Essen Spiel 2015 Impressies: Dag 3

0

Onze man liet zich vandaag verleiden door een van de hypes van Essen 2015: Flick ‘m Up, dat zeker op gigantisch formaat erg cool wordt. Daarna toont hij wat er gebeurt als je niet op tijd arriveert: opeens bestaat Essen Spiel vooral uit file.  File op straat, file om een parkeerplaats te vinden, file om een ticket te kopen. Maar eenmaal je binnen bent, kun je spelen. Veel spelen. Héél véél spelen. Sommige spellen zijn wel heel erg populair: zo was het ook voor het wereldrecord Catan spelen aanschuiven geblazen.

Helemaal aan het einde van de dag trok Robby drie onschuldige zielen voor de camera. Op zaterdag werd Essen immers ook bezocht door drie van de boardgameredacteurs van Geekster: Jeroen, An-Sofie en Tim. Na een overrompelende en chaotische dag konden wij niet anders dan vertellen hoe sterk de liefde voor boardgames gedeeld wordt door de bezoekers en standhouders, en die passie heel vaak nog net dat tikje energie geeft op het einde van de zware dagen.

Iedereen is op het einde van de dag natuurlijk ook zijn favorieten tegengekomen. Hoor hoe Jeroen jullie meer vertelt over Artipia Games, die in Griekenland hard gewerkt hebben aan hun Pursuit of Happiness. Na een korte blik op de hallen doorheen de dag, toont onze man jullie het gemiddeld formaat van de zak waarmee heel wat van de bezoekers rondlopen: ongeveer ter grootte van de kleinere medemens. Dat zorgt er ook wat voor dat een ganse dag Essen, laat staan meerdere dagen, ook wat fysieke pijn met zich meebrengt. Daarna vertelt An-Sofie jullie wat meer over Isaac Vega van Plaid Hat Games, die recent Dead of Winter en Ashes – Rise of the Phoenixborn uitbracht. Naast een briljant gamedesigner is hij ook iemand met een duidelijke visie op waar het naartoe moet met boardgames, zowel in het heden als in de toekomst, om ze zo toegankelijk mogelijk te maken.

We vertellen jullie ook kort wat over het duizendste artikel,  dat intussen al gepubliceerd is. Hopelijk hebben jullie er evenveel van genoten bij het lezen als wij bij het schrijven.

Nadien vertelt Tim jullie graag over het enthousiasme van de standhouders, en onze moeilijkheden om op een efficiënte manier Essen Spiel te veroveren. Kritisch als altijd weigert Tim om zijn favoriete ontdekking van de beurs vrij te geven, maar uiteraard kunnen jullie na een aantal speelbeurten een grondige review verwachten bij Geekster.

Voor Robby zit Essen er bijna op: keer binnenkort terug voor de impressies van de laatste dag!

Share.

About Author

An-Sofie

Uw bomma, maar dan geekier: houdt van breien, koekjes of taart bakken en thee, keukenprinsesje in de dop. Wordt blij van boardgames, gin, series netflixen en strips. En van Geekster. Vooral van Geekster. Knijpt niet in je wangen.

Reacties