Deprecated: The PSR-0 `Requests_...` class names in the Requests library are deprecated. Switch to the PSR-4 `WpOrg\Requests\...` class names at your earliest convenience. in /data/sites/web/geeksterbe/www/wp-includes/class-requests.php on line 24
The League of Extraordinary Gentlemen: The Tempest #1 review - Geekster

The League of Extraordinary Gentlemen: The Tempest #1 review

The League of Extraordinary Gentlemen zijn terug en het zal meteen hun laatste optreden ooit zijn. De makers van deze reeks, Alan Moore en Kevin O’Neill, zullen na deze zesdelige miniserie met pensioen gaan.

Schrijver: Alan Moore
Tekenaar: Kevin O’Neill
Inkleurder: Ben Digmagmaliw
Uitgever: IDW / Top Shelf
Verschijningsdatum: 10 juli 2018

De comic is vrij degelijk uitgevoerd met een iets stevigere kaft en mooi glad papier. De cover ziet eruit als een reproductie van een oude Classics Illustrated Comic. Dat geeft aan wat je als lezer gaat krijgen. Een comic die strak staat van de verwijzingen naar de (pop)cultuur van gisteren. Een feest voor liefhebbers van de serie en een absolute no-no voor lezertjes die denken: “Hé leuk, laat ik dat eens oppikken“.

Het verhaal van deze nieuwe League of Extraordinary Gentlemen trapt af na de gebeurtenissen uit het derde volume dat een kleine tien jaar geleden verscheen. Wilhelmina Murray, Orlando, en Emma Night (de vorige M van MI6) bevinden zich in Uganda waar ze een bad nemen in de fontein van de jeugd, waarna ze op zoek gaan naar de grootste terrorist van dat moment die, oh toeval, de achterkleinzoon is van kapitein Nemo.

Ondertussen wordt er een nieuwe M benoemd en zoeken enkele leden van The Seven Stars (Een JLA rip-off) naar hun verdwenen teamgenoten.

Moore en O’Neill leveren simpelweg wat je van ze mag verwachten. Het is een boeiende comic die eindelijk weer eens ergens over gaat. De interim deeltjes, uitgegeven onder het label The Nemo Trilogy, lazen toch vooral een beetje als vulsel. Deze League of Extraordinary Gentlemen is het echte werk.

Zoals gezegd, pik dit niet op als je de voorgaande delen niet gelezen hebt, want Alan Moore doet geen enkele moeite om je bij te praten. Ook ervaren lezers kunnen misschien beter eerst even de wiki raadplegen. Maar als je je huiswerk gedaan hebt, dan wordt je beloond met een comic die goed is voor uren leesplezier.

dennis

Recent Posts

Jerom volume 1 review: oude favoriet herdrukt

Jerom heeft dan eindelijk zijn eerste integrale te pakken. Het heeft Standaard Uitgeverij behaagd om…

1 dag ago

Challengers review: Zendaya’s Lovegame

Challengers is de tennisfilm van Zendaya. Als love-interest van Spider-Man kon dit natuurlijk niet uitblijven…

3 dagen ago

Mother’s Instinct review: voorzichtig trauma

Mother's Instinct is een remake van de Franstalig-Belgische film Duelles uit 2018 van Olivier Masset-Depasse.…

4 dagen ago

No Rest for the Wicked early access preview: een frisse wind?

Moon Studios, de ontwikkelaar van de briljante games Ori and the Blind Forest en Ori…

1 week ago

De Kiekeboes 1 review: een nieuw begin

In september 2023 verscheen het 164ste album van de Kiekeboes met de titel Seizoensfinale. Het…

1 week ago

Final Fantasy XVI – The Rising Tide DLC review: natte droom

Square Enix beloofde op de Game Awards 2023 niet één maar twee DLC's voor Final…

1 week ago