Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Marvel Cinematic Universe-update: Kevin Feige teaset erop los

Nu we de release van Ant-Man and the Wasp naderen, is de cast en crew aan de press tour begonnen. Ook Marvel-hoofd Kevin Feige is mee en hij heeft zich al enkele interessante dingen over de toekomst laten ontvallen. Daarnaast zijn er ook nog andere MCU-nieuwtjes. Een overzicht van de meest opvallende dingen vind je hier.

Ant-Man and the Wasp

 • Het reviewembargo voor Ant-Man And The Wasp is op 27 juni vervallen en tot nu toe zijn de reviews grotendeels positief. Iedereen prijst vooral de humor en de luchtigheid na Infinity War. Kijk later ook zeker uit naar onze review. Pas wel op voor spoilers op het internet, want de film komt in de VS al uit op 6 juli terwijl dat bij ons pas op 18 juli is.
 • Blijf ook zeker zitten voor de credits want het is bevestigd door Geeks Of Color dat er meerdere post-credit scènes zijn.
 • Kevin Feige heeft wel al gezegd dat AatWdirectly connects” to Avengers 4. Dat kan betekenen dat Avengers 4 direct verdergaat na de laatste scène van Ant-Man of dat er bepaalde gebeurtenissen in de film directe gevolgen hebben voor Avengers. Ik gok eerder dat laatste, zoals ik al zei in de Infinity War-spoilerbijbel.
 • Ook heeft hij al laten vallen dat het Quantum Realm, dat in deze film echt wordt geïntroduceerd, “zeker nog terug zal komen in de toekomst van het MCU”. Of dat eerder op korte of lange termijn zal zijn, liet hij in het midden.

Captain Marvel

 • Ondertussen is de principal photography voor Captain Marvel bijna afgerond. Dat zou binnen twee weken moeten gebeuren volgens Kevin Feige. Toch zijn verschillende acteurs zoals Gemma Chan al klaar met het inblikken van hun rol.
 • Nu de postproductiefase dus bijna begint, is er ook een componist aangeworven voor de film. Dat wordt Pinar Toprak (tv-serie Krypton, game Fortnite), die voor een primeur zorgt als de eerste vrouwelijke componist in het MCU.
 • Wat minder goed nieuws: we zullen nog “enkele maanden” of “tot het einde van het jaar” moeten wachten op de eerste trailer, aldus Feige.
 • We kunnen ons wel al een idee vormen van hoe Brie Larson eruit zal zien als Carol Danvers door pas gelekte concept art.

Avengers 4

 • Samuel L. Jackson denkt dat hij een oplossing heeft gevonden voor de vingerknip met de kennis die hij vergaard heeft door aan Captain Marvel mee te werken. Dat wil toch zeggen dat er weer iets belangrijks geïntroduceerd wordt.
 • Volgens Kevin Feige zullen de personages die aan hun einde kwamen in Infinity War niet te zien zijn in promotiemateriaal voor Avengers 4 “omdat ze dood zijn”. Klinkt logisch.
 • Daarbij aansluitend heeft Feige bevestigd dat het geen toeval is dat vooral de originele Avengers nog overbleven aan het einde van Infinity War, zoals ik al vermoedde in de spoilerbijbel. Hij voegde er nogmaals aan toe dat Avengers 4 “een conclusie is” voor het MCU van de voorbije tien jaar en deuren opent voor nieuwe personages. Everyone dies of gaan ze rustig met pensioen?
 • We zullen de film trouwens nog even Avengers 4 moeten blijven noemen want Feige zei ook nog dat de titel pas onthuld wordt na de trailer voor Captain Marvel. Zou die dus eerder een spoiler zijn voor wat er in de trailer te zien zal zijn, of toch voor Ant-Man And The Wasp?

Verder

 • Infinity War heeft intussen meer dan 2 miljard dollar binnengehaald. Dat is nog maar drie andere films gelukt: Avatar haalde $2,79 miljard binnen, Titanic $2,19 miljard en Star Wars: The Force Awakens $2,07 miljard. Met een huidig totaal van $2,032,100,775 kan IW die laatste misschien nog voorbijsteken.
 • De Black Widow-film zit er blijkbaar toch echt aan te komen. Marvel zou namelijk uit 49 kandidaten een shortlist van drie regisseurs hebben samengesteld. Daarop staan nog Cate Shortland (Lore en Berlin Syndrome), Amma Asante (Belle en A United Kingdom) en Maggie Betts (Novitiate). Zij zouden zelfs al een gesprek gehad hebben met Kevin Feige en Scarlett Johansson, dus dat is veelbelovend.
 • Ook heeft heeft Feige min of meer bevestigd dat er “ooit” een Doctor Strange-sequel komt, maar die kan nog een paar jaar op zich laten wachten.
 • Tom Holland heeft in een Instagram-story de titel bekend gemaakt van de Spider-Man-sequel. Die zal Spider-Man: Far From Home gaan heten en heeft dus opnieuw “home” in de titel. Het was trouwens niet helemaal duidelijk of Tom Holland de titel per ongeluk gelekt had of niet, maar intussen hebben Marvel en Sony de titel al bevestigd. Al grappend heeft Kevin Feige gezegd dat Peter in de film op Eurotrip gaat met zijn vrienden tijdens de zomervakantie, maar dat lijkt ons sterk. Net als Homecoming sterk beïnvloed was door Civil War, zal Far From Home ook focussen op hoe Peter omgaat met de gebeurtenissen uit Avengers 4. Velen denken dan ook dat Peter de dood van zijn mentor Tony zal moeten verwerken en er dus misschien figuurlijk tussenuit zal gaan. Een titel boordevol symboliek dus.
 • Schrijver en regisseur James Gunn heeft op Twitter aangekondigd dat hij klaar is met het script voor Guardians of the Galaxy 3. De film staat nog steeds gepland voor 2020, maar het valt af te wachten welke Guardians er precies in zullen voorkomen.
 • Kevin Feige heeft twee moedige uitspraken gedaan over de toekomst van het MCU:
  • In de toekomst zal “meer dan de helft” van de personages in het MCU vrouwelijk zijn. Hoe ver die toekomst nog is, is niet helemaal duidelijk. Ze hebben in elk geval nog wat werk op dat gebied. Misschien komt die all-female Marvel-film er dan toch ooit.
  • Binnenkort zullen er minstens twee LGBTQ-personages in het MCU te vinden zijn, “zowel personages die we al kennen, als nieuwe personages”. De kans is dus groot dat nog bevestigd zal worden dat Valkyrie inderdaad biseksueel is. De nieuwe personages kunnen al opduiken in de releases van dit en volgend jaar, maar daar kunnen we alleen over speculeren. Verder kunnen er nog andere bestaande personages voor hun geaardheid uitkomen: Steve en Bucky, iemand?

Na Ant-Man And The Wasp moeten we nog tot februari wachten op een nieuwe fix voor onze MCU-verslaving. Hopelijk hebben ze intussen veel nieuws te melden, dan kan je nog wat MCU-updates verwachten.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels