Blijf op de hoogte
Geekster nieuwsbrief

Inschrijven

Nieuw voer voor je boekenkast: Week 14 en 15 van 2019

Elke week komen er nieuwe boeken uit, maar hoe hou je dit allemaal bij? Hoe ontdek je al deze nieuwe boeken? No stress, wij bij Geekster komen met de oplossing. Elke twee weken bundelen we de meest interessante, nieuwe Nederlandstalige publicaties en jij moet alleen maar op dit artikel klikken!

[columns] [column size=”1/2″]

demoordputDe Moordput door Mick Finlay

Wat als er tegelijk met Sherlock Holmes nog een andere detective was? Een die zich met de minderbedeelden van Londen bezighield?

We starten in 1896 en Sherlock Holmes heeft opnieuw het nieuws gehaald door het oplossen van allerlei mysterieuze zaken. Maar in Zuid-Londen is een zekere William Arrowood met veel duistere en zelfs gewelddadige zaken bezig. Arrowood vindt van zichzelf dat hij een veel betere detective is, dus wanneer Mr en Mrs Barclay hem vragen om hun ontvoerde dochter terug te vinden, zegt hij meteen ja. Maar deze aanvankelijk eenvoudige zaak met gewoon één vermist persoon, verandert al gauw in een moordonderzoek. Ver weg van Sherlock Holmes’ chique wijken is Detective Arrowoods Londen wreed en een plaats waar het kwaad wacht om ontmaskerd te worden.

De Moordput door Mick Finlay verschijnt 2 april.

[/column] [column size=”1/2″]

arthurdekoningvaneensenooitArthur, de Koning van Eens en Ooit door T.H. White

Dit boek is een nieuwe vertaling van een ouder boek, van een tijdgenoot van Tolkien. White baseerde zich hiervoor op de legende van Koning Arthur en zijn ridders van de Ronde Tafel.

De schrijver maakte een vrije bewerking van het welbekende verhaal, waarin hij zich meer richt op Arthurs vrouw Guinevere en de onverslaanbare Lancelot. Maar hij schenkt ook enorm veel tijd aan Arthurs jeugd en diens avonturen met de tovenaar Merlijn. Die tovenaar moet hem alles leren om de wereld te verlossen van het Recht van de Sterkste, de basis van al het kwaad. In deze nieuwe vertaling beleeft Arthur een heuse queeste vol liefdevolle, hartstochtelijke, pijnlijke en ten slotte hartverscheurende momenten.

Arthur, de Koning van Eens en Ooit door T.H. White verschijnt 2 april

[/column] [columns] [column size=”1/2″]

podkineenoorDe Beesten van Grimhart door Kieran Larwood

Het derde deel van de Podkin Eenoor-reeks over een konijnenwereld die doet denken aan Tolkiens Midden-Aarde.

In De Beesten van Grimhart verlaten de konijnen Podkin, Paz en Poek hun schuilplaats Donkerhol omdat de Goroms weer duistere plannen hebben. Ze zijn het woud stukje voor stukje aan het vernietigen. De drie konijnen gaan op reis naar hun oom in Mussenoord, wiens magische boog hen kan helpen de Goroms weg te krijgen. Maar wie kunnen ze onderweg vertrouwen en wie niet?

De Beesten van Grimhart door Kieran Larwood verschijnt 3 april

[/column] [column size=”1/2″]

deobeliskpoortDe Obelisk Poort door N.K. Jemisin

De Obelisk Poort is het tweede deel in de De Gebroken Aarde-trilogie. Een roman over klimaatverandering, rassenscheiding en onderdrukking in een wereld waarin meedogenloze natuurkrachten complete beschavingen weggevaagd hebben.

Het laatste Seizoen is gestart. De mensheid vervaagt langzaam in de lange, donkere nachten en de dikker wordende asregens. Essun heeft een schuilplaats gevonden. Maar haar dochter is nog steeds vermist. Het verhaal gaat verder met een verdwenen dochter, gevonden door een vijand. Een dochter wiens keuzes de wereld voor eeuwig kunnen veranderen.

De Obelisk Poort door N.K. Jemisin verschijnt 10 april

[/column] [columns] [column size=”1/2″]

dezwendelprinsDe Zwendelprins door Rima Orie

Een nieuwe fantasyreeks over een 17-jarige keukenhulp, een mysterieuze én een verdwenen prins.

Als keukenhulp is de 17-jarige Simran op de hoogte van de kleurrijkste verhalen en de grootste roddels die er in het paleis de ronde doen. Toch is er maar één verhaal dat zowel haar als de hele bevolking van Surya in de ban houdt: de mysterieuze verdwijning van de kroonprins. Tot er, tien jaar na zijn verdwijning, een prins bij het paleis verschijnt met de belofte dat hij de kroonprins terug zal vinden. Zal het deze mysterieuze prins lukken?

De Zwendelprins door Rima Orie verschijnt 10 april

[/column]
Total
0
Shares
Een reactie achterlaten
Gerelateerde artikels