Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

super mario party nintendo switch

Super Mario Party is nostalgie ten top

Verenigd in Nintendo-nieuwsgierigheid trokken Jens Osaer en ikzelf naar de Nintendo-stand op Gamescom 2018. Een van de vele leuke titels die we mogen verwachten in de nabije toekomst is Super Mario Party. Eindelijk een party game voor de Nintendo Switch die je wél in huis wil halen.

1-2-doei

Bij de lancering van de Switch hoorden enkele mooie namen zoals The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Mario Kart 8 en 1-2-Switch. De eerste twee waren voltreffers, met name de nieuwste Zelda-telg reeg de ene prijs na de andere aan zijn degen. Mario Kart was, ondanks het feit dat het ging om een opwaardering van een bestaande game en niet om een volledig nieuwe uitgave, een fijn spel om met vrienden snel of uitgebreid in te duiken. Het was die laatste titel die ik met plezier brandmerk als mijn persoonlijke miskoop van de voorbije vijf jaar.

Super Mario Party brandt die schandvlek nu uit. Het spel biedt feestplezier voor jong en oud, met uitdagingen die ieder voor zichzelf kan smaken. Uiteraard konden we maar een beperkt deel van de game uitproberen, maar het was genoeg om deze Mario-scepticus te doen besluiten dat hij begin oktober de geldbuidel zal opentrekken.

De echte Pokémon Stadium-erfgenaam

Super Mario Party doet me terugdenken aan de mini-games uit Pokémon Stadium.

Het spel deed me voornamelijk terugdenken aan de mini-games uit Pokémon Stadium voor de Nintendo 64. Elke zondagochtend speelde (en verloor ik) tegen mijn broer en zelfs mijn vader. Twee jongens die helemaal niks met Pokémon hadden, maar wel met plezier de handschoen opnamen omdat de spelletjes evenzeer bekoorden als dat ze het competitieve beest naar boven konden halen.

Na exact twintig jaar(!) heeft Nintendo voor de Switch een waardige opvolger klaar, en die titel heeft het spel helemaal te danken aan de Mario-Thon. Nee, Super Mario Party is geen nieuwe titel, maar het twintigjarige jubileum is voor mij wél het ideale moment om kennis te maken met de reeks. Of dit stukje ook zo positief zou klinken als ik mijn allereerste Mario-Thon ooit niet had gewonnen? Dat zullen we nooit weten…

Jens Osaer: Net als mijn naamgenoot hierboven heb ik geen bijzondere band met de Mario Party-franchise. Ik heb destijds mijn duimen nog kapot gedraaid op de analog stick van de Nintendo 64 net als veel van mijn generatiegenoten, maar sindsdien ben ik nog maar zelden teruggekeerd naar de beruchte verwoester der vriendschappen.

De game brengt zo’n 80 nieuwe minigames met zich mee, waarvan wij er slechts een handvol konden proberen. Ook het bordspelgedeelte, dat in deze game teruggaat naar haar roots en spelers vrij laat rondlopen, hadden we helaas nog geen toegang toe.

Motion controls

De finesse in de bewegingsdetectie van de Joy-Con werpt zijn vruchten af.

De minigames die we konden speelden toonden wel al wat mooie variatie. Of het nu ging om een stukje vlees bakken in een pan of onze balans houden op een rollende boomstam om tot de finish te racen. De game wist mooi gebruik te maken van de Joy-Con en deze maakte alles een plezier om te spelen. Elke game die we konden spelen werd voornamelijk met onze bewegingen bestuurd, en gelukkig ligt de finesse in de controllers erg goed waardoor dit nooit een probleem vormde.

Super Mario Party lijkt voorlopig alle beste elementen uit de oudere games in de franchise vakkundig te gebruiken, samen met pogingen om de klassieke valkuilen van de reeks te vermijden. Tot nu toe lijkt het mij een geslaagde poging, maar om dat definitief te kunnen zeggen, zullen we nog enkele weken moeten wachten. Ik kijk er alvast naar uit om mijn vrienden de huid vol te schelden wanneer ze mij vlak voor mijn laatste zet weten te dwarsbomen en mijn overwinning afsnoepen, want ook dat is Mario Party.

Super Mario Party verschijnt op 5 oktober 2018 voor Nintendo Switch.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels