Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Dominaria cover

Dominaria: afspraak met de geschiedenis

Terwijl Jace na de verpletterende nederlaag tegen Nicol Bolas op Amonkhet naar Ixalan vluchtte, hergroepeerde de rest van de Gatewatch zich elders: op Dominaria, de plaats waar het verhaal van Magic ooit lang geleden begon.

De nederlaag tegen de draak liet een zure nasmaak achter bij de overige leden van de Gatewatch. Nissa verlaat de groep en ook Chandra heeft wat tijd alleen nodig. Gideon besluit samen met Liliana de jacht in te zetten op de laatste demon waar de verleidelijke necromancer een deal mee sloot: Belzenlok. Door hem te doden hoopt Liliana sterker dan ooit te worden en zo een grotere aanwinst te zijn bij een toekomstige treffen met Nicol Bolas. Maar Belzenlok is machtig. Zijn devote volgelingen, de cabal, zijn bereid voor hem te sterven, en de demon zelf is volop bezig de geschiedenis van Dominaria te herschrijven met zichzelf in de hoofdrol.

belzenlok

Maar Dominaria heeft een rijke geschiedenis, en niet alle legendes en mythische figuren zijn verloren in de mist van het verleden. Hoewel hij tijdens the Mending zijn spark verloor, is Teferi nog steeds een begenadigd tijdmagiër. Elders heeft de eeuwenoude Jhoira de Weatherlight, het legendarische luchtschip waarmee Gerrard Capashen de strijd aanbond met de waanzinnige god Yawgmoth, opgelapt en een nieuwe generatie helden gerekruteerd om haar te bemannen. Vele van deze jongelingen hebben het bloed van Dominaria’s grootste helden in hun aderen stromen en staan te trappelen om hun stempel op de geschiedenis te drukken. En dan is er ook nog de planeswalkende zilveren golem Karn, die door niemand minder dan de grote Urza gemaakt werd en na de val van de plane Mirrodin eindelijk weer naar huis is teruggekeerd.

Dominaria

Het mag niet verbazen dat de nadruk in Dominaria op de rijke geschiedenis van deze wereld ligt. Dat wordt ook weerspiegeld door de kaarten in de set. De belangrijkste evenementen die zich in de loop der eeuwen op Dominaria hebben afgespeeld, worden afgebeeld in de Saga-kaarten. Dit zijn enchantments waarop een lore counter geplaatst wordt wanneer ze in het spel komen en na de draw phase, waardoor er een chapter-fase triggert en er een effect gebeurt. Na het effect van de derde lore counter, sacrifice je de enchantment.

fall of the thran

De set barst bovendien van de legendarische kaarten. Ieder booster bevat minstens een kaart met het legendary supertype, waardoor deze set een heuse schatkist wordt voor spelers die graag een spelletje commander of tiny leaders spelen. Vaak zijn deze legendarische figuren belangrijke figuren uit de geschiedenis van Dominaria, zoals Jodah en Squee, of hun nazaten, zoals Danita en Raff Capashen.

raff capashen

Ook iconische spreuken of sleutelmomenten van Dominaria kregen een eigen kaart. Deze legendarische sorceries kan je alleen maar casten als je een legendary creature of planeswalker controleert.

urzas

Artifacts, enchantments en legendary spells krijgen vanaf deze set ook de verzamelnaam “historic“. Bepaalde andere kaarten in de set zullen een bepaald effect veroorzaken wanneer je een van deze historisch spells cast.

Tot slot zijn er ook enkele terugkerende oude mechanics. Zo zijn er enkele kaarten met “kicker“, die een toegevoegd effect hebben als je extra mana betaalt om ze te casten, en heeft een enkele kaart de “crew“-mechanic, waardoor je een voertuig kan bemannen. Het mag niet verbazen dat dit voertuig niets minder is dan de legendarische Weatherlight, die Jhoira en haar bemanning door de hemel voert.

weatherlight

Nu Belzenlok aan kracht wint, staat voor het eerst niet alleen de toekomst, maar ook het verleden van Dominaria op het spel. Oude en nieuwe helden moeten hun krachten verenigen om de elder demon te verslaan en Liliana van haar contract te bevrijden. En wie weet krijgt ook Gideon een upgrade om de strijd tegen Nicol Bolas opnieuw aan te binden…

teferi

Dominaria is te koop vanaf 27 april.

Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels