Waar we naar uitkijken in 2016

0

We zijn officieel overgeschakeld van 2015 naar 2016. De tijd tussen kerst en nieuwjaar is meestal voorzien om te reflecteren over het voorbije jaar en dat hebben we dan ook uitgebreid gedaan! Maar nu wordt het tijd om vooruit te denken. Er zal weer heel wat moois onze richting uitkomen in 2016, zodanig zelfs dat we even een kleine rondvraag deden op de redactie waar iedereen naar uitkijkt…

Davy

Black Panther

1) Ta-Nehisi Coates’ Black Panther  – Ik vind het altijd fijn wanneer de comic-industrie een beetje uit haar comfortzone stapt en risico’s neemt. Met de opkomende cameo van Black Panther in Captain America: Civil War zal er uiteraard ook een comicreeks van start gaan. Deze reeks, die vanaf april in de rekken ligt, zal geschreven worden door journalist Ta-Nehisi Coates en draait rond de dualiteit die heerst wanneer iemand zowel staatshoofd als superheld is. Iemand die de wetten breekt, die hij zelf oplegt aan z’n volk. Het wordt nu al omschreven als ‘geen typische superhelden-comic’ maar dat kan uiteraard ook gewoon een promo-praatje zijn.

2) The Jungle Book – Disney is stilletjesaan bezig alle klassiekers om te vormen tot live-actionfilms (zie Cinderella & Maleficent). Volgende in de lijst? Jungle Book. De eerste teaser bracht al kippenvel en wanneer ik de indrukwekkende lijst acteurs zie, is het wel heel moeilijk om niet enthousiast te zijn. Bill Murray, Ben Kingsley, Idris Elba, Scarlett Johansson en Christopher Walken zullen allemaal een rol vertolken in deze verfilming. Vanaf 13 april in onze zalen!

3) Zesde seizoen Game of Thrones – Moet ik hier nog meer uitleg bij verschaffen? Het laatste seizoen van Game of Thrones liet ons met een verzameling cliffhangers achter en dan heb ik het niet enkel over de grote cliffhanger rond Jon Snow. Neenee, wat gaat er gebeuren met Sansa & Reek? Wordt Arya blind? Gaat het Huis Martell een grotere rol krijgen nu een dochter van Cersei dood is. Zien we Bran Stark terug? Het nieuwe seizoen heeft zoveel te vertellen en voor het eerst zal het eerder zijn dan de boeken.

Jeroen

Batman-v-Superman

1) De echte start van het DC Cinematic Universe – Ok, er was eerder al Man of Steel, maar toch zijn het vooral Batman v Superman: Dawn of Justice en Suicide Squad die een cruciale rol zullen spelen in de poging van DC om een cinematic universe te scheppen dat de concurrentie moet aangaan met het succesvolle Marvel. Een ding is zeker: Ben Affleck en Jared Leto zullen heel hard hun best moeten doen om Christian Bale en Heath Ledger als Batman en The Joker te overtreffen!

2) Pokkén Tournament – Eigenlijk kijk ik nog nét iets meer naar de nieuwe The Legend of Zelda-titel die al in 2015 had moeten verschijnen, maar omdat ik dan eigenlijk gewoon m’n stukje van vorig jaar kan copy-pasten en er dan nog niet zeker van ben dat Nintendo dit jaar wél z’n belofte zal waarmaken, speel ik toch maar op zeker en kies ik voor Pokkén Tournament. Pikachu Libre die de turn based combat aan z’n pika-pootjes lapt en down and dirty vecht in de worstelring? Yes please!

3) Secret Hitler – Ik ben een enorme fan van politiek incorrecte spellen. Groot was dus mijn vreugde toen ik vernam dat Max Temkin, een van de verdorven breinen achter Cards Against HumanitySecret Hitler zou uitbrengen. Deze Kickstarter speelt een beetje als Weerwolven van Wakkerdam, maar dan met fascisten in plaats van weerwolven en liberalen in plaats van dorpelingen. Het doel van de fascisten? Hun “Secret Hitler” aan de macht brengen en de democratie omverwerpen!

Nils

Doctor Strange

1) NX – Al ettelijke maanden wordt dit project gehuld in de grootste mysteries door Nintendo, dat nobel volhardt in zijn belofte niets te delen over zijn nieuwste telg, die voorlopig nog de codenaam NX draagt. Dat het de steun heeft van Square Enix lijkt duidelijk, maar het is in 2016 dat we EINDELIJK meer zullen weten over wat er momenteel leeft in de Nintendo-kerkers. Ik kan alvast niet wachten!

