Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

William Adams, Samoerai: 2 Kurofune review – losjes gebaseerd op ware feiten

In het eerste deel van dit tweeluik deed William Adams alles in zijn macht om te ontsnappen uit Japan. Hij maakte zich zelfs schuldig aan piraterij, een misdaad waar hij als zeeman zwaar op neerkeek. Beseffend dat hij hier vastzit, besluit Adams dan maar om zich te integreren in het land van de rijzende zon.

Schrijver: Mathieu Mariolle
Tekenaar: Nicola Genzianella & Fabien Alquier
Uitgever: Casterman
Aantal pagina’s: 56
Winkelprijs: € 7,95 (softcover)
Verschijningsdatum: december 2017

Eén portie 1000 bommen en granaten” – Tokugawa, waarschijnlijk

William is een essentieel deel geworden van Tokugawa’s plan om Japan te verenigen. Hij moet de soldaten leren met buskruit om te gaan en zijn kennis van schepen overdragen zodat Tokugawa’s leger een tactisch voordeel heeft. Broodnodig volgens Tokugawa want hij staat alleen tegenover de vier regenten.

William Adams reist met hem mee naar zijn kasteel dieper in het land en tijdens het reizen ziet hij prachtige taferelen die hij nog niet eerder zag toen hij nog gedwongen moest verblijven aan het kustdorp. Tijdens zijn verblijf in dit kasteel leert hij meer over hun fatale obsessie met eer. Zijn verbroedering met Tokugawa is interessant en de twee mannen leren elkaar respecteren. Mijn persoonlijk favoriet moment was wanneer William Adams zijn kennis van de Japanners tegen hen gebruikt. Het verhaal is terug even volgepompt met actiescènes die niet echt helemaal historisch accuraat waren.

Evolutie in de tekenstijl

De potloden en penselen zijn voor Kurofune terug opgenomen door Genzianella en Alquier en die leveren opnieuw puik werk, en de vele actiescènes voelen veel vloeiender aan. Vooral de gigantische veldslag is glorieus op papier gezet, waarbij duizenden soldaten het uitvechten op een modderig veld. 

In mijn vorige review klaagde ik over de generische cover. Ik ga er de eer niet voor opstrijken dat deze cover naar iets creatievers en mooiers is veranderd vanwege mij, maar het is een ferme verbetering met een chaotische veldslag terwijl William Adams traint met de katana.


Fan van historische fictie zoals deze? Misschien heb je dan ook interesse in:

  • Een stuk uit het leven van Napoleon
  • De Grote Zeeslag van Trafalgar 
  • Een mogelijke verhaal rond de mythische piratenkolonie Libertalia
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels