Deprecated: The PSR-0 `Requests_...` class names in the Requests library are deprecated. Switch to the PSR-4 `WpOrg\Requests\...` class names at your earliest convenience. in /data/sites/web/geeksterbe/www/wp-includes/class-requests.php on line 24
Hawkeye: Freefall #1 review - een schot in de roos - Geekster
Comics

Hawkeye: Freefall #1 review – een schot in de roos

In Freefall verzet Hawkeye zich tegen vriend en vijand om te bewijzen dat hij wel een waardige held kan zijn.

Hawkeye loopt tegen de lamp tijdens een undercovermissie in het hol van slechterik Hood (een gewone man met een mantel van een demoon). Maar daar stopt de tegenslag voor Clint Barton niet. Ronin maakt tumult in de stad en zijn vrienden verdenken Barton ervan opnieuw het masker van de zwaardvechter te dragen.

Hawkeye: Freefall maakt meteen duidelijk dat de nieuwe titel in het teken staat van Barton die zichzelf moet bewijzen. De superheld zonder superkrachten wordt in twijfel genomen door zijn collega’s als held, en door schurken als waardige tegenstander. Daar zal ongetwijfeld zijn tegendraadse karakter voor iets tussen zitten, want zo sarcastisch zagen we Hawkeye nog nooit.

© Marvel Comics

Met zijn nieuwe reeks treedt Matthew Rosenberg (Uncanny X-Men) in de bejubelde voetsporen van Matt Fraction en David Aja. Het duo is verantwoordelijk voor het geven van een unieke stem aan Hawkeye in een reeks die je zonder twijfel mag bestempelen als een van de meest baanbrekende superheldenstrips ooit. Hawkeye: Freefall lijkt niet de ambitie te hebben om die toer op te gaan. Van het begin is duidelijk dat deze comic gewoonweg een actievolle rit in de hoogste versnelling wil zijn.

Rosenberg vergroot het cynisme van Hawkeye tot op het punt dat hij wel heel egocentrisch overkomt. Hij schiet pas in actie wanneer zijn imago van held dreigt in te storten. De bijtende humor maakt van hem een menselijk personage, want hij verdoezelt er eigenlijk zijn eigen onkunde mee. Rosenberg dropt Hawkeye in een mysterie dat misschien al mocht opgelost zijn in het eerste nummer, al zeker door het verschroeiende tempo waarmee hij het al de rest vertelt.

Het voorbijrazende actieverhaal zit vol urgentie en karakterkoppen dankzij de tekeningen van de Siberische Otto Schmidt (hij heeft net een reeks van die andere boogschutter bij DC Comics getekend). Zijn personages met grote kinnen en brede schouders hebben weg van wat Batman: White Knight-maker Sean Murphy tekent, maar dan een lightversie ervan. Letterlijk, want Schmidt kiest voor dunnere lijnen en fellere kleuren waardoor Hawkeye: Freefall unieker leest dan zijn beschrijving.

© Marvel Comics

Hawkeye: Freefall #1 is geschreven door Matthew Rosenberg, getekend door Otto Schmidt en uitgegeven door Marvel Comics op 1 januari 2020.

Matti Meurisse

Onderweg van de tv naar de cinemazaal met een comic in de hand.

Recent Posts

Challengers review: Zendaya’s Lovegame

Challengers is de tennisfilm van Zendaya. Als love-interest van Spider-Man kon dit natuurlijk niet uitblijven…

12 uren ago

Mother’s Instinct review: voorzichtig trauma

Mother's Instinct is een remake van de Franstalig-Belgische film Duelles uit 2018 van Olivier Masset-Depasse.…

2 dagen ago

No Rest for the Wicked early access preview: een frisse wind?

Moon Studios, de ontwikkelaar van de briljante games Ori and the Blind Forest en Ori…

4 dagen ago

De Kiekeboes 1 review: een nieuw begin

In september 2023 verscheen het 164ste album van de Kiekeboes met de titel Seizoensfinale. Het…

5 dagen ago

Final Fantasy XVI – The Rising Tide DLC review: natte droom

Square Enix beloofde op de Game Awards 2023 niet één maar twee DLC's voor Final…

5 dagen ago

Abigail review: dansend kat- en muisspel

Opgepast, M3GAN. Na een dansende robot brengt horrorprent Abigail ons een nieuw dansend monster, nu…

6 dagen ago