2) The Legend of Zelda Samen met dat NX-nieuws, komen we hopelijk ook meer te weten over de nieuwe Zelda-titel, die wellicht de NX-spits zal afbijten. Open World, prachtige sfeer, mijn lichaam is er klaar voor. Hopelijk geen delays meer. En Twilight Princess HD én Fire Emblem Fates om ons meer dan zoet te houden in afwachting. Oh yes.

3) Doctor Strange – Ik ken bijna niets van Doctor Strange, maar het Marvel-personage intrigeert me mateloos. Dat Benedict Cumberbatch hem gestalte geeft in de film, doet me er nog meer naar uitkijken. De man is met Sherlock en Smaug een spreekwoordelijk kwaliteitslabel geworden. Neem daarbij de figuur die ook in het Marvel-universum chaos, mayhem en magie gestalte geeft en je hebt een film die net boven Warcraft en Black Panther staat op mijn toekomstige kijklijst.

Kenny

kenny-afb

1) Rogue One: A Star Wars Story  There has been an awakening: Star Wars herleeft. Nu we weten dat Episode VII ons dolblij heeft gemaakt, kunnen we op ons gemak stoked zijn voor Rogue One, iets met X-Wing-piloten en plannen voor de Death Star. Laat maar komen, die handel!

2) Scythe Een eurogame over oorlog en boeren, in een alternatieve jaren ‘20 met mechs. Qua worldbuilding weten we nu al dat het een topper zal zijn, en de reviews over de gameplay zijn ook niet mis. Voor de twijfelaars: er doet een beer met een zadeltas in mee.

3) Évolution  Waar Évolution over zal gaan, weten we nog niet goed. De cryptische trailer toont kinderen aan zee en een ziekenhuis. We kregen er in elk geval een Under The Skin-vibe van, wat toch geen slechte referentie is. Arthouse-films in het fantastische genre zijn altijd een beetje gokken, maar dit ziet er toch minstens interessant uit.

Timothy

hellboy-in-hell

1. Dishonored 2 De voorganger is een van mijn favoriete stealth-games van de voorbije jaren, en met goede reden ook. De levels waren heel open en gevarieerd, de verschillende soorten krachten waren leuk om mee te experimenteren en de spelwereld, de industriële stad Dunwall, zag er geweldig uit. In deze titel krijg je maar liefst controle over twee personages en mag je een hele nieuwe stad gaan ontdekken met een hele nieuwe soort parasieten om je het leven zuur te maken.

2. De conclusie van Hellboy in Hell  Over een tijdspanne van 22 jaar heeft Mignola een enorm diepe wereld gecreëerd rond de rode duivel, Hellboy himself. En dit jaar krijgt zijn hoofdpersonage eindelijk de conclusie die hij verdient. Mignola is er altijd in geslaagd om kwaliteit boven kwantiteit te plaatsen als het aankwam op de main series. Ik kijk ernaar uit wat voor andere series hij nog uit zijn mouw gaat schudden naast o.a. Baltimore of Frankenstein, en nu heeft hij eindelijk die vrijheid, maar eerst het epische slot waar alle lezers al een eeuwigheid op zitten te wachten.

3. Rick & Morty season 3 –  “What up, my Glip-glops!” Na de enorme cliffhanger van seizoen 2 zit elke R&M-fan samen met Mr. Poopybutthole te wachten op hoe het verhaal verder zal lopen. Deze geweldige combinatie van serieuze menselijke problemen in de disfunctionele familie Smith  en gestoorde donkere komedie gemixt met alle soorten sciencefiction is gewoon de beste animatiereeks van de laatste jaren.

Matti

pkmngo

1) Star Wars: Rogue One – Er zijn heel wat films waarnaar ik dit jaar uitkijk: onder andere de nieuwe Bourne (met gelukkig Paul Greengrass opnieuw aan het roer), de Harry Potter-spinoff Fantastic Beasts and Where To Find Them en X-Men: Apocalypse. Na het overweldigende The Force Awakens wil ik meest van al de eerste Star Wars Anthology zien! Ik ben heel benieuwd naar hoe regisseur Gareth Edwards een draai geeft aan de gereanimeerde filmfranchise, maar als het even sterk wordt als zijn poging met Godzilla mag ik op beide oren slapen.

2) Pokémon GO! Het is geen Pokémon-MMORPG op de Wii U, maar het is tenminste iets nieuws voor de Pokémon-fans. Pokémon GO! wordt een van de eerste apps van Nintendo en brengt de digitale monsters naar de echte wereld. Met de augmented reality game wordt het mogelijk om op echte plaatsen op Pokémon te jagen en ze uiteindelijk te vangen met de camera van je smartphone. Wordt het de ideale versie die ik in mijn hoofd heb? Een mens kan dromen.

3) PlayStation 4 – Dit jaar waag ik de grote sprong! Het is niet voor direct, maar het staat wel vast. Ik ben geen hardcore gamer en ik amuseer me nog regelmatig met de Wii U, maar het verlangen naar games als Dragon Age: Inquisition, Bloodborne, The Witcher 3 en The Last of Us is bijna onhoudbaar geworden. Dat de collega’s hier bij Geekster er graag honderduit over babbelen, zorgt voor de nodige (onbedoelde) peer pressure. Maar eigenlijk was ik al verkocht in juni 2014, toen ik voor het eerst de beelden zag van No Man’s Sky.

An-Sofie

lejo

1) Leonardo DiCaprio wint eindelijk een Oscar – Het is een absolute schande dat The Academy jaar na jaar Leonardo DiCaprio over het hoofd ziet als het gaat over de hoogste eer die een acteur te beurt kan vallen. 23 jaar na zijn eerste nominatie, en drie nominaties als beste acteur in een hoofdrol verder, moet het eindelijk zo ver zijn met zijn hoofdrol in The Revenant. Als het nu niet lukt, bestaat de kans dat DiCaprio over 20-30 jaar een Lifetime Achievement Award moet krijgen, als puur schaamlapje omdat hij in zijn rijkgevulde carrière nooit gekregen heeft wat hij verdient.

2) De Dead of Winter Expansion – Isaac Vega heeft onlangs de Expansion voor Dead of Winter aangekondigd, die zowel als stand-alone als als een echte uitbreiding gebruikt kan worden. Er worden nieuwe locaties voorzien, nieuwe Crossroads-kaarten, maar ook een aanvullend “Eventdeck“, waarbij gebeurtenissen los van de normale morele dilemma’s toegevoegd worden. Naast de nieuwe personages krijg je ook de mogelijkheid om de kolonie waar de survivors verblijven te gaan upgraden. Ik heb er het volste vertrouwen in dat deze aanvulling een spel dat al ontzettend goed is, tot de perfectie zal verheffen.

3) The Winds of Winter – G.R.R. Martin – Het is moeilijk om te blijven geloven, maar ik kan alleen maar hopen op en uitkijken naar het zesde boek in de Song of Ice and Fire-reeks. Het laatste seizoen van de serie vond ik behoorlijk zwak, en het is intussen duidelijk dat boek en serie twee gescheiden universa geworden zijn. Ik ga de twee dan ook los van elkaar beginnen zien, en hopelijk met veel plezier twee dagen en nachten aan een stuk doorbrengen met The Winds of Winter in 2016. Go George!!

An

Civil War

1) Captain America: Civil War – Toegegeven, na het tegenvallende Age of Ultron zijn we wat onze hoede voor wat Marvel nu weer op ons bord tovert. Met de strijd tussen Cap en Iron Man, en hun respectievelijke bondgenoten, belooft ook deze film opnieuw tjokvol superhelden te zitten. Hopelijk slagen de broers Russo er vanuit hun regisseursstoelen in om ons een nieuwe Avengers-indigestie te besparen en krijgen we in de plaats daarvan opnieuw een spannende actiefilm à la Winter Soldier. Team Cap FTW!

2) The BFG – Puur jeugdsentiment, dit. De Grote Vriendelijke Reus van Roald Dahl maakt deze zomer zijn opwachting op het witte doek, dankzij Steven Spielberg. Of hij kan voldoen aan de hoge verwachtingen van het publiek, is nog maar de vraag. Maar de kinderen die indertijd stiekem onder hun dekentje het boek van de GVR zaten te lezen, kunnen inmiddels zelf naar de bioscoop met hun kleine mensbaksels.

3) Game of Thrones – Oh, wat had ik hier graag geschreven dat ik de dagen aftel tot ik The Winds of Winter kan gaan kopen om toch nog in het zesde boek van de serie te ontdekken wie de vele cliffhangers nu wel en niet overleeft en niet overgeleverd te zijn aan de makers van de HBO-reeks daarvoor. Jammer genoeg had George R.R. Martin slecht nieuws voor ons: hij is nog niet klaar met zijn boek en we zullen de televisiereeks dus moeten volgen (of internet en vrienden volledig vermijden tot dat verrekte papieren epos eindelijk afgewerkt is). Dus is het toch met enigszins gemengde gevoelens dat ik me in april voor de buis zal nestelen.

