Een nieuwe Star Wars-film betekent naar goede gewoonte heel wat nieuwe LEGO-sets! Eén van de leukste setjes is ongetwijfeld deze Rey’s Speeder. 

Het partnerschap tussen Star Wars en LEGO kent geen einde, zo bewijzen de bijna jaarlijkse reproducties van bekende schepen zoals de X-Wing en de Millenium Falcon. Met de release van de nieuwste telg, The Force Awakens natuurlijk, wordt die ketting niet doorbroken, maar we krijgen gelukkig wel wat nieuwe ruimtetuigen in het assortiment te zien. Eén daarvan is het voertuig van onze hoofdrolspeelster, Rey.

Wat er helaas direct opvalt bij het aanschouwen van de nieuwste sets, is hoe ongelooflijk duur ze zijn. Nog nooit is een X-Wing voor zo veel centjes over de toonbank gegaan. Omdat ik het me toch niet kon laten, had ik mijn zinnen gezet op Rey’s Speeder, een kleinere doos uit de eerste sets gebaseerd op The Force Awakens.rey's speeder doos

Goedkoop is dit setje echter ook niet, al zeker niet als je rekening houdt met het aantal onderdeeltjes en de grootte. De adviesprijs is maar liefst 30 euro, terwijl dat in Amerika 20 dollar is. Maar met een beetje zoekwerk vind je Rey’s Speeder in de winkel voor 20 euro. Een rechtvaardige prijs voor 193 stukjes, rekening houdend met het feit dat het een set uit de Star Warsfranchise is.

In de doos? Twee zakjes met onderdelen, de handleiding en de, in de volksmond genaamde, dreaded sticker sheet. Dreaded, want fans zijn niet bepaald opgezet met stickers, ook al werken ze kostenverlagend. Het setje is snel in elkaar gestoken, maar oogt erg mooi.

lego reys speederlego reys speederHet is altijd plezierig om één van de hoofdpersonages in LEGO-vorm te hebben, want geef toe: de figuurtjes zijn het leukste aan LEGO. Rey is goed vertaald naar plastieken vorm, met gedetailleerd haar en dito hoofddeksel. Ze heeft ook twee gezichtjes. Helaas zit er slechts een doordeweekse slechterik bij. En waar is BB-8?!

Het donkerrode voertuig was één van de eerste nieuwe dingen waarmee we kennismaakten in de eerste trailer van The Force Awakens. Het is tevens het mooiste en coolste voertuig uit alle nieuwe LEGO Star Wars-sets. Op weg om een icoon te worden?

lego reys speederIn eerste opzicht lijkt de speeder nogal groot voor één figuurtje, maar dat geldt ook voor het echte voertuig in de film. Het symmetrisch schipje, behalve enkele voorwerpen aan één zijkant, zit erg goed in elkaar met enkele leuke details. De voorkant en zijkanten zijn het voorbeeld bij uitstek van de SNOT-techniek: Studs Not On Top. Met die bouwtechniek kun je interessantere vormen nabouwen en is alles niet gewoon rechthoekig.lego reys speeder

Dat iets nieuws zo nostalgisch kan werken, zien we enkel bij Star Wars!

Het setje staat niet enkel mooi op je bureau, je kunt er ook mee spelen. Als je draait aan de onderste uitlaat, openen de zijkleppen van het schip. Er zit ook een nieuwe soort werkend vuurwapen in, met enkele studs die je ongetwijfeld kwijtraakt bij het gebruik ervan (zoals ik). Rey’s Speeder deed mij denken aan Anakin’s Podracer, mijn eerste LEGO set. In dit geval is dat enkel positief. Dat iets nieuws zo nostalgisch kan werken, zien we enkel bij Star Wars!lego reys speeder

8.5 SWOOSH

Met Rey's Speeder wordt er nogmaals bewijs geleverd dat LEGO zorgt voor het perfecte Star Wars-speelgoed. Het aanbod aan ruimtetuigen om mee te shwooshen is ongelooflijk groot en het leukste van al is dat je ze nog steeds zelf in elkaar mag steken! Rey's Speeder is één van de goedkoopste uit de hoop en een ideaal geschenkje, of leuk voor op de kast.

  • Speelplezier 8
  • Vormgeving 9
Share.

About Author

Matti Meurisse

Tekent als het past, kijkt veel te veel films en series als het niet past en verkent ondertussen de wereld der comic books.

Reacties