Waar we naar uitkijken in 2015

1
2015 is nog maar amper begonnen en we staan op onze redactie al te trappelen van ongeduld op hetgeen de toekomst brengt. Waar is dat zwart gat uit Interstellar ergens?

Onze redactieleden halen hun persoonlijke palantír boven en beschrijven waar ze zelf het meeste naar uitkijken in 2015. Laat ons ook zeker weten waar jullie, onze nobele lezers, zelf het meeste naar uitkijken!

Davy

Avengers: Age of Ultron
1. Avengers: Age of Ultron — Ik denk dat ik voor de hele crew praat als ik zeg dat we behoorlijk hard uitkijken naar de nieuwste Avengers-film. Al is het maar om de sinistere stem van James Spader terug te horen. Mensen die dat niet willen toegeven zitten nog in de ontkenningsfase òf blijven zich verbitterd vasthouden aan oude franchises die vroeger veel beter waren.

2. Monstress — Een graphic novel recentelijk nog getoond op Image Expo. De wereld wordt overspoeld door monsters. Eén meisje ontdekt dat ze een psychische connectie heeft met de gevaarlijkste beesten. Wanneer de buitenwereld er weet van krijgt, wordt ze praktisch vogelvrij verklaard en zal ze samen met haar monsters moeten vechten om te overleven. What’s not to like?

3. True Detective Season 2 — Ik weet het, ik zal er nog lang op moeten wachten maar dat geeft niet. Ik ben een geduldig man. Het eerste seizoen van True Detective heeft me zodanig omvergeblazen dat ik niet kan wachten op het nieuwe seizoen. Een nieuwe cast en een nieuw verhaal maar met dezelfde mensen achter de camera. Ik heb hier een zeer goed gevoel over.

Axel

Star Wars

1. Star Wars Episode VII: The Force Awakens — Wat kan mij The Avengers schelen als er dit jaar een nieuwe Star Wars komt! Die twee seconden Millennium Falcon in de teaser trailer waren genoeg om de vlam aan te wakkeren. Ongetwijfeld kan het niet tippen aan de herinnering van de originele trilogie, en start de film zonder 20th Century Fox trompetgeschal, maar deze jongen wil zijn nieuwe portie Jedi versus Sith.
2. Showa 1953-1989: A History of Japan — Het vierde en laatste deel van Shigeru Mizuki’s meesterwerk vindt halverwege het jaar via Amazon zijn weg naar mijn brievenbus. De persoonlijke lotgevallen van de Japanse tekenaar binnen de turbulente oorlogsjaren van Japan grepen me vorig jaar bij het nekvel, en ik kan deze bundelingen niet genoeg aanraden.
3. Meer Modern Family — De grappigste sitcom sinds Larry David’s Curb Your Enthousiasm brengt me reeds 6 seizoenen lang geen enkele mindere aflevering. Ik kijk reikhalzend uit naar nieuwe herkenbare verhalen met de immer uncoole Phil Dunphy, de onder-de-sloef-liggende Jay Pritchett en zijn Columbiaans nieuw gezin. Julie Bowen, de knapste en grappigste actrice op televisie, die gestalte geeft aan de bazige Claire Dunphy blijft het hoogtepunt van menig televisieavond.

Yorick

Intel
1. Smartwatches — 2014 zou het jaar van de Smartwatch zijn, maar het was slechts een teleurstelling. De eerste slimme horloges met Android Wear hadden last met een korte batterijduur, slechte schermpjes en een hoop bugs. Het is nu wachten op wat Apple doet, waarna de markt waarschijnlijk wordt overspoeld met alle mogelijke modellen.
2. De volgende stap voor smartphones — Windows Phone is quasi dood, de Android smartphones hebben zowat allemaal dezelfde onderdelen en Apple blijft massaal veel iPhones verkopen. De vraag is dan waarmee de smartphonemakers gaan proberen op te vallen. Design, unieke trucjes met de software: 2015 wordt in ieder geval een interessant jaar.
3. Intel Broadwell — Op zichzelf zijn processoren niet echt iets waar ik enorm enthousiast van word (andere geeks misschien wel), maar als Intel hun volledige line-up ververst met CPU’s die minder plaats in nemen en zuiniger zijn, dan kan je er van uit gaan dat de laptops van 2015 de moeite zullen zijn. Alleen al de Dell XPS 13 in de foto is daar het sprekende bewijs van. Dit jaar is het jaar dat je misschien eens je oude laptop moet upgraden.

