Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Wolf Like Me review: een film in serievacht

In Wolf Like Me op Amazon Prime Video forceert het lot een relatie tussen twee personen die elkaar nodig hebben op het juiste moment: een rouwende vader met een moeilijke dochter en… een weerwolf.

Iedereen draagt bagage met zich mee, de een al iets zwaardere valiezen dan de ander. Om dat nog eens te vertellen haalt Wolf Like Me een ongebalanceerde weegschaal boven van romantische komedie en horror. De serie racet zo snel vooruit dat je de foutjes vergeeft, en je tegelijkertijd afvraagt of Wolf Like Me niet beter een film was geweest.

Gary en Mary (Josh Gad en Isla Fisher in vertolkingen om zelf verliefd op te worden) worden verliefd. Hij is een alleenstaande vader met een emotioneel onstabiele dochter, zij verbergt een donker geheim waarvan de onthulling wel eens bloederig kan uitdraaien. Als Mary na de eerste date de tijd uit het oog verliest en onder de volle maan naar huis spurt om zichzelf op te sluiten in haar kelder, begint er een belletje te rinkelen bij de aandachtige kijker. Alsof de titel het nog niet had weggegeven: Mary is een weerwolf.

De twee proberen in het begin nog afstand te bewaren van elkaar: het geheim van Mary zal hen vroeg of laat toch uit elkaar scheuren, maar dan letterlijk. Het toeval beslist daar anders over en duwt de geliefden toch op hetzelfde pad. Kunnen ze omgaan met elkaars bagage?

wolf like me
© Peacock

Wolf Like Me is een beestje van veel vormen

Wolf Like Me schippert tussen romantische komedie, familiedrama en heerlijk ouderwetse horror – spoiler: je krijgt de wolf uit de titel ook echt te zien. Het is een beestje van veel vormen waardoor geen enkel genre ook echt tot zijn recht komt. Maar het tempo is gedreven en gestuwd door de cliffhangende plotwendingen is de reeks er op een lange avond doorgejaagd.

Voor een serie die aanvoelt als een opgeknipte film om plaats te maken voor meer van gelijk wat, mist het emotionele diepgang. De chemie tussen de hoofdacteurs vangt dat deels op, over hun personages zelf vraag je je af of deze relatie elkaar wel ten goede zal komen. Pas in de eindscène, waarvoor wel tijd wordt genomen, mag iedereen eens zonder woorden zeggen hoe ze zich echt voelen. En dat doen ze op de gitaren van Queens of the Stone Age, een beetje de rode muzikale draad doorheen Wolf Like Me die de serie ook voorziet van het nodige extra karakter.

Seizoen 1 van Wolf Like Me staat nu op Amazon Prime Video.

© Peacock

Eentje om te bingewatchen

wolf like me
3 5 0 1
Wolf Like Me doet niks nieuws met de genres die het combineert, maar de charmante vertolkingen en de plotwendingen houden de kleine verrassing boeiend.
Wolf Like Me doet niks nieuws met de genres die het combineert, maar de charmante vertolkingen en de plotwendingen houden de kleine verrassing boeiend.
3/5
Total Score

Raak

  • Isla Fisher en Josh Gad matchen
  • Overtuigende vertolkingen
  • Queens of the Stone Age

Braak

  • Had toch beter een film geweest
Total
1
Shares
Gerelateerde artikels