Jason

Rick and Morty

1) (Nogmaals) Virtual Reality – I know, I know. Vorig jaar stond deze ook op de lijst en keek ik uit naar ‘2015, het jaar van de VR’. Dat ik niet Nostradamus ben, daar kan ik me bij neerleggen, maar dat ik er helemaal naast zat… Daar heb ik het toch moeilijk mee. De verschillende kits lieten zich wel wat van dichterbij bewonderen maar geen enkele was al echt klaar voor aankoop en plezier. De geruchten dat het voor dit jaar is beginnen luider en luider te worden, dus ik blijf er steevast naar uitkijken. Laat mij deze keer wel alsjeblieft juist zijn…

2) NX – Net zoals Nils zit ik op het puntje van mijn stoel als het de NX betreft. Nintendo hield zoals gewoonlijk de kaken op elkaar en elke schuchtere vraag naar de NX werd vakkundig beantwoord met het ingestudeerde mantra “more info will follow in 2016″. Wel, het is dus tijd hé Nintendo! En of het nu een nieuwe console zal zijn of slechts een accessoire, maakt mij al helemaal niet meer uit, ik moet het nu weten!

3) Rick & Morty season 3 – Hier vervolledig ik dan de mening van Timothy, als harde fan van de serie is het wachten op het nieuwe seizoen onhoudbaar. Ik wil uiteraard weten hoe het verder zal gaan met Rick en het disfunctioneel gezin dat hij door de multiverse meesleurt maar ik heb vooral nood aan meer R&M. De absurde, maar toch doordachte, humor is nergens anders terug te vinden en mijn buikspieren kunnen best wat oefening gebruiken.

Yorick

TechOne3_Android-Wear-watch-face

1) Smartwatches – Met de introductie van de Apple Watch had 2015 het jaar van de smartwatch moeten zijn. Door de lauwe recensies en het missen van unieke apps kwam de grote doorbraak er echter niet. Voor 2016 kijk ik uit naar wat fabrikanten zoals Apple en Samsung, maar ook app-ontwikkelaars en softwarebedrijven als Google uit hun mouw zullen schudden om het tij te keren. Anders zal deze categorie gadgets waarschijnlijk nooit doorbreken bij het brede publiek, zoals smartphones dat deden.

2) Virtual Reality – Op zijn grote conferentie kondigde Google naast een nieuwe versie van Cardboard enkele tools aan om gemakkelijker video’s te maken in 360°. Oculus VR liet weten dat de consumentenversie van de Rift, hun virtual-reality-headset in 2016 te koop zal zijn. Sony deed hetzelfde. Samsung lanceerde al een finale versie van de Gear VR voor de eigen smartphones. Dat dit jaar grotendeels in het teken zal staan van deze technologie is een zekerheid. Nu is de vraag of het enorm populair wordt zoals High Definition of zal floppen zoals 3D.

3) Microsoft – Het Amerikaanse bedrijf had zijn eerste volledige jaar onder CEO Satya Nadella en dat viel heel duidelijk op. De nieuwe energie zagen we terug in alles wat het bedrijf deed. Producten als Windows 10 en de Surfacebook stralen focus en zelfzekerheid uit. Het opkopen van apps zoals Sunrise en Wunderlist tonen een sterk zelfvertrouwen. Aan de andere kant lijken de nieuwe smartphones en de mobiele software slechts half afgewerkt. Wordt 2016 het jaar waarin Microsoft de inzet voor een eigen mobiel platform opgeeft of proberen het opnieuw met de Surfacephone die er volgens enkele geruchten zit aan te komen?

Nick

Dark Souls

1) Dark Souls 3 Na amper afgekickt te zijn van Bloodborne, komt From Software in 2016 op de proppen met ondertussen al de 5e Souls-titel in amper 7 jaar. Our Lord and Saviour Hidetaka Miyazaki heeft al laten doorschemeren dat DS3 wel eens de laatste in de reeks zou kunnen zijn. Dit maakt mij triest maar het is begrijpelijk dat, zoals hij zelf aangaf, ze geen slaaf zijn van één franchise. Nu, hij zei ook dat DS3 een belangrijke mijlpaal is voor From Software , wat volgens mij dan wil zeggen dat we een grandioze apotheose mogen verwachten. Ik stoom alvast mijn SM-kit klaar voor een laatste episch pak slaag.

