van het buitengebied is bij hem wel op zijn plaats. Maar het verhaal is eigenlijk te serieus voor zo’n speelse stijl. De felle kleuren helpen hier ook niet mee. Het is de vrolijkste post-apocalyptische wereld sinds tijden.

Deze comic heeft misschien nog enige waarde als verzamelaarsobject voor de completisten die deze serie compleet in de kast willen hebben liggen. Het verhaal brengt helaas niet wat je ervan mag verwachten. Jammer.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels