Een compacte, comfortabele, draadloze hoofdtelefoon met een lange batterijduur en goede audiokwaliteit moet de sweet spot zijn die de Sennheiser Momentum On-Ear Wireless moet bereiken. Doet die dat ook?

Specificaties
Hoofdtelefoon type: On-ear
Aansluiting: 1,4 m kabel (Jackplug 3,5 mm)
Gevoeligheid: 111 dB
Frequentiebereik: 16 Hz – 22 kHz
Battery-life:
What’s in the box: hoofdtelefoon, audiokabel, USB-kabel, adapter, draagkoffertje

Van deze hoofdtelefoon moet je geen strak ontwerp verwachten. Kabels zijn zichtbaar, er is metaal zichtbaar, wat allemaal had kunnen verborgen worden door plastiek zoals bij de Bose Soundlink On-Ear Bluetooth. Persoonlijk vind ik dat wel iets hebben, het geeft de Sennheiser Momentum On-Ear Wireless extra karakter. Dit doet het er uitspringen tegenover andere standaard zwarte hoofdtelefoons. Ook over het design van de speakers is duidelijk goed nagedacht. Ze zijn erg gemakkelijk te verstellen en de constructie van de hoofdtelefoon is zodanig soepel dat deze Sennheiser op zowat elk hoofd comfortabel moet zitten. De oorkussens zelf zijn gemaakt uit Alcantara, een stof die zeer zacht is en goed ademt. Van dat laatste heb ik niet veel gemerkt, want bij lange sessies met de headphones werden mijn oren best warm. Normaal is dit de reden waarom ik liever on-ear hoofdtelefoons verkies boven over-ear hoofdtelefoons als de Sennheiser Urbanite XL Wireless.

sennheiser momentum on ear wireless

Ergens is dat geen ramp, want ik gebruikte de hoofdtelefoon vooral onderweg naar de campus. Daarbij komt de compacte vorm en de draadloze verbinding van de Sennheiser Momentum On-Ear Wireless enorm van pas. Eens gekoppeld met mijn smartphone was het gewoon een kwestie van aanzetten, vertrekken met de fiets, onderweg volume regelen of nummers overslaan en wanneer aangekomen uitschakelen en terug wegsteken. In de doos zitten een carrying case en een stoffen zakje, waarvan ik voor onderweg vooral het zakje gebruikte. De hoofdtelefoon plooit goed samen, waardoor ik nooit een probleem had om deze weg te steken en zowat overal mee naartoe te nemen.

sennheiser momentum on ear wireless

Een grote afwezige bij de Sennheiser Momentum On-Ear Wireless is de noise cancellation. Op zich is dit een pak veiliger in het verkeer, maar als je bijvoorbeeld in de bib rustig wil studeren zonder je muziek oorverdovend luid te zetten, dan mis je die feature wel. Gelukkig is de geluidskwaliteit van de hoofdtelefoon perfect in orde. Bassen komen mooi door, maar overschaduwen de hoge en middentonen niet. Subtiele elementen als het zacht klepperen van de bekken van een drumstel geraken niet verloren. Wat allemaal best goed is voor audio die over bluetooth wordt gestuurd.

sennheiser momentum on ear wireless

Die verbinding heeft wel een stevige impact op de smartphonebatterij. Op dagen waarop ik veel gebruik maakte van de hoofdtelefoon, zag ik dat ook heel duidelijk dat mijn smartphone het minder lang uithield. Dat er een kabeltje bij de Sennheiser Momentum On-Ear Wireless is geleverd, komt dan ook goed van pas. Dit kan je vastklikken, waardoor je de kabel niet kan lostrekken uit de headphones. Hierdoor kan je ook niet zomaar een nieuw kabeltje kopen wanneer je het kwijt bent, wat best lastig kan worden. De batterij van de hoofdtelefoon zelf is daarentegen niet mis. Tijdens mijn gebruik moest ik maar om de week herladen, maar dat hangt er natuurlijk sterk van af hoeveel je muziek luistert. De Sennheiser Momentum On-Ear Wireless is niet de gadget die je elke nacht moet opladen.

 

8.2 Top

Draadloos en compact, dit maakt van de Sennheiser Momentum On-Ear Wireless de ideale partner voor wie vaak onderweg is en toch een lekker deuntje of een interessante podcast wil beluisteren. De hoofdtelefoon mist noise cancellation, maar de audiokwaliteit is wel meer dan uitstekend.

  • Durability 8.5
  • Design 8
  • Batterij 8
  • Sound 9
  • Portability 10
  • Dagelijks gebruik 7.5
  • Connectiviteit 7
  • Prijs 7.5
Share.

About Author

Yorick Dupon

Vraag me welke smartphone je moet kopen.

Reacties