Batman v Superman: Dawn of Justice speelt in de zalen dus pakt LEGO uit met nieuwe sets gebaseerd op deze strijd der superhelden!

Hoewel de meningen over Batman v Superman: Dawn of Justice verdeeld zijn, kunnen we altijd rekenen op fantastische LEGO sets gebaseerd op alle nieuwe superheldenfilms (geslaagd of minder geslaagd) uit de stal van DC Comics en Marvel. Onder de nieuwe reeks bouwdozen gebaseerd op licenties van DC Comics, zaten er drie sets bij geïnspireerd op Batman v Superman. Tijd voor ons om ze alledrie onder de loep te nemen. Aftrappen doen we van de eerste keer met de grootste doos: LEGO 76046 Heroes of Justice: Sky High Battle!

batwing1

In de compacte doos met een stevige adviesprijs van 79,99 euro zitten vier zakken blokjes, twee handleidingen, vier kleine stickers en ten slotte een korte tekstloze comic. Met de 517 onderdelen bouw je een helikopter en de nieuwe Batwing, maar beginnen doen we met de vijf minifiguren: Superman, Lois Lane, Lex Luthor, Batman en Wonder Woman.

batwing5

batwing6

De vijf figuurtjes doken al eerder op in LEGO sets, maar dit zijn waarschijnlijk de beste plastieken incarnaties van de personages ooit (met uitzondering van Lex Luthor dan). Superman draagt een nieuw haarstukje dat gewoonweg perfect is en ook Batman draagt zijn nieuwste kap, die al heel wat aanpassingen heeft ondergaan. Door het mengen van twee kleuren, lijkt het of beide figuurtjes laarzen hebben aan hun benen, die trouwens heel gedetailleerd zijn.

Die details verbleken in vergelijking met Wonder Woman en haar bedrukte zijkanten. Ze verscheen eerder al in LEGO uitvoering met een klassieker uiterlijk, terwijl dit duidelijk de Zack Snyder-versie is. Lex Luthor en Lois Lane zien er doordeweeks uit, vooral jammer in het geval van Luthor die toch wel iconisch hoort te zijn. Alle figuurtjes, behalve Lex Luthor, hebben een dubbelzijdig hoofdje.

batwing3

Met de eerste zak onderdelen bouw je de helikopter van Lexcorp. Ook al voelt de helikopter heerlijk nostalgisch aan, lijkt het toch alsof dit slechts een vulsel van de doos is. In vergelijking met de rest van de set voelt het ongeïnspireerd en te cartoonesk aan. Gelukkig is de Batwing er om dat goed te maken.

batwing4

Net als de figuurtjes, is dit niet de eerste keer dat de Batwing verschijnt in LEGO. En opnieuw kan dit wel eens de beste versie zijn. Ik durf zelfs te zeggen dat het originele ontwerp veel beter tot zijn recht komt in de LEGO versie dan in de film, waar het niet echt aanvoelde als iets voor Batman. Met een beetje fantasie zie je hier zelfs een vleermuis in het middenstuk. Het voertuig valt ook veel groter uit dan verwacht en is in elkaar gestoken met enkele interessante technieken.

De Batwing is plooibaar, een leuk mechanisme om mee te spelen. De scherpe cockpit kan in twee delen omhoog gehaald worden en lijkt daarmee heel hard op de nieuwe Batmobile, die we binnenkort ook recenseren. En natuurlijk is er ook iets om mee te schieten: aan de voorkant zit er een machinegeweer dat studs afschiet.

batwing2

8.3 Holy LEGO

Met deze set haal je het beste uit de film in huis: Wonder Woman en een geweldig coole Batwing! Ook de figuurtjes van Batman en Superman zijn must-haves voor elke superheldenfan. De groene helicopter zien we dan maar door de vingers.

  • Speelplezier 8.5
  • Vormgeving 8
Share.

About Author

Matti Meurisse

Tekent als het past, kijkt veel te veel films en series als het niet past en verkent ondertussen de wereld der comic books.

Reacties