BB-8 heeft mijn hart gestolen (IFA 2015)

0

Hier op IFA zijn er veel dingen die de moeite waard zijn om over te schrijven. Alle fabrikanten van smartphones, laptops en wearables zijn hier aanwezig om hun beste producten voor te stellen. Toch trok het (kleinere) bedrijfje Sphero mijn aandacht het meest en misschien toonden ze wel het beste product op de grootste technologiebeurs van Europa. Dit is de preview van de BB-8 uit Star Wars The Force Awakens.

Modern speelgoed

BB-8 is baas

Speelgoed waar je een smartphone voor nodig hebt is op het eerste zicht niet het beste idee. Je moet je toestel aan kinderen geven die het niet met evenveel zorg behandelen en voor je het weet ligt die dure gsm op de grond. Hoewel je via de app BB-8 kan besturen, moet je dit niet de hele tijd doen. Het is namelijk mogelijk om hem in patrouille-modus te zetten, waarbij hij zoals een robotstofzuiger zelfstandig beweegt en wel eens ergens tegen botst. Op het eerste zicht lijkt dit me al even entertainend als een huisdier.

Authentieke droid 

Een woordvoerder van Sphero, de makers van BB-8, vertelde me dat het doel bij het creëren van deze droid het verzekeren van een authentieke ervaring was. Voor de verandering is dit niet slechts marketingpraat. In het filmpje hierboven werd BB-8 bestuurd met een smartphone, maar op het einde lijkt het of hij je echt aankijkt. De kinderen die rond de stand stonden te kijken waren al even onder de indruk als de volwassenen. De droid kan ook holografische boodschappen afspelen die je opneemt en bekijkt op je Android of iOS-toestel. Op zich is dit niets nieuws of indrukwekkend, maar het is wel overtuigend genoeg dat kinderen zouden denken dat BB-8 de boodschap ook echt afspeelt.

Als we eerlijk zijn, was BB-8 duidelijk de winnaar van de Star Wars trailers tot nu toe en maakt hij een grote kans de ster te worden van de nieuwe films. De kans zit er bovendien goed in dat dit ook nog eens hét speelgoed van de kerstperiode wordt. Ik wil er in ieder geval eentje, jammer dat het 169 euro kost en moeilijk te verkrijgen is.

Share.

About Author

Yorick Dupon

Vraag me welke smartphone je moet kopen.

Reacties