Smartwatches: kiezen tussen stijl of batterij-duur

1

De oorlog om de beste smartwatch is dinsdag 24 februari echt uitgebroken en voorlopig is de consument nog steeds niet de winnaar.

Pebble, het bedrijf achter de eerste echte smartwatch, lanceerde 24 februari de Pebble Time. (Zie bovenstaande video) Deze smartwatch heeft een geüpdatet design en deze keer ook een scherm dat 64 kleuren kan aannemen in plaats van slechts twee. Dit gaat samen met een batterijduur die zeker een week zou moeten volhouden en een scherm dat ook in de felle Belgische zon leesbaar is.

Kort daarvoor postte LG bovenstaande video op zijn YouTube-pagina waarin een zeer stijlvolle Android smartwatch wordt tentoongesteld. Deze zal naar alle waarschijnlijkheid met wat geluk een dag lang bruikbaar zijn en waarschijnlijk slecht leesbaar buitenshuis, zoals alle voorgaande smartwatches dat waren. Bovendien zou de aankomende Apple Watch volgens geruchten ook een batterijduur hebben die gewoonweg lachwekkend is voor iets wat moet doorgaan voor een horloge.

En zo kom ik tot de vaststelling dat 2015 nog steeds niet “Het Jaar van de Smartwatch” zal zijn. Iedereen die dacht dat dit het geval zou zijn op het moment dat Apple zijn Watch aankondigde, is naar mijn bescheiden mening momenteel nog volledig fout. We zijn namelijk nog een eindje van het moment waarop we een stijlvolle horloge kunnen dragen die niet elke nacht aan het stopcontact moet hangen en een verlengde is van de smartphone.

Ik wacht dus nog even met het aanschaffen van een smartwatch. Kiezen tussen stijl en functie wil ik nog wel doen voor mijn smartphone, maar voor iets zo persoonlijk als een horloge wil ik dat niet. Ik draag nog liever mijn Xiaomi Mi Band op momenten die niet al te formeel zijn om het dan uit te doen wanneer dit wel het geval is. Het kostte dan ook maar 30 euro, maar een smartwatch die over de honderd euro van mijn bankrekening haalt wil ik toch liever op elke mogelijke moment kunnen dragen. Misschien lukt het wel volgend jaar…

Share.

About Author

Yorick Dupon

Vraag me welke smartphone je moet kopen.

Reacties