2) Warcraft film – World of Warcraft zal altijd een apart plaatsje hebben in mijn hart. Met een verleden waarbij ik een monsterlijk aantal uren aan deze digitale crack gezeten heb, kan ik niet anders dan hyped zijn. De film die ons al zo lang is beloofd, komt er eindelijk aan en hoewel films van games het meestal niet goed doen, heb ik hoop. Het feit dat het lang duurde, toont dat Blizzard niet zomaar wat wilt brengen en dat kunnen we alleen maar aanmoedigen. Regisseur Duncan Jones mag dan wel geen gigantisch palmares hebben, hij bewees met Source Code en Moon dat hij weet wat hij doet en goede cinema kan brengen. Laten we hopen dat dit genoeg is voor een verrassing onder videogamefilms.

3) Attack on Titan seizoen 2 – Hoewel nog niet helemaal bevestigd, kunnen we met grote zekerheid zeggen dat het vervolg van de immens populaire anime zijn vervolg zal krijgen rond midden (hopelijk vroeger) 2016. Het lange wachten is het gevolg van een overeenkomst tussen de makers van de anime en de manga, die zegt dat de manga een voorsprong van 4 arcs moet hebben.Het is nu al weer van 2013 geleden dat we in het gevecht van de mensheid tegen de gruwelijke titans werden gegooid en net zoals toen, wordt het ongetwijfeld de hype van het jaar in animeland.

Michiel

wall-FB5679819f2c099

1) Uncharted 4: A Thief’s End zou de finale moeten vormen van de Uncharted-serie. Of Sony echt deze publiekstrekker zou laten rusten in plaats van een andere ontwikkelaar aan te stellen is nog maar de vraag. Wat in ieder geval wel zeker is, is dat we ons weer aan prachtige locaties kunnen verwachten. Naughty Dog heeft met de eerste trilogie op de PS3 bewezen dat ze de hardware van een console tot het uiterste kunnen drijven, dus ik heb er het volste vertrouwen in dat dit ook nu het geval zal zijn. En met het powerduo Nolan North en Troy Baker zit de voice acting ook al meteen goed. We moeten een paar maand extra wachten, maar in april kunnen we toch de avonturen van een getrouwde en iets oudere Drake beleven.

2) Agent Carter season 2 Het eerste veel te korte seizoen was een triomf voor Marvel dankzij het leuke spionageverhaal en het sterke acteerwerk van Hayley Atwell en James D’Arcy. In seizoen 2 krijgen we een change of scenery en verhuist Peggy naar Los Angeles. Ik kijk vooral uit naar de slimme dialogen tussen Peggy en de immer sympathieke en Britse Jarvis. Het zal ook interessant zijn om te zien welke elementen uit het Marvel universe ze officieel in het MCU gaan introduceren.

3) Dark Souls III Ik kan niet anders dan mij aansluiten bij de mening van Nick en ernaar uitkijken mij terug te kunnen wagen aan een Souls-game. Het zal voor mij niet bij één keer spelen blijven, aangezien ik niet kan wachten om met verschillende builds tot in NG met een aantal plussen te geraken. De eerste keer is echter altijd de speciaalste. Ongespoiled langzaam doorheen een nieuwe area trekken terwijl je bijna geen estus meer hebt, in de hoop ergens een bonfire te vinden. En dan zonder het goed te beseffen in een boss fight terechtkomen en alles opnieuw moeten doen. Om dan uiteindelijk na een aantal verwoede pogingen toch te overwinnen. Heerlijk!

Peter

star-wars-rogue-one

1. Lego! Lego everywhere! – Eigenlijk is het elk jaar hetzelfde: dan kijk ik weer uit naar de nieuwe Lego Star Wars-sets die gaan uitkomen. In december begint het, al. Dan circuleren de eerste namen van de nieuwe sets op het internet. En nu The Force Awakens hoge ogen aan het gooien is, is dat zeker niet minder. Zonder foto’s weliswaar. Die houdt Lego angstvallig achterwege tot na de eerste grote speelgoedbeurzen van het jaar: de Toy Fair in New York en die in Londen. Iets kopen doe ik pas vanaf 4 mei, Star Wars Day. Dan geven grote winkelketens speciale kortingen, of je krijgt extra goodies bij je bestellingen op de officiële Lego-webshop. De reviews zullen uiteraard volgen op deze site. En voor wie nog een cadeautip zoekt: 2016 is het jaar dat ik 40 word. Ik geef maar aan.

