Deprecated: The PSR-0 `Requests_...` class names in the Requests library are deprecated. Switch to the PSR-4 `WpOrg\Requests\...` class names at your earliest convenience. in /data/sites/web/geeksterbe/www/wp-includes/class-requests.php on line 24
Boo, Bitch review: geestig vertier - Geekster
Films

Boo, Bitch review: geestig vertier

Als je zegt: “geesten in fictie”, dan komen er waarschijnlijk een aantal bekende voorbeelden bij je op: horrorfilms, Patrick Swayze in Ghost en Casper. Maar geesten kunnen ook normale tienermeisjes zijn, zoals de nieuwe Netflix-reeks Boo, Bitch ons laat zien. Die doet misschien niks nieuws maar is door de moderne setting wel amusant.

Afleveringen gezien: 8/8

Boo, Bitch begint als Booksmart

Niets als een bijna-dood-ervaring om een mens wakker te schudden. Maar wat als je een echte-dood-ervaring hebt en je nog niet alles in je leven bereikt hebt? Het overkomt Erika Vu (Lana Condor, To All The Boys, Deadly Class). Zij en haar beste vriendin Gia (Zoe Colletti, Wildlife, Fear The Walking Dead) beseffen in hun laatste jaar middelbaar dat ze niet genoeg geprofiteerd hebben, dus gaan ze naar een feestje in de hoop dat anderen hen zullen herinneren. Daar krijgen Erika en Gia de kans om dichter bij hun crushes te komen en dat geluk willen ze niet laten schieten.

© Netflix

De volgende ochtend worden ze wakker met een kater en is hun laatste herinnering die van een auto die naar hen snelde. Op die plaats vinden ze een lichaam geplet onder een eland met de schoenen van Erika aan. Tot haar verbazing blijkt ze dus als geest rond te waren waardoor ze de kans krijgt om haar onafgemaakte zaken te voltooien. En dat moet toch wel haar nieuwe relatie met Jake W (Mason Versaw) zijn, die niet op prijs wordt gesteld door zijn ex Riley (Aparna Brielle, A.P. Bio). Terwijl ze probeert om door te gaan naar het hiernamaals verliest ze zichzelf en Gia echter meer en meer.

En wordt dan als Mean Girls

Eigenlijk is het geestgebeuren vooral de aanleiding voor de negatieve evolutie die Erika doormaakt.

Als het begin van het verhaal je bekend voorkomt, ben je niet alleen. Het is namelijk hetzelfde uitgangspunt als de nu al iconische film Booksmart uit 2019. Al is wat volgt wel heel verschillend. Zodra ze ontdekken dat Erika dood is, gaan zij en Gia namelijk op zoek naar wat het betekent en wat de regels errond zijn. Zo kunnen mensen haar nog steeds zien, wat ook logisch is om haar einddoel te bereiken.

Maar eigenlijk is het geestgebeuren vooral de aanleiding voor de evolutie die Erika doormaakt, want daarop ligt de focus toch. Erika zet ex Riley op een gegeven moment op haar plaats, waardoor Erika ineens populair wordt. En die populariteit komt haar niet ten goede. Ze verliest haar doel niet echt uit het oog maar wel wie ze eigenlijk is. Erika raakt dan ook geobsedeerd door sociale media, laat daardoor Gia in de kou staan en wordt een beetje een mean girl. In de voorlaatste aflevering volgt nog een twist die ik eigenlijk had moeten zien aankomen, maar waardoor dit alles toch een emotionele impact heeft.

© Netflix

Geestig, haha

Als je niet vies bent van licht cheesy, young adult-reeksen zal Boo, Bitch wel iets voor jou zijn.

Over het algemeen is Boo, Bitch dus licht vertier voor wie genoot van Booksmart en Mean Girls. Met 8 afleveringen van niet meer dan 30 minuten is het zeker ook geen tijdverspilling. Net als in Senior Year krijg je een blik op de huidige generatie middelbare scholieren in Amerika en alle dingen die daar tegenwoordig bij komen kijken. Ook de keerzijde van populariteit en sociale media is een duidelijk thema, maar Erika lijkt haar eigen gedrag zelf niet te beseffen. De clichés kunnen niet worden vermeden maar in deze setting klopte dat ook. Bovenal gaat de reeks over vriendschap en hoe je die te gemakkelijk voor lief kan nemen. En daar kunnen veel mensen zich wel in herkennen.

Het is vooral de verdienste van Lana Condor dat je blijft kijken, want Erika gaat van iemand die je vriendin kan zijn naar het tegenovergestelde en toch haak je niet af. Het is al sinds To All The Boys duidelijk dat ze een romcomtalent is maar ook steeds je aandacht trekt als ze in beeld is. Zij en Zoe Colletti hebben ook een heel goeie chemie samen. Het script geeft hen ook een aantal snelle, grappige gesprekken die door hen echt tot leven komen. Verder geef ik nog een pluim aan de cinematografie want alle sets zijn verlicht in mooie, warme kleuren en de interieurs zien er zoals gewoonlijk uit om jaloers van te worden. Als je niet vies bent van licht cheesy, young adult-reeksen zal Boo, Bitch dus wel iets voor jou zijn.

Boo, Bitch is nu te zien op Netflix.

Jana Valcke

Ik woon bijna in de cinema. Thuis kijk ik ook graag films en series. There are worse ways to spend your life.

Recent Posts

Tales of Kenzera: ZAU review – metroidvania als rouwproces

Surgent Studios biedt ons als hun eerste spel de metroidvania Tales of Kenzera: ZAU aan.…

1 dag ago

Jerom volume 1 review: oude favoriet herdrukt

Jerom heeft dan eindelijk zijn eerste integrale te pakken. Het heeft Standaard Uitgeverij behaagd om…

5 dagen ago

Challengers review: Zendaya’s Lovegame

Challengers is de tennisfilm van Zendaya. Als love-interest van Spider-Man kon dit natuurlijk niet uitblijven…

1 week ago

Mother’s Instinct review: voorzichtig trauma

Mother's Instinct is een remake van de Franstalig-Belgische film Duelles uit 2018 van Olivier Masset-Depasse.…

1 week ago

No Rest for the Wicked early access preview: een frisse wind?

Moon Studios, de ontwikkelaar van de briljante games Ori and the Blind Forest en Ori…

2 weken ago

De Kiekeboes 1 review: een nieuw begin

In september 2023 verscheen het 164ste album van de Kiekeboes met de titel Seizoensfinale. Het…

2 weken ago