Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

nieuwe-boeken

Nieuw voer voor je boekenkast: week 16 en 17

Elke week komen er nieuwe boeken uit, maar hoe hou je dit allemaal bij? Hoe ontdek je al deze nieuwe boeken? No stress, wij bij Geekster komen met de oplossing. Elke twee weken bundelen we de meest interessante, nieuwe, Nederlandstalige publicaties en jij moet alleen maar op dit artikel klikken!

[columns] [column size=”1/2″]

zwartzielZwartziel door Anna Stephens

Zwartziel is een vervolg op De Ziener van Anna Stephens. Het is een duister verhaal over oorlog, familie, godsdienstextremisme en verraad.

Rilporiaanse soldaten en Wolven liggen samen dood op het slagveld. Ze zijn uitgemoord door het leger van de Mireces. De plannen van de Duistere Vrouwe om de wereld over te nemen komen in vervulling. Alleen de muur van de hoofdstad, Rilporin, en de mannen en vrouwen die daarbinnen worden aangevallen, staat nog tussen het leger en de complete overgave. Hoofdpersonages van dit verhaal zijn een ex-slaaf, een soldaat en een generaal die voorbestemd is om koning te worden.

Zwartziel verschijnt op 15 april.

[/column] [column size=”1/2″]

heksenzielKrachtig Ontwaken door Maja Vermeulen

Krachtig Ontwaken is het eerste boek in de Heksenzielen-trilogie van Maja Vermeulen.

Wanneer Olivia haar zeventiende verjaardag viert, ontwaken haar magische krachten, daardoor komt ze wel in de problemen. Samen met haar beste vriend Leonard slaat ze op de vlucht, niet naar een andere plaats, maar naar een andere tijd! Daar ontmoeten ze nieuwe mensen, waaronder een zwaardvechtster met rood haar, een heks vol vlammende wraakgevoelens en een tovenaar.

Krachtig Ontwaken verschijnt op 15 april.

[/column] [columns] [column size=”1/2″]

heksenspiegelHazels Spreuk door Marte Jongbloed

Hazels Spreuk is het tweede deel van de Heksenspiegel-trilogie, een reeks over moderne hekserij. Eerder verscheen al Hazels Pentakel.

Hazel voelt zich vanaf nu helemaal thuis in haar coven. Ondertussen kan ze zich wel weer alles herinneren wat ze van haar ouders heeft geleerd, maar daardoor mist ze hen wel meer dan ooit. Haar ouders zitten namelijk ondergedoken omdat ze in oorlog zijn met zwarte magie-heksen die uit zijn op meer macht. Dan krijgt Hazel plots een teken van leven van haar ouders, ze willen haar ontmoeten. Zonder iets te zeggen tegen haar coven gaat Hazel naar de ontmoetingsplaats, maar daar loopt alles verkeerd af…

Hazels Spreuk verschijnt 16 april.

[/column] [column size=”1/2″]

de woordsmidDe Woordsmid door Patricia Forde

Een licht dystopisch verhaal over een gemeenschap die bepaalde regels moet volgen om te mogen leven.

In het stadje Ark heerst er sinds kort een streng regime. De inwoners krijgen alleen eten en drinken op vertoon van speciale bonnen en er mag alleen gesproken worden in de taal Lijst: een taal die bestaat uit 500 op voorhand opgeschreven woorden. Als leerling is Letta mede-beheerder van die Lijst, maar als ze te horen krijgt dat haar meester overleden is tijdens zijn expeditie, wordt zij hoofdbeheerder. Maar is haar meester wel dood? Letta gaat op onderzoek en ontdekt een gruwelijk geheim…

De Woordsmid verschijnt op 17 april.

[/column] [columns] [column size=”1/2″]

cassandraclareKoningin van Lucht en Duisternis door Cassandra Clare

Cassandra Clare, de schrijfster van The Mortal Instruments heeft weer een nieuw boek uit!