Jeroen

Legend of Zelda

1. The Legend of Zelda in 2015 — Met zowel een remake van het immens populaire Majora’s Mask voor de Nintendo 3DS en een fonkelnieuwe titel voor de Wii U, die nu al revolutionair belooft te zijn, wordt 2015 een topjaar voor fans van deze oerfranchise van Nintendo. Persoonlijk kijk ik ontzettend uit naar de onvermijdelijke Majora’s Mask-bundle met extra goodies. Tijd om terug te keren naar Termina!

2. De toernooikalender van Magic: The Gathering — Eind vorig jaar werden de toernooikalender en de promokaart voor het Grand Prix circuit van Magic: The Gathering aangekondigd, en boy oh boy, zitten er een paar leuke toernooien tussen. In 2015 word ik een heuse road warrior en ga ik onder andere in Londen, Utrecht, Lille en Praag de coolste Magictoernooien wezen spelen. Vooral GP Utrecht, een sealed toernooi met boosters van de nu-al-door-het-dak-gehypete set Modern Masters 2015, belooft ronduit legendarisch te worden.

3. Jurassic WorldMy body is ready. Ik was (en ben dat in zekere mate nog steeds) skeptisch over een vierde Jurassic Park-film, maar de trailer heeft een groot deel van mijn zorgen weggenomen. Ik moet bekennen dat ik een traantje heb weggepinkt toen ik zag dat het pretpark zoals John Hammond zich dat had voorgesteld, eindelijk open is voor het grote publiek. Futuristische ritjes en meer dino’s, wat wil een mens nog meer?

Gwen

Pride & Prejudice & Zombies

1. ‘Ik reis alleen’ door Samuel Bjørk — Een novel die bewijst dat geeks zich ook kunnen ontpoppen tot rechercheurs en samen met hun team een zaak over vermoorde kinderen kunnen oplossen. Dit boek is een grote hit in Noorwegen en werd ondertussen in een twintigtal talen vertaald. Niemand minder dan Warner Bros kocht de filmrechten van deze, volgens goed ingelichte bronnen, puntje-van-je-stoel-spannende zaak. Need I say more?
2. Pride and Prejudice and Zombies: The movie — Ja, hier ben ik terug met Pride and Prejudice and zombies. Niet enkel was ik over van het boek maar daarnaast ik wacht ook vol ongeduld op de film die gepland staat tijdens 2015. Al moet ik toegeven dat de rol van Matt Smith daar misschien wel voor iets tussen zit.
3. ‘Mr. Mercedes 2’ door Stephen King —  Hier doel ik voornamelijk op het vervolg van de trilogie van King’s Mr. Mercedes. Aangezien de enorme cliffhanger waarmee het eerste boek eindigt, kijk ik al reikhalzend uit naar het vervolg.

Nils

Nintendo 2015

1. Nintendo in 2015 — Oh my, dit jaar belooft een uitermate topjaar te worden voor Ninty. Met titels als Majora’s Mask, Zelda 2015, Splatoon, Xenoblade Chronicles XCode Name S.T.E.A.M., Starfox Wii U en hopelijk Shin Megami Tensei x Fire Emblem, zal menig Nintendofan zichzelf wellicht uren/dagen/maanden/decennia op diens consoles zoet kunnen houden. En vergeet niet dat de New Nintendo 3Ds ook in 2015 het levenslicht zal zien, die, door een uiterst krachtige processor-update, in staat zal zijn Wii-spellen zoals Xenoblade integraal af te spelen. HERE, TAKE MY RUPEES.

2. Game of Thrones Seizoen 5 — Jep, ze zitten daar bij HBO al aan het vijfde seizoen van de serie die het internet al meerdere keren heeft gebroken. Het vijfde seizoen lijkt een beetje een kantelpunt te zijn, gezien het TV-verhaal volgens de geruchten steeds verder zal afwijken van de boeken. Hopelijk gaan ze daarbij niet te drastisch te werk. In dit seizoen zoomen we in op de dochters van Oberynn Martell (Worst. Death. Ever!), de Sand Snakes. Ideaal. Maar hopelijk zien we ook wat Iron Islands goodness. Here’s hoping!

3. Vikings, Seizoen 3 — Shield Wall! Ik ben verknocht aan deze serie. Het epos rond Ragnar Lothbrok blijft me nu eenmaal boeien. En damn, ik heb nog geen enkele aflevering geweten waar ik niet aan het scherm gekluisterd zat. Als we hetzelfde kunnen verwachten als in seizoen 2 (de Blood Eagle scène, whoa) dan staat ons allemaal nog zware actie, bloed en intrige te wachten. Het einde van seizoen 2 voorspelde in ieder geval veel goeds!

Kenny

Spongebob

1. Spongebob: Sponge Out of Water — Of ik een Spongebobfan ben? Euhm, misschien een beetje. Ok, misschien genoeg om Doodlebob te laten tatoeëren op mijn voet. En al zeker genoeg om uit te kijken naar de nieuwe langspeelfilm van Spongebob. Ik moet toegeven dat het hele ‘uit het water en daardoor meer live action CGI’ mij wat schrik aanjaagt. Maar, de vorige film featurede The Hoff als surfplank dus ook deze zal wel awesome zijn. ‘Wat wil jij gaan doen dit jaar?’ ‘Ik weet het alleszins!’

2. BoJack Horseman Season 2 — Ja, dit is een beetje valsspelen. Het eerste seizoen van BoJack Horseman was in 2014 en van het tweede is eigenlijk nog niet geweten wanneer het zal worden uitgezonden. Maar BoJack was zo hilarisch. Voor wie de reeks niet kent: een Netflix serie over een paard dat een gigantische sitcomster was jaren geleden en nu aan lagerwal is geraakt. Tragisch en vol satire. Plus, eindelijk een serie die Netflix heeft gemaakt zonder zich druk te maken over de klassieke format van televisie. BoJack is echt dé reeks om in 1 ruk uit te kijken. Doen allemaal! Nu! Voor seizoen 2 uit is! (Netflix, als jullie dit lezen gelieve seizoen 2 dan snel uit te brengen)

3. Back To The Future Day — Eindelijk is het echt zover, de dag waar Marty McFly naartoe reisde in de film komt eraan. Er werden de voorbije jaren al duizend memes verspreid met de foute datum maar 21 oktober 2015, dan zijn de hooverboards er! En de zelfsluitende schoenen! (waar Nike trouwens echt aan bezig is) En de vliegende auto’s! Tegen 21 oktober zal de wereld er dus helemaal anders uitzien. Be prepared!

Jason

Oculus Rift

1. Virtual Reality in 2015 — Of het nu de Oculus Rift is of Project Morpheus van Sony, 2015 staat in het teken van Virtual Reality. We spreken er nu al een paar jaar over en Youtube krioelt ook van de streamers, maar dit jaar zou het allemaal naar de winkelrekken moeten komen. Ik kan dus niet wachten om alle games te ontdekken met de bril op. Hopelijk zijn de developers ook creatief genoeg om ons te verrassen met nieuwe mechanics. En dan zijn er nog al die compatibele snufjes zoals de omni of andere motion controls om het plaatje perfect te maken. Ik kan dus niet wachten.

2. Xenoblade Chronicles 2 — De eerste Xenoblade was voor mij een van de eerste games die de renouveau van J-RPG betekende. Het vervolg liet niet lang op zich wachten en de trailers zien er gewoon fantastisch uit. Nog groter, nog mooier en , dank u Japan, deze keer met Mechas. Olé!

3. Final Fantasy XV — Dit vervolg heeft wel lang genoeg op zich doen wachten. Het hele verhaal ga ik niet hier uit de doeken doen, maar het was oorspronkelijk Versus XII, ‘nough said. Toch, alles wordt wel heel concreet tegenwoordig en informatie stroomt met overvloed. Met een beetje geluk is deze dus ook nog voor 2015 en dan verwacht ik het niveau van Xenoblade à la sauce Square Enix voor maximale epicness.

Share.

About Author

Avatar

Navigator Games & Kijken. Overwinnaar Pokémon Championship 2000. Droomt uitsluitend in epische bliksemzwaardgevechten. Trust in Nic Cage. NNID: Sjmille

Reacties