In januari verscheen er een nieuwe reeks LEGO Star Wars-dozen. The Force Awakens heeft nog flink wat materiaal om in LEGO om te zetten, zoals the Battle on Takodana!

Het hoeven niet altijd ruimtetuigen te zijn, moeten de ontwerpers gedacht hebben bij deze set. En gelukkig maar, want het kasteel van Maz Kanata is een welgekomen afwisseling tussen de andere dozen. De slag om Takodana vindt plaats wanneer onze nieuwe hoofdpersonages langsgaan bij Maz Kanata en dan aangevallen worden door de First Order. De LEGO-set is een fraaie vertaling van dat gedeelte uit de film, al was het maar voor de figuurtjes!

figs1 figs2De slechteriken van dienst: de nieuwe stormtroopers en Kylo Ren. Niet zo speciaal natuurlijk, want deze zaten ook al in de vorige sets gebaseerd op de film, ware het niet dat er deze keer wél een gezicht onder het coole masker van Kylo Ren zit. Het hoofdje is dubbelzijdig, nors en woedend. De gelijkenis met Adam Driver is er door middel van een klein moedervlekje, perfect! Er zit ook een haarstukje bij. De stormtroopers zijn minder speciaal, met elk hetzelfde hoofdje. Eén van de soldaten is wel TR-8R, diegene met zijn speciaal wapen tegen lightsabers.

Maz Kanata’s kasteel is natuurlijk niet compleet zonder de gastvrouw zelf. Ze is perfect vertaald in plastiek, met een uniek hoofdje en gedetailleerde print. Neen, je kan haar bril niet afzetten. Finn is dezelfde die we eerder zagen in de nieuwe Millennium Falcon-set, die we binnenkort ook reviewen!
figs4figs3

Nadat ik de volledige set gebouwd had, was ik verrast van de grootte. Het bouwwerk is weliswaar niet het volledige kasteel, maar wel een getrouwe vertaling, voor zover mogelijk is in een set. Een stuk van de muur, enkele torentjes en de deuren om binnen te gaan. De aardse kleuren zijn mooi, zonder saai te zijn. De stukken groen zijn ook een leuke afwisseling voor de ogen. LEGO maakt nu trouwens ook bladeren in herfstkleuren, voor mij alleszins nieuw.

De set bevat twee stickertjes, die een moderne toets geven aan het gebouw. De vlag is ook een leuk detail. Voor de kostprijs mocht het toch gerust wat meer zijn. Een klein interieur met enkele tafeltjes of een bar had ideaal geweest. Het bouwproces zelf bevat geen speciale technieken. Er zitten wel veel mechanismen in verdoken om van de set een leuke speelset te maken.battle1battle2Onder de ingang zit een mechanisme verstopt dat zwarte steentjes in de lucht doet springen, bij wijze van ontploffing. De torentjes kunnen verwijderd worden van het gebouw en de boom kan omvallen. De muur ‘ontploft’ in grote brokstukken om de chaos uit de film na te bootsen. En onder de trap zit er een kist verborgen met een wel heel speciaal lichtzwaard.

Met een adviesprijs van maar liefst 70 euro is deze set way overpriced. In Amerika kost de doos zelfs 60 dollar, belachelijk en dat weten de LEGO-fans al langer dan vandaag. Gelukkig beseffen de winkeliers wel dat 60 euro een meer redelijke prijs is, maar toch raad ik aan te wachten op grotere kortingen (maar niet te lang, want dan kan je woekerprijzen betalen). Het lijkt trouwens allemaal klein op de doos, maar gebouwd is het een deftig deeltje van het kasteel en de figuurtjes zijn top.
battle3

8.0 Tof

Battle on Takodana is een effectieve manier om de figuurtjes van Finn en Kylo Ren te bemachtigen, die anders enkel beschikbaar zijn in sets die dubbel zo duur zijn. Daarnaast krijg je ook de stijlvolle stormtroopers en Maz Kanata, die super gedetailleerd is. Het kasteeltje is groter dan je zou denken en bevat handige onderdelen om zelf dingen mee te maken. Zeker de moeite waard dus als je houdt van de Star Wars-settings!

  • speelplezier 8
  • vormgeving 8
Share.

About Author

Matti Meurisse

Tekent als het past, kijkt veel te veel films en series als het niet past en verkent ondertussen de wereld der comic books.

Reacties