Het feit dat de LEGO Mighty Micros zo onzichtbaar onder de radar blijven is één van de zaken die ik maar niet snap. De reeks is al een paar maand verkrijgbaar, maar onder verzamelaars wordt er bijna met geen woord over gerept. Zelfs op sociale media kom ik ze haast nooit tegen. En als ik er met iemand over begin valt die meestal om van verbazing. Van setjes die minder dan 10 euro kosten en die 2 wagentjes met evenveel superhelden-figuurtjes bevatten vind ik dat hoogst merkwaardig!

De LEGO Mighty Micros reeks bestaat uit 6 sets: 3 van DC Comics en 3 van Marvel. Dus als je ze allemaal in huis haalt, kom je snel aan 12 figuurtjes. Een ideaal instapmodel voor de kleine verzamelaartjes. Elk setje bevat ook 2 voertuigjes, soms heel los en vrij geïnterpreteerd door de ontwerpers – Hulks voertuig is uitgerust met 2 grote groene vuisten, of een op een vroegere reeks LEGO Power MIners gebaseerde boorwagen voor Bane  – maar soms ook gebaseerd op de voertuigen die de figuren in de comics gebruiken. De groene Hooverboard van Green Goblin is bijvoorbeeld omgevormd tot vierwieler. De 12 voertuigjes samen bieden ook veel speelmogelijkheden. Een grote strijd voor werelddominantie in de vorm van een autorace, of laat het blauwe team tegen het rode team racen. Of je zet ze gewoon netjes naast elkaar in je vitrinekast. Jij je zin. Feit is dat het een bont en kleurrijk allegaartje is dat op veel aantrek mag rekenen.

MM Red Team

MM Blue Team

Ook leuk gevonden zijn de typische accessoires die elk figuurtje meekrijgt. Soms is dat heel voor de hand liggend – een vleermuisboomerang voor Batman, een pompoen voor Green Goblin – maar soms ook zeer spitsvondig bedachte accessoires zoals een ijsje voor Captain Cold of een melkkarton voor Catwoman. Er valt dus veel te ontdekken.

Je ziet het aan zijn gezicht: Spidey voelt zijn senses tintelen

Ook de weergave van de figuurtjes werd op een vernieuwende manier benaderd. Door hun kleinere beentjes zijn ze kleiner dan een gewoon minifiguurtje, maar net hun cartooneske gezichtsuitdrukking geeft hen dat tikkeltje extra karakter. Je kan ze ook wel schattig noemen. Om niet te zeggen Chibli. Eigenlijk net zoals die immens populaire Funko Dolls, je weet wel, die kleine schattige poppetjes met hun veel te grote, bijna vierkante hoofd en hun grote zwarte puppy-oogjes. Je kan deze LEGO figuurtjes eigenlijk de Funko-versie van de “normale” superhelden-minifiguurtjes noemen.

Je kan het goed zien op deze foto: printed elements, no stickers!

Hun gezichtsuitdrukkingen zijn dus héél cartoonesk vormgegeven. Heel speels, maar vooral met de juiste karaktertrek: een norse Batman, een dartele Robin of een smirky Flash. Super herkenbaar! En je krijgt er ineens 2 per setje!

MM1 Red

MM1 blue

Leuke voertuigjes, nieuwe figuurtjes – véél figuurtjes – voor een betaalbare prijs. Waarom deze sets ons niet constant om de oren vliegen is mij écht een groot raadsel.

Dus mama’s en papa’s: beloon die kleine spruit met zijn of haar (want comics en LEGO zijn voor iedereen bedoeld!) goed rapport! Of gebruik het als beloningssysteem om die grote vakantie door te komen. Grasmaaien, kattenbak uitscheppen, afwasmachine vullen. Beloon ze met een voertuigje! Je zal ons dankbaar zijn voor onze Geekster-tips om je het leven makkelijker te maken. En zit je al snel door je voorraad heen, geen probleem want LEGO heeft al een tweede reeks in de pijplijn zitten. En die ziet er mogelijks nóg cooler uit. Alsof de ontwerpers het plezier gevonden hebben om met nóg coolere figuurtjes – check die Magneto of die retro Iron Man – en nog coolere voertuigjes – Thanos in zijn Infinity Gauntlet – te kunnen uitpakken. LEGO Mighty Micros zijn echte aanraders, die gerust méér onder de aandacht mogen komen!

Deze diashow vereist JavaScript.

8 Bazinga

Grappige, maar herkenbare LEGO interpretatie van de bekende superheldenreeksen van DC Comics en Marvel. Cartooneske uitdrukkingen, typerende accessoires - Catwoman met melkkarton - en een kindvriendelijke manier om het lot van de wereld te bepalen: een om-ter-eerst autorace. Voor een kindvriendelijk prijsje! Of een ideale manier om snel aan veel minifiguurtjes te geraken, dus ook voer voor verzamelaars. Snel naar de winkel racen, vóór reeks 2 ze komt wegdringen!

  • Speelplezier 8
  • Vormgeving 8
Share.

About Author

Peter De Smet

Ongezouten meningen zijn beter voor mijn hart, volgens de dokter.

Reacties