WIN: Duotickets voor Japan-Square filmfestival

1

Japanlovers, het is weer zover. Het hoogtepunt van het jaar! Japan-Square filmfestival komt eraan! Vier dagen lang Japanse films in de Gentse Studio Skoop. Woopwoop! En net als de vorige jaren zijn er ook nu weer alleen maar pareltjes. En net als voorheen mag Geekster jullie daar bij betrekken. Yup, we mogen 2 duotickets weggeven voor een topaffiche: Over Your Dead Body. Een film waarvan je met recht en rede zegt: ‘dit kan toch maar alleen in Japan?’

Dat het een toppertje is, komt grotendeels door de man die ‘m maakte. Want jawel, de keizer van de Japanse horror Takashi Miike is er weer! Terug in het land van de goreliefhebbers. De opperste Japankenners van Japan-Square leggen verder uit waarom deze film zo’n must-see is:

Met deze Over Your Dead Body graaft Miike nog dieper in Japans rijke geschiedenis aan gruwelverhalen. We volgen het wel en wee van een professioneel theatergezelschap dat het verhaal naspeelt van Japans beroemdste ghost story: Yotsuya Kaidan. Talloze zomernachten eindigden al met huiverende kinderharten en ongemakkelijk turen in het donker na dit verhaal over een aan lager wal geraakte samurai die zijn vrouw doodt om bij een rijk jong ding te kunnen intrekken. Dat zijn echtgenote het er na haar dood niet bij laat zal menig luisteraar en kijker duidelijk worden. Zo ook in Over Your Dead Body waar de parallellen tussen fictie en realiteit overschreden worden en een moordende dynamiek ontstaat tussen de hoofdrolspelers. Yotsuya Kaidan blijkt ook na ettelijke eeuwen even onheilspellend actueel. Terwijl deze film uiterst strak en steriel begint en de zindering zich onderhuids opbouwt, eindigt hij in een ontegensprekelijk bovenhuids bloodfest zoals enkel Miike die kan orchestreren. Sluit de deuren overal ter lande, de meester is terug van weggeweest! Wees (on)gerust: de horror zal zich in uw botten en hersencellen nestelen tot lang na de aftiteling.
Alright, die wil je toch zien? En dat kan. Het enige wat je hoeft te doen is onze Facebookpagina liken en ons vertellen wat jouw grootste nachtmerrie is. De kans is groot dat Miike er wel al een film over heeft gemaakt 😉 De winnaars worden bekendgemaakt op dinsdag 10 maart om 12 uur. Een likeje op de pagina van Japan-Square wordt uiteraard ook gewaardeerd. Over Your Dead Body wordt ingeleid door Tom Mes, oprichter en editor van Midnighteye.com en schrijver van meerdere boeken over Miike.
Japan-Square Filmfestival loopt van 18 tot 22 maart in de Gentse Studio Skoop. Tickets kunnen gekocht worden op de website. Zeker doen. En kom eens goeiendag zeggen tegen ons. Wij zitten er waarschijnlijk elke voorstelling op het puntje van onze stoel.
Share.

About Author

Kenny

Quit your jibbajabba, you ain't hurt!

Reacties