Star Wars LEGO 2017: onze voorspellingen

0

Niet dat we een glazen bol hebben, clouded this toy’s future is, maar we willen wel al eens een blik wagen op het nieuwe lijstje Star Wars LEGO van 2017 en ons afvragen of het ons zal bekoren. We kennen enkel de naam en het setnummer, dus neem ons niet kwalijk als we ons bij het beredeneerd fantaseren even lieten gaan en achteraf blijkt dat LEGO totaal iets anders in petto heeft. Het is wel zo dat in 2017 Star Wars zijn 40ste verjaardag viert, misschien wil LEGO deze verjaardag niet ongemerkt voorbij laten gaan en zit er hier en daar wel iets speciaals tussen.

Buildable Figures

Het eerste in het rijtje zijn de Buildable Figures, en zoals gewoonlijk zullen weer een rits bekende figuren de revue passeren. Dus wie hebben we nog niet gehad: Han Solo en Princess LeiaLando Calrissian. Boba Fett zou een hele leuke zijn! Of nog ‘ns een Sith zoals Darth Maul of Count Dooku. En naar alle waarschijnlijk zullen er ook nog meer Rogue One-figuren hun opwachting maken. De film is dan pas uit en zal weerom voor een enorme hype zorgen.

De setnummers zijn:
Buildable Figure (75123)
Buildable Figure (75124)
Buildable Figure (75125)

Microfighters

In 2017 mogen we ons reeds aan Microfighters reeks 4 verwachten. Ook hier is het koffiedik kijken naar wat we mogen verwachten, want LEGO heeft in de vorige reeksen modellen uitgebracht uit zowat elke trilogie of reeks, dus de kans is groot dat er volgend jaar een Podracer in micro-versie uitkomt. Of twee, want de fighters komen steeds in duo uit. Aan de andere sets in het lijstje is te zien dat 2017 blijkbaar een Return Of The Jedi-jaar is. Dus zal er ook iets uit die film kunnen tussen zitten: een AT-ST, Lamda Class Emperial Shuttle of Jabba’s Sail Barge. Een Darth Vader-figuurtje in zijn Tie Advanced Prototype zou leuk zijn. En LEGO zal ook wel voor een Rogue One-setje zorgen. Wel valt het op dat er nog maar 4 sets zijn opgesomd, terwijl een MicroFighters-reeks vroeger altijd uit 6 setjes bestond.

Dus voorlopig nog maar vier sets in de running:
Microfighter (75160)

Microfighter (75161)
Microfighter (75162)
Microfighter (75163)

Battlepacks

Nog een graaggeziene en veelgekochte klassieker is de Battle Pack. En deze sets hoeven daardoor ook weinig uitleg. De geruchten doen de ronde dat er in de Imperial-versie een koppel regular Stormtroopers zit – en dat wordt tijd, want die hebben we tot nu toe nog in geen enkele Rogue One-set zien passeren – en dat LEGO er nog een koppel Death Troopers bijgooit. En da’s ook goed, want van die coole kerels kan je er nooit genoeg hebben.

Rogue One – Rebel Battle Pack (75164)
Rogue One – Imperial Battle Pack (75165)

Yoda’s Jedi Starfighter‎ (75168)

Ooh, “The Mean Green Machine”. Dit wordt wellicht de meest speciale in het intussen zeer uitgebreide Jedi Starfighter-rijtje. Want Yoda beschikt wel over een bijzondere uitvoering. Tenminste als LEGO zich baseert op het ruimtetuig dat we kunnen zien in het zesde seizoen van The Clone Wars.

Joda's starfighter

Landspeeder (75169)

8092_alt1

Wordt de nieuwe versie net zo mooi als deze?

De landspeeder uit A New Hope? Alweer? Dat is dan de 4de keer, als ik de tel goed kan bijhouden. En elke versie was een verbetering van de vorige dus wordt dit er eentje om je vingers bij af te likken. Hoewel de 8092 Landspeeder uit 2010 al zo’n mooie uitvoering was. Met een handvol coole figuurtjes.
Logischerwijs wordt deze set vervolledigd met een nieuwe uitvoering van Luke, Obi-Wan en een nieuw Tusken-figuurtje. 

Phantom (75170)

Het grootste minpunt van deze was dat hij te weinig detail had

Te weinig detail was het grootste minpunt.

Een setje uit Star Wars Rebels. Een nieuwe Phantom. Maar blijkbaar geen Ghost. Dan is dit een stand-alone versie die iets meer details meekrijgt, want de vorige moest in de Ghost passen, dus moesten de ontwerpers zich daar naar richten. Verwachten we een nieuwe uitvoering van Ezra en Chopper of heeft LEGO een verrassing voor ons met een nieuw personage uit seizoen twee van Star Wars Rebels, zoals Grand Admiral Thrawn? Die maakt immers ook zijn opwachting in de reeks.

Rogue One (75172) – €69,99

Van deze set is nog weinig geweten. Wat niet onbegrijpelijk is aangezien Disney zéér zorgvuldig omgaat met spoilers. Dit zal dus een setje zijn waar iets te veel spoilers in verwerkt zitten zodat die dit jaar nog niet kon verschijnen. We zullen dus eerst de film gezien moeten hebben om hierover iets te kunnen zeggen. Hopelijk maakt de Dark Lord of the Sith himself nog een rentree? 

Desert Skiff‎ (75174) – €39,99

desert skiff

De twee al zo goed op elkaar lijkende recentste desert skiffs krijgen er dus een broertje bij.

Een heruitgave van de Desert Skiff. Met Luke, Han en nog een Boba Fett-figuurtje met een exemplaar van één van Jabba de Hut zijn trawanten. Nieuw in het LEGO assortiment is een Weequay! Van de skiff zelf bestaan al een paar uitvoeringen dus heeft LEGO van deze gelegenheid gebruikt gemaakt om een versie te maken die dan bij Jabba’s Sail Barge (75020) uit 2013 past. En voor die prijs verwachten we een top notch uitvoering, met een paar nieuwe play-features! (Flick-fire missiles dus.)

ROTJ Lando Set (75179)

Aangezien er ROTJ bij de titel staat, zal het dus om Lando gaan in vermomming in het paleis van Jabba The Hut. Derde keer intussen. Maar beter zou het zijn dat LEGO nu een Lando uitbrengt zoals hij de Falcon bestuurt in strijd om Endor. Met Rebel-piloot Nien Nunb aan zijn zijde. Dan wordt dat een LEGO primeur, want beide figuurtjes bestaan nog niet. En gooi er dan nog een extra crewlid als extraatje bij LEGO, dan zijn we nog zo blij met deze set!

Duel of the Fates (75173)

Oh, Duel of the Fates, ik herinner me je zo goed: die schitterende muziek, dat spectaculaire decor (die lasergordijnen! die afgrond!). Ik ben dan ook erg benieuwd hoe deze set eruit gaat zien, zeker met de beperkte prijs. In een ideale wereld krijgen we minifigs van Qui-Gon, Darth Maul en Obi Wan, uiteraard met bijbehorende coole lightsabers, in een mooi uitgewerkt decor. En als we dan even mogen dromen, de achtergrondmuziek die over het spannende gevecht rolt.

 

Share.

About Author

Peter De Smet

Ongezouten meningen zijn beter voor mijn hart, volgens de dokter.

Reacties