Tandem Tech: laat je broodrooster hacken

0

Hoi, zijn we weer! Jullie dachten waarschijnlijk dat de Tandem het had begeven. Wel, dikke pech! We zijn terug voor verse nieuwsbrieven op maandag, hoera! Vorig weekend zaten we met Geekster op FACTS en jongens, wat was het druk. Geloof je ons niet? Kijk hier en hier dan maar eens! Heb je onze aftermovie trouwens al gezien?

Maar genoeg over het verleden. Jullie zijn hier voor een nieuwsbrief en dat is exact wat jullie krijgen, let’s go!

Jup, Apple weet niet waar het mee bezig is

Lucas: Ik weet zelfs niet waar te beginnen als het over de laatste persconferentie van Apple gaat. Enerzijds denk ik ‘holy shit dat is cool’ maar anderzijds huil ik binnenin bij het zien van elke foto van de nieuwe MacBook Pro. Ik weet nog steeds niet goed hoe ik mijn gedachten onder woorden moet brengen maar dit stuk van Owen Williams komt heel erg dicht in de buurt. De nieuwe MacBook Pro is er, maar Apple heeft geen idee voor wie deze laptop is.

Maak je eigen internetbroodrooster en wordt binnen het uur gehackt

Yorick: Welkom in 2016. Vrijdag 21 oktober zal de geschiedenis in gaan als de dag waarop een hoop belangrijke sites niet bereikbaar waren dankzij koelkasten die met het internet konden verbinden. The Verge heeft een goede uitleg hoe dat in z’n werk gaat, maar The Atlantic ging een stapje verder. Andrew McGill maakte een virtuele broodrooster verbonden met het internet om te zien hoe lang het zou duren voor die gehackt werd. Het duurde 41 minuten.

Ik wil echt heel erg graag een Google Pixel

Yorick: Het gebeurt niet vaak dat techreviewers zo unaniem een smartphone beter dan de iPhone noemen. Ik heb nu al meerdere recensies gelezen waarin de Google Pixel best hoge scores krijgt. Maar nu we enkele weken later zijn, zie ik meer en meer mensen terugkomen op wat ze eerder zeiden. Naast Vlad Savov van The Verge, geeft ook David Ruddock van Android Police zijn mening na een langere periode met de smartphone: Google is erin geslaagd om een erg goed eerste toestel te ontwerpen en laten bouwen. Hopen dat het binnenkort ook naar België komt…

We zijn allemaal verslaafd aan tech junkfood

Lucas: Dat onze smartphones en de applicaties die erop draaien verslavend zijn, is algemeen geweten. Dat Silicon Valley dat bewust doet, wordt al eens over gediscussieerd. Tristan Harris heeft er in ieder geval genoeg van. Met een hippocratic oath wil Tristan het gedachtegoed bij de techbedrijven van vandaag veranderen.

Smartphones maken alles kapot, maar dat heeft zo z’n voordelen

Yorick: De MP3-speler, de compact camera, de casual gameconsole, allemaal werden deze door de smartphone opgeslokt. En dat geeft ruimte voor andere nichetoestellen. In zijn artikel voor Stratechery, legt Ben Thompson intelligent de aankondigingen van de Microsoft Surface Studio en de Nintendo Switch naast elkaar om de nieuwste evolutie in gadgetland te ontrafelen.

 

Nooit gedacht dat ik Vine zou gaan missen

Yorick: Ik heb afgelopen afgelopen week waarschijnlijk meer Vines gezien dan in de rest van mijn leven. Gek, hoe een sociaal netwerk dat zoveel pareltjes heeft nooit echt is kunnen doorbreken. Het waarom heeft Casey Newton van The Verge perfect uitgelegd in dit stuk. Een jammere zaak, dat verlies van GIFs met geluid.

Dit is alvast onze favoriete Vine.

Ontdekking van de week

Deze keer geen cool YouTube-kanaal of een leuk Instagram-account. Nee, deze week kiezen we voor een smartphone. De Xiaomi Mi Mix is een toestel dat ons afgelopen week echt heeft doen opveren van onze stoel. Het toestel heeft een 93 procent screen to body ratio wat echt insane is! Je hebt precies echt gewoon een scherm vast in plaats van een traditionele smartphone. Wij willen er alvast heel graag mee aan de slag gaan, al zal dat nog wel even wachten zijn. Momenteel is er jammer genoeg nog geen release voor Europa gepland… Wat denken jullie? Laat het ons weten via Twitter!

bye

Het zit er weer op voor de Tandem Tech Nieuwsbrief van deze week! Niet getreurd, volgende week zijn we sowieso terug. #HOERA. Tot dan en vergeet deze nieuwsbrief vooral niet aan te raden aan iedereen die je kent!

Krijg je niet genoeg van onze nieuwsbrieven? Dan kan kunnen we je sowieso deze aanraden:

Tandem Tech: iPhone of Pixel?

Tandem Tech: we hebben ooit dieren aangeklaagd

Tandem Tech ft. Sjmille: Nicolas Cage

Share.

About Author

Tandem Tech

De wekelijkse nieuwsbrief van Yorick Dupon & Lucas Wuyts over all things tech & media.

Reacties