Berserk: binnenkort terug van (lang) weggeweest

0

Het lange wachten is bijna voorbij! Fans van de populaire manga Berserk worden stilaan echt gek, want er komt een nieuwe anime-serie die van start gaat in juli van dit jaar.

Het was lange tijd onduidelijk welke gedaante het nieuwe animatieproject rond de cultmanga zou aannemen, maar eerder deze maand werd bekendgemaakt dat Berserk opnieuw op het kleine scherm verschijnt. En dat was lang geleden. De originele manga van Kentaro Miura debuteerde in 1989 en verschijnt nog steeds, ondanks enkele lange pauzes. Er kwam een eerste animatieserie in 1997, gevolgd door een trilogie van films in 2012.

Berserk vertelt het verhaal van Guts, een eenzame maar trotse huurling, die zich aansluit bij een andere groep huurlingen, die zichzelf de Band of the Hawk noemt en onder leiding staat van de mysterieuze Griffith. Het wordt een avontuur vol intrige, wraak, veel bloedvergieten en een onuitputtelijke drang naar macht. De anime uit 1997 en de drie films brachten ons het verhaal over de Golden Age-verhaallijn, de nieuwe animatieserie zal zich concentreren op de gebeurtenissen van de Black Swordsman-verhaallijn. Het is niet bekend of de soundtrack opnieuw van de hand van Susumu Hirasawa zal zijn.

Later dit jaar komt er in Japan een Blu-ray box-set, met daarin alle afleveringen van de anime uit 1997, alsook de film-trilogie uit 2012. De nieuwe serie begint in juli.

Share.

About Author

Yves Doutreligne

Probeert wanhopig Nintendo te begrijpen. Heeft een chronische hekel aan Digimon. Staat constant op het punt om geblokkeerd te worden op Twitter.

Reacties