Deprecated: The PSR-0 `Requests_...` class names in the Requests library are deprecated. Switch to the PSR-4 `WpOrg\Requests\...` class names at your earliest convenience. in /data/sites/web/geeksterbe/www/wp-includes/class-requests.php on line 24
Nicnevin and the Bloody Queen review: met bloed bezaaide adolescentie - Geekster
Comics

Nicnevin and the Bloody Queen review: met bloed bezaaide adolescentie

Nicnevin and the Bloody Queen gebruikt folklore en horror om een coming of age-verhaal te vertellen dat iets te rap zijn eindpunt bereikt.

Wanneer Nissy de regels op school overtreedt, wordt ze als straf naar het doodse noorden van Engeland gestuurd. Daar zijn de dingen echt dood: ze geraakt verstrikt in satanische moordrituelen en de moordenaar heeft Nissy in het vizier. De tiener duikt in het verleden van haar familie en de natuurkracht die altijd in haar geschuild heeft om haar gezin te redden.

Het nichtje van Hellboy

Nicnevin and the Bloody Queen heeft een sfeer en tekenstijl die overgelopen zijn uit het Hellboy-universum van Mike Mignola. De hoekige en dunne lijntekeningen van Dom Reardon (met de hulp van Matthew Dow Smith) lopen niet over van de weelderigheid, maar dat is ook de bedoeling niet van de strip. Reardon verrast je met emotie en fantastische taferelen met bovennatuurlijke wezens op net de juiste momenten. Inkleurder Lee Loughridge contrasteert het druilerige Noord-Engelse dorpje met de pracht en praal die de vergeten natuur er rond biedt.

© Humanoids

Horror, folklore en een iets te abrupt einde

Scenariste Helen Mullane (ooit begonnen als filmdistributeur) maakt van haar hoofdpersonage een ijzige tiener die verwikkeld wordt in een moordmysterie. Daarbovenop krijgt ze ook nog eens gevoelens voor volwassen man die haar iets te ijverig de heidense wereld wil doen ontdekken.

Mullane schuwt geen schokkende wendingen, het is niet omdat een tiener de hoofdrol speelt dat iedereen veilig is. Die verrassende momenten combineert ze met poëtische duiken in folkloristische verhalen, die verbonden zijn met de stamboom van hoofdpersonage Nissy. Alleen jammer dat het einde enkele bladzijden te kort schiet om nog een grotere indruk achter te laten.

© Humanoids

Nicnevin and the Bloody Queen verschijnt onder de imprint H1 van Humanoids. H1 staat voor een overkoepelend superheldenuniversum. Daarmee is het horrorverhaal onderdeel van het antwoord van de Frans-Amerikaanse stripuitgeverij Humanoids (opgericht in de jaren 70 door onder andere Moebius) op de superheldenuniversa van Marvel, DC Comics en Valiant Comics. Nicnevin and the Bloody Queen is als Hellboy meets Carrie een opvallend buitenbeetje tussen die superheldenstrips, dus je hoeft helemaal geen voorkennis te hebben van dat H1-universum.

Nicnevin and the Bloody Queen is geschreven door Helen Mullane, getekend door Dom Reardon en Matthew Dow Smith en uitgegeven door Humanoids op 10 maart 2020.

Matti Meurisse

Onderweg van de tv naar de cinemazaal met een comic in de hand.

Recent Posts

Jerom volume 1 review: oude favoriet herdrukt

Jerom heeft dan eindelijk zijn eerste integrale te pakken. Het heeft Standaard Uitgeverij behaagd om…

11 uren ago

Challengers review: Zendaya’s Lovegame

Challengers is de tennisfilm van Zendaya. Als love-interest van Spider-Man kon dit natuurlijk niet uitblijven…

3 dagen ago

Mother’s Instinct review: voorzichtig trauma

Mother's Instinct is een remake van de Franstalig-Belgische film Duelles uit 2018 van Olivier Masset-Depasse.…

4 dagen ago

No Rest for the Wicked early access preview: een frisse wind?

Moon Studios, de ontwikkelaar van de briljante games Ori and the Blind Forest en Ori…

6 dagen ago

De Kiekeboes 1 review: een nieuw begin

In september 2023 verscheen het 164ste album van de Kiekeboes met de titel Seizoensfinale. Het…

7 dagen ago

Final Fantasy XVI – The Rising Tide DLC review: natte droom

Square Enix beloofde op de Game Awards 2023 niet één maar twee DLC's voor Final…

1 week ago