Tandem Tech: we hebben ooit dieren aangeklaagd

0

Er zijn zo van die weken waar het nieuws maar blijft komen en vorige week was exact zo’n week. #MadeByGoogle, Oculus Connect en de digitalisering van ING zijn maar enkele voorbeelden van een afgelopen hectische week. Zie je door de bomen het bos niet meer? Tandem Tech to the rescue!

The VergeDe visie van The Verge is een visie die op termijn de norm van internetjournalistiek wordt

Lucas: Binnen een kleine maand blaast The Verge, één van de favoriete sites van de Tandem Tech om zoveel verschillende redenen, vijf kaarsjes uit. In de aanloop naar hun vijfjarig bestaan publiceren ze hun toekomstplannen en waar ze achter de schermen allemaal mee bezig zijn. Naast een heus redesign waar momenteel nog weinig over geweten is, geven ze ook hun visie over waar internetjournalistiek naartoe moet groeien. Van native video tot Google AMP, alles passeert de revue.

Google met een strategie voor hardware is een ander Google

Yorick: Het allerbelangrijkste aan het event van Google op dinsdag is niet meteen dat het bedrijf nu rechtstreeks de concurrentie aangaat met Samsung en Apple. Hoewel Walt Mossberg gelijk heeft als hij zegt dat het een grote impact zal hebben op de industrie, is de introductie van Assistant toch een pak belangrijker. In gesprek gaan met een artificiële intelligentie zoals die van Google zou wel eens de toekomst van informatie zoeken op het internet kunnen worden. De vraag is natuurlijk hoe het bedrijf hier geld aan wil verdienen en daarover heeft de immer intelligente Ben Thompson in zijn artikel een goede analyse. Zoals bij al z’n stukken, een enorm interessant inzicht.

Heerlijk leven zo volgens een algoritme 

Lucas: Ah, heerlijk dat Buzzfeed artikels als deze schrijft. Het bedrijf van Zuckie wil maar al te graag dat je alles (of toch op zijn minst iets) deelt op Facebook en zal je dan regelmatig ook lastig vallen met suggesties. Charlie Warzel van Buzzfeed nam de proef op de som en ging in op alle suggesties die Facebook hem voorstelde. Resultaat? Een verjaardagsfeest voor iemand die hij nauwelijks kende en een heerlijk artikel. Of hoe algoritmes je leven kunnen bepalen.

 

Smollie strikes again

Lucas: Thomas Smolders, geen nobele onbekende voor deze nieuwsbrief. Deze week verscheen er in Charlie Magazine (http://charliemag.be/) een interview met hem over de toekomst van de journalistiek. 10 pertinente vragen waar Thomas als geen ander een antwoord op kan geven.

Mensen willen gerust betalen voor online media. Serieus, er zijn zelfs mensen die betalen voor virtueel snoepgoed in Candy Crush Saga.

Een perspectief op China dat je nooit te zien krijgt

Yorick: China blijft een land van mysterie. Je hoort er enkel van als het verband houdt met het Westen, zoals de belofte om de klimaatakkoorden van Parijs goed te keuren.Of als er een gigantische ramp gebeurt, zoals de explosie in TianjinMaar over de mentaliteit en leefgewoontes van de gemiddelde Chinees horen bijna nooit iets. Terwijl dit een verband zou kunnen hebben met hoe zo’n grote rampen kunnen gebeuren. Ondanks dat ik soms de indruk kreeg dat de auteur schreef uit een perspectief dat het Westen beter is, blijft het desalniettemin wel een interessant stuk. Hoe ‘goed genoeg’ de standaard lijkt te zijn en hoe het voor enorme problemen kan zorgen.

De toekomst van sociale media ligt in VR

Lucas: Beeld je even in dat je binnen een paar jaar niet meer FaceTime aanzet om te bellen met iemand maar dat je in de plaats daarvan een virtual reality headset op je hoofd plaatst. In plaats van dat je naar een scherm kijkt om te praten met iemand, word je in een ruimte gezogen waar het lijkt alsof je echt met iemand in één en dezelfde ruimte zit. Dat is de idee waar Mark Zuckerberg met Oculus en Facebook naartoe wil. Alles staat nu nog in zijn kinderschoenen, maar op het Oculus Connect event kregen we al een sneak peak van wat de toekomst van sociale media gaat zijn. Of toch de visie van Zuckie.

Wat is er toch aan de hand met Twitter en diens CEO?

Yorick: Afgelopen weken hoorden we enkele berichten dat er bedrijven zijn die interesse hebben om Twitter over te kopen. Google, Salesforce en Disney overwogen de mogelijkheid zodanig serieus dat het sociale netwerk een bank inhuurde om de aanbiedingen te bekijken. Hoewel de interesse ondertussen bijna volledig weg is, is het voorval nog steeds interessant. Het bracht namelijk de verhouding tussen CEO Jack Dorsey en Chief Financial Officer Anthony Noto boven water. Wie heeft er echt de leiding in het bedrijf? Bloomberg heeft een antwoord.

ONTDEKKING VAN DE WEEK:
Jup, we hebben ooit dieren voor de rechter gesleept

Yorick: Geschiedenis studeren levert soms heel erg vreemde verhalen op. Dit is er zo eentje. Dieren voor de rechter brengen was niet de norm, maar dat er plaatjes van zijn maakt het wel interessant genoeg om hier eens te delen. Altijd een varken in de rechtbank willen hebben zien verschijnen, dan is dit iets voor jou.

Zo, dat was het weer voor deze week. Heb je commentaar positief of negatief, wil je artikels suggereren of ons gewoon vertellen hoe geniaal we zijn? Je vindt Lucas en Yorick op Twitter! Heb je liever deze nieuwsbrief elke maandag in je mailbox? Schrijf je dan hieronder in voor elke week een verse nieuwsbrief. Tot volgende week!
Benieuwd naar oudere nieuwsbrieven? Hierzo!
Tandem Tech ft. Sjmille: Nicolas Cage

Share.

About Author

Tandem Tech

De wekelijkse nieuwsbrief van Yorick Dupon & Lucas Wuyts over all things tech & media.

Reacties