2) Rogue One: A Star Wars Story – Dit jaar komen er weer heel veel nieuwe films uit bekende franchises in de bioscoop. X-Men, Superman v Batman, Star Trek. Maar die waar ik het meeste naar uitkijk is eind dit jaar: dan komt er een nieuwe Star Wars-film uit. Geen Episode deze keer, maar een stand-alone-film. Ideaal voor de makers om alle registers open te gooien. Ik ben reuze benieuwd naar hun aanpak, de stijl en het al dan niet meespelen van gekende karakters. Leuk is dat we eigenlijk nog niets weten. Een trend die ook bij The Force Awakens al voelbaar was: de trailers laten niets los van het verhaal en ook over de hoofdrolspelers is bijna nog niets geweten. Zal het eens iets anders zijn? Wie weet, misschien zelfs helemaal niet. En hoe zal het publiek hier op reageren?

3) Mosselen om half twee: #200 – Podcasts. Vroeger was het nog iets zeldzaam. Iets heldhaftig. Maar Xander De Rycke speelt het ondertussen al 5 jaar klaar om samen met zijn vaste kornuiten en bekende gasten regelmatig een aflevering bij elkaar te kletsen over de meest uiteenlopende – maar toch steeds geeky – onderwerpen. En dit jaar komt aflevering 200 voorbij. Naar de aanloop hiervan – en dat werd onlangs op twitter al aangekondigd – worden de voorafgaande podcasts bijgestaan door vrouwelijke (maar zeker niet minder grappige) hoofdgasten. Om het testosteron-gehalte van de voorbije jaren wat naar beneden te halen. Zaterdag 2 april kan je dan in Gent live gaan kijken naar de opname van deze jubileum-podcast. Historisch momentje. Dat we dat mogen meemaken. Iets om aan onze kleinkinderen te vertellen.

Christophe

1. Indie aan de top – Voor mij heeft indie niks te maken met productiebudget of grafische stijl, en nog minder is het een kwaliteitslabel. Het grote verschil is dat een indie dev doorgaans zelf een visie heeft, terwijl de AAA-fabrieken tegenwoordig in de eerste plaats een zo breed mogelijk publiek willen aanspreken. Als succes dan toch zoiets ondefinieerbaar is, dan kan je het maar beter proberen te bereiken door je eigen goesting te doen. De lijst eigenzinnige games, waarvan we u binnenkort op Geekster de crème de la crème presenteren, kent geen einde. Van het adembenemend mooie The Witness tot het mystieke Below en het authentieke Cuphead, het is bijna onmogelijk om er dit jaar een favorietje uit te plukken. Toch doen? Goed, dan ben ik ongelofelijk benieuwd naar wat Hello Games met No Man’s Sky van plan is!

2) Rogue One: A Star Wars Story – Naadloos van het ene ruimteschip naar het andere, zo doen we dat hier! Twee Star Warsfilms op twee jaar, het is nooit eerder gebeurd. En eerlijk, voor ik Star Wars Episode VII: The Force Awakens had gezien, zou ik dat niet eens zo spectaculair vinden. Ik kon Star Wars wel smaken, maar een diehard ben ik nooit geweest. Toch heb ik me zo uitstekend vermaakt met de avonturen van Rey, Finn en Poe dat ik heel erg benieuwd ben of Disney ook dit jaar zo’n krachttoer kan uithalen!

3) Final Fantasy VII op PS4 – En dan heb ik het uiteraard over de échte remake, niet op die triestige pc-port van tien miljoen jaar geleden! Met de dit jaar geplande release van Final Fantasy XV is de kans erg groot dat deze opschuift richting 2017, maar een mens mag dromen, neen? Natuurlijk, de kans bestaat dat de vernieuwde combat en het al dan niet in episodes hakken van het verhaal pure verminking blijken van een geniaal origineel, maar dat schrikt mij niet af. Ik heb Biggs, Wedge en Jessie teruggezien en dat voelde zo juist. Als zoiets eenvoudig al voor zoveel kippenvel zorgt, wat gaat dat dan geven bij die (ja, dié!) scène?

 

Je merkt het: 2016 biedt ons alweer voldoende geeky shizzle en onze redactie kan al haast niet meer wachten. Maar waar kijken jullie het meest naar uit, trouwe lezers? Aarzel vooral niet om een comment achter te laten en het ons te laten weten!

Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties