Tandem Tech: Laten we het nog even over TITANPOINTE hebben

0

Nu de winter eindelijk aangekomen is in onze streken, zijn er geen excuses meer nodig om de kachel aan te steken. Zet je in je favoriete fauteuil, met een kop koffie, de kat op schoot en een goed stuk literatuur. Voor dat laatste heb je vele keuzes, maar met de artikels in deze nieuwsbrief ga je zeker de mist niet in.

Links vs rechts, live op Amerikaanse televisie

Lucas: Wauw, dat is zowat het enige dat ik hierover kan zeggen. Trevor Noah, talkshow host van The Daily Show, ging in debat met Tomi Lahren, iets waarvan we op voorhand al wisten dat het vuurwerk ging geven. Links (of toch wat voor links moet doorgaan in de VS) tegen rechts, een geanimeerd debat ten gevolge. Het toont perfect aan waar de breuklijnen liggen in de VS en wat nu eigenlijk het probleem is. Oh ja, en dit. Vooral dit eigenlijk.

Een update over TITANPOINTE

Yorick: In de nieuwsbrief van twee weken geleden had ik het al over TITANPOINTE. Het duistere gebouw in New York City doet dienst als locatie voor het massaal afluisteren van internet- en telefoonverkeer van AT&T door de NSA. Dit artikel was een samenwerking tussen The Intercept en Field Of Vision. Die laatste heeft ondertussen het videogedeelte van de samenwerking online geplaatst. De combinatie van dreigende, elektronische muziek en de stem van Rami Malek zorgen ervoor dat dit verhaal uit een aflevering van Mr. Robot lijkt te komen. Maar het is de realiteit.

Als we pushberichten nu eens veranderen in TRIING TRIING? 

Lucas: Interessant onderzoek deze week in de NRC. Wat blijkt, mensen zijn steeds vaker op de hoogte van het nieuws via pushberichten (zo die dingen die je via een notificatie binnenkrijgt). Het maakt me wel nieuwsgierig eigenlijk. Kunnen jullie de ‘breaking news alerts’ wel smaken of is het gewoonweg vervelend?

Laat het ons weten via Twitter! Die van mij kan je hier vinden, die van Yorick hierzo.

Beweging in de wereld der wearables

Yorick: De smartwatch werd ooit beschouwd als de logische volgende stap voor geconnecteerde gadgets. De Apple Watch zou vernieuwing brengen die het bedrijf niet meer heeft gekend sinds Tim Cook het roer overnam. Vandaag de dag heeft iedereen door dat we er niet meer naast hadden kunnen zijn. De markt krimpt, wat er voor zorgt dat bedrijven als Lenovo besluiten om tijdelijk geen smartwatches meer te bouwen en dat andere fuseren om toch nog iets te kunnen betekenen. Ondertussen werkt Google rustig verder aan een grote update voor het Android Wear-platform, maar dat zal vijgen na Pasen worden.

De UK kan nu doen met je data wat het maar wil

Lucas: Je zou toch denken dat met alle leaks en bedenkingen die de laatste tijd verschijnen, regeringen wat verantwoordelijker met de privacy van hun burgers zouden omgaan, niet? Lol, buiten in de UK dan. Daar kan de regering vanaf nu makkelijker dan ooit zijn burgers afluisteren en data verzamelen.

Satirisch bloggen over programmeren, het kan en het is hilarisch

Yorick: Op XOXO Festival krijgen mensen die op het internet technologie en kunst creëeren een platform om hun ervaringen te delen. Jenn Schiffer is zo iemand en ze doet iets erg unieks. Ze schrijft op een enorm komische manier over de cultuur in de tech-industrie, waar ze veel commentaar op krijgt. Haar verhaal is meer dan de moeite waard om eens naar te luisteren, want huilen van het lachen is verzekerd.

Ontdekking van de week: China neemt Hollywood over!

Lucas: Dat China een steeds belangrijkere markt is voor Hollywood, moet niet verrassen. Maar de manier waarop dat aan het gebeuren is, is best cool om te zien. Vox schetst in deze zes minuten durende video perfect welke trucs er gebruikt worden om chinezen te overtuigen naar de cinema te gaan maar vooral hoe ze gepaaid worden!

Voila, dat was ‘m weer voor deze week! Spread the love op sociale media door deze Tandem Tech-nieuwsbrief te delen en door je crush in te schrijven erop, een beter kerstcadeau kan je toch niet wensen? Tot volgende week!

Share.

About Author

Tandem Tech

De wekelijkse nieuwsbrief van Yorick Dupon & Lucas Wuyts over all things tech & media.

Reacties