Als mensen aan een Android smartphone denken, komen ze al snel bij hetzelfde Koreaanse bedrijf uit. Ook dit jaar laat Samsung zijn nieuwe flagships op de wereld los, de Samsung Galaxy S7 en de Galaxy S7 Edge. De Tandem Tech kon er mee aan de slag gaan en was benieuwd of de Galaxy S7 Edge nu echt de smartphone van het jaar is zoals Samsung ons wil doen geloven. Een tandemverdict:

Specificaties
Scherm: 5.5 inch super AMOLED (1440 x 2560)
Software: Android 6.0.1 Marshmallow met Touchwiz UI
Processor: Qualcomm Snapdragon 820
RAM: 4 GB
Opslag: 32 GB, uitbreidbaar met microSD tot 200 GB
Camera: 12 MP (main) en 5 MP (selfie)
Batterij: 3600 mAh,
Wi-Fi: 802.11 a/b/g/n/ac 2.4G+5GHz, VHT80 MU-MIMO

Camera

samsung galaxy s7 edge camera zwart

Yorick Dupon: Ongelofelijk. Snelheid van het opstarten van de app, focussen van het beeld en nemen van de foto is quasi instant. Trekt zelfs in het donker foto’s waarop de objecten te onderscheiden zijn. Andere smartphones zouden vooral zwart trekken. Terug naar 12 MP gaan was duidelijk een goed idee om de focus te leggen op het verbeteren van alles dat een goede foto nodig heeft. Alle andere smartphones verbleken bij de snelheid waarmee de Samsung Galaxy S7 Edge foto’s neemt. Dit is toch één van de dingen die ik nog het meest mis bij het testen van andere smartphones.

Lucas Wuyts: Eén van de betere camera’s op de markt. De S7 Edge trekt quasi instant foto’s en zal je niet teleurstellen als je snel een foto wil trekken. Samsung wil duidelijk de leider op het vlak van smartphonecamera’s zijn en slaagt hier momenteel met verve in. Ook in het donker zijn onderwerpen goed zichtbaar, al is de ruis duidelijk zichtbaar, iets wat Samsung beloofde weg te werken met de S7 Edge. Ik blijf geen fan van de software die het Koreaanse bedrijf gebruikt om foto’s te trekken, ik bedoel niet de interface op zich, maar de software die er achter schuil gaat om foto’s te processen. Foto’s worden opvallend geler gemaakt tegenover de concurrentie. Ik ben nog steeds meer te vinden voor de foto’s die de iPhones van deze wereld trekken, al zou het pretty damn awesome zijn om te zien dat de foto’s in donkere omgevingen even goed zijn als die van de Samsung Galaxy S7 Edge.

Scherm

samsung galaxy S7 edge zwart

Yorick: Wederom zorgt Samsung dit jaar niet voor verrassingen. Met de S7 Edge heeft het bedrijf namelijk wederom de smartphone met het mooiste scherm op de gehele markt. Of je het nu heel erg gedimd wil of net heel erg helder, dat is voor dit toestel allemaal geen probleem. Bovendien zijn de kleuren prachtig, van felle kleuren tot de meest donkere tinten zwart. De resolutie bleef hetzelfde, meer dan 2560×1440 hebben we voorlopig toch niet nodig. De curves aan de linker- en rechterkant van de S7 Edge maken van de smartphone het meest unieke dat je kan vinden. De LG G5 had hier de kroon kunnen stelen, maar vermits andere recensenten steeds wijzen op de slechte uitvoering, blijft de eer toch nog even bij dat ander Koreaanse bedrijf.

Lucas: Never change a winning combination. Samsung is al langer de leider op vlak van smartphoneschermen en de Galaxy S7 Edge maakt deze titel met verve waar. Er is geen enkele concurrent op de markt die betere schermen produceert dan het Koreaanse bedrijf. Veel vernieuwing is er dit jaar niet op vlak van kwaliteit of resolutie, maar dat stoort niet. Wat al uitstekend is, moet niet elk jaar veranderd worden.

Touchwiz

samsung galaxy S7 edge zwart

Lucas:
Touchwiz komt van ver, héél ver. Van verschrikkelijke skin tot effectief een nuttige toevoeging aan Android. Samsung lijkt nu eindelijk de goede balans te hebben gevonden tussen Android en hun Touchwiz skin. De toevoegingen die Samsung maakt aan het besturingssysteem zijn vaak subtiel, maar eens je een andere smartphone gebruikt, mis je ze effectief. Ook het feit dat er niet onnodig veel bloatware op het toestel staat, kan ik alleen maar toejuichen. Er zijn heel weinig dubbele apps te vinden op de S7-lijn, waardoor er weinig verwarring is als je de smartphone uit zijn doos haalt. Android ziet er op de S7 Edge ook echt Android uit, met die subtiele Samsung kwinkslag. Goed gedaan! In de toekomst meer van dat.

Yorick: Als het op Android aankomt, ben ik een vuile vieze nerd die gewoon wilt dat elke smartphonefabrikant de versie gebruikt die Google aanreikt. Het zal altijd wel een utopie blijven, zo realistisch ben ik wel. Gelukkig heeft Samsung er vorig jaar voor gekozen om te luisteren naar de klachten van velen. Apps die hetzelfde doen als degene die standaard bij Android zitten werden vermeden, het interface werd opgefrist en alles werd wat vlotter gemaakt. Dit jaar is er niet veel nieuws te melden, behalve dat de Samsung Galaxy S7 Edge mooi met de Android 6.0.1 Marshmallow (de meest recente versie) in de winkel ligt. Ook kreeg ik tijdens het testen de nieuwe veiligheidsupdates en die van volgende maand lijken ook onderweg. Samsung heeft duidelijk een pak bijgeleerd en dat maakt het nieuwste vlaggenschip nog beter.

Galaxy S7 Edge: Batterij en dagelijks gebruik

Samsung Galaxy S7 Edge gold back

Lucas: Het is vrij indrukwekkend dat een smartphone die zo dun is, ook effectief comfortabel in de hand ligt. Waar ik bij de S6 en S6 Edge constant het gevoel had dat de toestellen uit mijn hand gingen vallen, blijft de S7 Edge mooi waar hij hoort te zijn. Doordat de Galaxy S7 Edge iets dikker is dan zijn voorganger, heb je gewoon meer het gevoel dat je een stevig toestel in je handen hebt. De extra dikte heeft alles te maken met de grotere batterij die binnenin het toestel zit. En wauw, voor een toestel met de afmetingen van de S7 Edge is de batterijduur opvallend goed. Een volledige dag zonder dat je hem aan een stopcontact moet hangen, zou geen probleem mogen zijn. Iets waar sommige smartphoneconcurrenten nog wat van kunnen leren.

Yorick: Vanaf het moment dat je de Samsung Galaxy S7 Edge voor het eerst in je handen hebt, voel je dat het een premium toestel is. De knoppen klikken lekker, het glas is langs voor- en achterkant zodanig afgerond dat het perfect in de hand ligt. Langdurig de S7 Edge gebruiken is dus een plezier, wat een verbetering is ten opzichte van vorig jaar. De batterij is ook meer dan uitstekend. Persoonlijk lukte me het gewoonlijk niet om echt de volledige dag te doen met een volle batterij, maar het feit dat ik gewoonlijk tot een uur of zes ’s avonds kon rekenen op de smartphone zie ik niet vaak bij andere smartphones. Bovendien komt de smartphone met quick charging, dat verhelpt al een hoop problemen.

Share.

About Author

Lucas Wuyts

Hoofdredacteur Tandem Tech, social media manager Geekster

Reacties