Telenet, waarom doe je niet yolo met je Yelo TV? (opinie)

0

UPDATE 17/11/2016: Yelo TV werkt sinds vandaag ook via de Chrome browser en het platform kreeg een fikse schoonmaakbeurt. 

Hoi Telenet en de mensen achter Yelo TV!

Waarschijnlijk zijn jullie me al lang vergeten (en dat is oké) maar ik stuurde jullie een tijd geleden een bericht via de microblogsite Twitter:

Allereerst wil ik Sacha graag bedanken voor dit antwoord. Never shoot the messenger dus dat ga ik, ondanks dat er heel wat animo kwam op de reactie van Sacha, hier ook niet doen. Laat me eerst en vooral even zeggen dat ik grote fan ben van jullie Yelo TV-app. Programma’s missen door ongeplande plaspauze’s, huishoudelijke conflicten over welk programma er op tv komt en vertragingen bij de NMBS werden in de meeste gevallen door jullie app opgelost. Waarvoor dank! Zo overal televisie kijken is echt wel handig. En kan ik toch niet live kijken? Dan programmeer ik gewoon mijn digicorder via jullie app zodat ik rustig van Thuis kan genieten als ik thuiskom, hoera hoezee! Maar Yelo TV is verre van ideaal en wel om twee redenen.

Silverlightreally? Degene die beslist heeft om de Yelo-app op het ontwikkelingsplatform van Microsoft te maken moet toch ook niet het grootste licht zijn geweest. Zelfs Microsoft gelooft niet meer in Silverlight! Bij de release van hun nieuwste browser, Edge, wordt Silverlight niet ondersteund. Als de maker van het platform zijn conclusies al heeft getrokken, waarom doen jullie dat dan niet? Embrace HTML5, Microsoft doet dat ook en zowat de rest van het internet werkt er al lang mee. Probeer jullie gebruikers geen plug-ins te laten installeren die hopeloos gedoemd zijn om te verdwijnen, Telenet, we beg you! 

Browsergebruik in België Chrome Yelo TV

Voor de gemakkelijkheid negeren jullie maar even de grootste browser in België, Telenet?

Wat dit alles eigenlijk nog gekker maakt, is dat jullie de meest gebruikte browser in België niet ondersteunen: Google Chrome (weet je wel, die met dat kleurrijke icoontje). Dat is toch wel een facepalm waard, niet? Wat heeft Google (en bij uitbreiding jullie klanten) je misdaan, Telenet? Toegegeven, het is eigenlijk de schuld van Google zelf dat Yelo TV niet werkt op Google Chrome omdat de browser de Silverlight plug-in niet ondersteunt maar hey, het is reden te meer om die gewoonweg buiten te knallen. Je klanten zullen je dankbaar zijn. Google heeft trouwens een zeer goede reden om Silverlight te blokkeren: het is gewoonweg niet veilig. Jullie hebben toch ook niets te verliezen: door beschikbaar te zijn op Chrome en bij uitbreiding op Edge, Opera en ontelbare andere browsers, zullen er enkel maar meer mensen kunnen genieten van jullie tv-overal ervaring.

Dus please Telenet, doe er iets aan! Ik ben er zeker van dat er genoeg slimme koppen onder jullie dak zitten. Doe eens yolo met jullie Yelo TV en ik ben er zeker van dat veel mensen het zullen appreciëren. Just do it! 

UPDATE 08/06/2016 11:10

Ondertussen hebben we een reactie ontvangen op ons artikel van Telenet. Ook deze keer is Sacha weer van de partij:

Bedankt voor de update Sacha! Ik weet alvast wat te verwachten onder de kerstboom dit jaar.

UPDATE 17/11/2016 13:27

Telenet liet ons vandaag weten dat Yelo TV een update heeft gekregen en nu ook werkt in de Chrome browser. Hoera ende hoezee! Het lijkt er op dat de Silverlight plug-in geen deel meer uitmaakt van Yelo TV. Iets dat wij enkel maar kunnen toejuichen.

Oh en de groetjes aan Sacha Suzy!

Share.

About Author

Lucas Wuyts

Hoofdredacteur Tandem Tech, social media manager Geekster

Reacties