Column: Newsmonkey en Het ophemelen van boecht

0

Newsmonkey is een rebelse actuasite voor de change generation. Gemaakt door en voor digital natives die leven op het ritme van het web.

tumblr_mfpb1hTLd71qh59n0o1_500

Eerst en vooral: Newsmonkey is goed in wat ze doen. Seriously. Wat ze doen is gewoon giftig en (een goede hyperbole nooit vermijden) de ondergang van de moderne samenleving.
Jongens en Meisjes en some old dudes with money die bij wijze van spreken buzzfeed-artikels vertalen naar iets dat moet lijken op Nederlands en er dan een Belfius logo opplakken. Joseph Pulitzer draait zich zo snel om in zijn graf dat het een magnetisch veld aan het veroorzaken is.

In principe zijn click-baiting headlines, ongelooflijk racistische “controversiele” content of gewoon het totaal gebrek aan waarde niets nieuws. Maar mijn probleem ligt eerder in het ophemelen van dit soort boecht tot “De toekomst van nieuws” en “Journalistiek voor de digital age”. Want als ge mij kak in een kommetje geeft, vergeef mij dat ik u niet direct geloof dat het een chocolade-ijs is. Beweren dat dit de toekomst is, is een belediging voor mensen van mijn generatie. Het nieuws en de media die geconsumeerd wordt moet vooral niet uitdagend zijn, of inzicht brengen in moeilijke situaties. Nee, geef ons liever nog maar eens 10 filmpjes van honden die dingen doen die honden normaal niet doen. Haha, hilarious, ik voel mij een geïnformeerde wereldburger!

In de communicatiesector, en al zeker in de media is er al even een gevecht aan de gang tussen: Wat WILLEN mensen vs wat hebben ze NODIG. Twee keer raden in welke categorie Newsmonkey zich bevindt. UITERAARD genereer je meer clicks en likes en tweets met “Look at the monkey dance” dan met “Why are we making the monkey dance”, maar je gaat mij niet horen beweren dat dit het beste is dat “the digital age” mij te bieden heeft.

En laten we eerlijk zijn: als een gemiddelde reactie op een artikel uit te drukken valt in LOL, OMG of WTF en niet in bijvoorbeeld grammaticaal correcte zinnen, dan belooft dat niet veel voor de inhoud.

Vergeet niet: als je deze post leuk vond, zeker liken, delen, tweeten of gewoon algemeen uw vrienden mee lastig vallen. #Yolo #Swag #ImOut

Share.

About Author

Avatar

Full-time PHP-developper en freelance nerd. VInd zijn muziek-,film- en boekensmaak beter dan die van u.

Reacties