Na de dood van Livia Blackthorn staat de Kloof op de rand van een burgeroorlog. Een deel van de Blackthorn-familie reist naar Los Angeles om te onderzoeken door welke ziekte de heksenmeesters worden aangevallen. Julian en Emma, die nog steeds hun verboden liefde proberen te onderdrukken, ondernemen een levensgevaarlijke missie naar het elfenland om daar het Zwarte Boek der Doden te bemachtigen. Maar dan ontdekken ze een geheim dat de hele Schaduwwereld uiteen zou kunnen drijven…

Koningin van Lucht en Duisternis verschijnt op 18 april.

[/column] [column size=”1/2″]

duistere-troonDuistere Troon door Kendare Blake

In het vervolg op Koninginnen is er niets en niemand die de zusjes nog tegenhoudt op weg naar de troon. Drie zussen en één troon, de strijd om de macht is begonnen!

Wie van de machtige zusjes zal als overwinnaar overblijven en de troon mogen bestijgen? Katharine, ooit de zwakste van de drieling, voelt zich sterker dan ooit tevoren. Arsinoe heeft eindelijk de waarheid over haar krachten ontdekt en beseft dat haar geheim in haar voordeel zou kunnen werken. En Mirabella, altijd de sterkste, raakt in groot gevaar.

Duistere Troon verschijnt op 23 april.

[/column] [columns] [column size=”1/2″]

het-lot-van-koningenHet Lot van Koningen door Mark Stibbe & G.P. Taylor

Het Lot van Koningen is een spannende historische roman die je helemaal naar de tijd van de Franse Revolutie brengt.

We zijn 1793. Wanneer de terreur zijn schaduw begint te werpen over Frankrijk, steekt Thomas Pryce het kanaal over om de vermiste ouders van zijn Franse vrouw te vinden. Terwijl moet hij het hoofd bieden aan angstige gevaren, gaat hij verder op weg naar Bretagne, waar hij niet alleen ontdekt wat er met zijn schoonouders gebeurde, maar ook een complot dat de Britse monarchie omver dreigt te werpen. Vechtend tegen een geheim genootschap en de steeds verstrijkende tijd, dwarsboomt Pryce de plannen van een Parijse spion en zijn agenten in Londen.

Het Lot van Koningen verschijnt op 23 april.

[/column] [column size=”1/2″]

upgradeUpgrade door Lara Reims

In Upgrade belandt Rémi in een hoog technologische wereld waar niemand weet wie hij is en hij zelf moet ontdekken hoe hij terug thuis raakt.

Wat doe je als de toekomst ineens voor je deur staat? Wat doe je als je huis plots ontploft? En wanneer je dan van het ene op het andere moment in een nieuwe wereld staat? Als je fantastische dingen kunt leren, maar niemand je de waarheid vertelt over wie je bent en wat je allemaal kan? Rémi voelt zich al zijn hele leven anders dan anderen. Zijn ouders verbergen iets, maar hij kan er niet achter komen wat het is. Hij wil weten wie hij is en gaat op zoek naar zijn ware identiteit. Maar net als hij op het punt staat zijn lang gezochte antwoorden te vinden, is er een luide knal.

Upgrade verschijnt op 24 april.

[/column] [columns] [column size=”1/2″]

de-executieDe Executie door Danielle Bakhuis

“De liveshow waarbij de grond letterlijk onder je voeten vandaan zakt”, zo wordt het vervolg op De Eliminatie aangekondigd.

We zijn 2048 en wanneer de zestienjarige Charlotte van der Wal een misdaad begaat, heeft dat voor haar grote gevolgen. Sinds de doodstraf opnieuw is ingevoerd, worden jongeren in enorme kooien boven een enorm diepe put terechtgesteld. Dit alles wordt dan ook nog eens live uitgezonden op tv. Ze weten niet of ze zullen leven of sterven, want de kijkers krijgen een uur om te stemmen. Na dit uur zullen vier kandidaders de diepte in vallen.

De Executie verschijnt op 25 april.

[/column]
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels