Rechtzetting: Nicolas Cage Voor Dummies

1
Geekstervrienden, de afgelopen dagen zagen jullie ons een zekere Dava Hassahoff de hemel inprijzen. In dit godslasterend artikel poneerde de auteur dat Nicolas Cage geenszins The Hoff kan evenaren in termen van fantastisch-heid. Mijn excuses voor dit verschrikkelijk onrecht, beste lezers. Helaas laat onze hoofdredacteur en tevens kapitein Davy niet toe dat ik mensen tot de meest verschrikkelijke bijendood veroordeel. Maar wees gerust, vrienden. De zeemzoete smaak van de overwinning tintelt op mijn lippen en in mijn toetsenbord. Daarom, een ode aan Nicolas Cage, übermensch en god extraordinaire, om de balans in het Geekster universum te herstellen. Let the CAGE speak to me!

Wie is Nicolas Cage? 
Al sinds jaar en dag staat hij bekend als een overweldigend Amerikaans acteur, die method acting tot een ware kunst heeft verheven. Hij is tevens het neefje van Francis Ford Coppola (zijn originele naam is Nicholas Kim Coppola), inspirator van de “You don’t Say” meme en tegelijk de meest invloedrijke spirituele godheid van Het Internet.

Hoe kennen we hem nog?
Please.

tumblr_mj2i4wvPBh1r4etbjo2_500

Waarom moet dit me aantrekken?
Kijk, bij Geekster zijn we je lichtgevend baken doorheen de duistere onwetendheid van het internet. Daarom is het onze roeping, NAY onze plicht, jullie te voorzien van Nicolas Cage. In tegenstelling tot die valse prhoffeet.

The Birth of Cage
Als Geekster avant la lettre, was de jonge Nicholas Kim Coppola ook een fervent comic verzamelaar. Volgens de legende zou hij, na zijn eerste film (Fast times At Ridgemont High), de naam Coppola achterwege gelaten hebben om komaf te maken met de nonkelvoordelen die het hem opleverde. Zijn naam ‘Cage’ is geïnspireerd op de ons welbekende Luke Cage uit het Marvel Universum. Zijn tweede zoon noemt trouwens Kal-El Coppola Cage. De man heeft duidelijk een comicbookpassie zonder weerga. Tim Burton had er zelfs bijna een Superman van gemaakt.

Nicolas Cage als Superman in gecancelde Tim Burton

Nicolas Cage als Superman in gecancelde Tim Burton

RAGECAGE
Als er een zaak is waar Sir Cagealot goed in is, dan is het wel razernij. Geen enkele Cage film is compleet zonder een Cage moment de gloire, waar hij steeds weer alle registers opentrekt en de grenzen van plasticiteit opzoekt. In ware Lovecraftiaanse gelaatsuitdrukkingen kan niemand anders gestalte geven aan de primale oerwaanzin zoals hij dat kan. Een bloemlezing:


You Don’t Say.
Wie nog nooit Vampire’s Kiss gezien heeft, is bij deze moreel verplicht om de film, al is het maar één keer, te zien. Waarom? Het is de inspiratie geweest voor de “You Don’t Say” meme, die nu alomtegenwoordig is op de internetz. De meme komt meer bepaald uit deze scene uit de film, die mogelijk nog schitterender is dan je zou kunnen vermoeden. Vampire’s Kiss is voor mij de film waarin het “touch of insanity” talent van Herr Cage overduidelijk bevestigd wordt.Onsterfelijke Cage

“Those who follow the faith of Cagenism are usually referred to as Cagenists or Nicolites, although any title that properly professes devotion to Him is permissible.”

Zeg wat je wil, maar als er een volledige reddit community aan jou gewijd is, dan heb je het gemaakt. Jep, de One True God community op Reddit staat volledig ten dienste van de onsterfelijke heerser van het internet. Inderdaad, onsterfelijk. Zo is er ooit een foto van hem gedateerd uit de jaren 1860 en leeft hij tegelijk op de planes van Magic: The Gathering en Hearthstone tegelijk. Eat your heart out, Hoffy.

Deze diashow vereist JavaScript.

Gatekeeper Cage
Het Internet is een plaats van glorie, plezier en geweldigheid. Maar het is ook een duistere abyss vol horror en afgrijzen. Gelukkig is daar Nicolas Cage, die steevast de grens van die abyss bewaakt. Die flinterdunne grens tussen grappige content en “AAARGHL, ik steek mijn ogen uit”. Op die balans vind je enorm veel Cage fan art die als een rots in de branding lijkt te zeggen: “Neen, Sjmille, ga niet verder! Wat hier voorbij ligt, is etter voor je oogbollen!” Hij is het stemmetje dat je behoedt voor de nog grotere waanzin die op het net te vinden is, zoals David Hasselhoff. Elke dag dankt menig internetgebruiker de Cage op diens blote VR knieën.

Deze diashow vereist JavaScript.

We had no goal, only Cage.

For what is the Sun, without Cage? What is the Moon, but Cage?

Last but not least. Af en toe moet je je browser even onderwerpen aan de Cagemeister. Daarom raad ik jullie aan even deze plug-in te proberen. Verfrissend niet?

En als glorieuze uitsmijter is hier een volledige mod van The Legend of Zelda: Majora’s Mask, waarin elk gezicht vervangen is door het aangestalte van zijne Cageheid. Graag gedaan, wereld.

 

Share.

About Author

Avatar

Navigator Games & Kijken. Overwinnaar Pokémon Championship 2000. Droomt uitsluitend in epische bliksemzwaardgevechten. Trust in Nic Cage. NNID: Sjmille

Reacties