Readmill

0

Momenteel leven we in een periode waarin informatie overal te vinden is. Er is werkelijk een freaking diarree aan social networking sites en ik denk dat ik niet alleen ben als ik zeg dat ik al lang door de bomen het bos niet meer zie, hell, een bos is al lang niet meer zichtbaar. Daarom dat ik, ridderlijk, de nobele opdracht aanvaard heb het online kaf van het koren te scheiden. We beginnen met Readmill, voor de liefhebbers van het geschreven woord, waar jullie ongetwijfeld allemaal toe behoren.

Readmill kan je nog het best vergelijken met de boekenclub van vroeger, enkel hoef je geen deel uit te maken van een groep huisvrouwen van middelbare leeftijd met gesynchroniseerde cycli. Het werkt met e-books om alle gegevens op te halen, wat ons naadloos brengt tot het grootste nadeel: je moet een iPad hebben om de app te installeren. *sad-trombone*

Ik gebruik Readmill nu bijna een jaar en het aantal Engelstalige boeken die ik per jaar verslind is exponentieel gestegen. Stel nu, je bent niet zo eloquent in het Engels, je kennis van de Shakespeariaanse woordenschat is roestig en tijdens het lezen bespringt het woord balderdash je in een zin. Er is geen reden tot paniek, bespaar jezelf van Ben Crabbé okselvijvers en tap gewoon op het woord, klik op ‘define’ en BAM! Uitleg van ieder woord just at the tap of your finger. Veruit één van de handigste features.

Een niet te verwaarlozen feature is ook het highlighten en delen van zinnen uit een boek. Niet alleen is het handig om achteraf nog es die coole quotes te herlezen, wanneer je het deelt op twitter of facebook, straal je ook een zekere air uit waarin je tegen al je volgers en vrienden predikt: “Kijk! Kijk naar wat ik zoal lees. In mijn vrije tijd dan nog, dames & heren.” Je vrienden zullen je zoveel liever hebben en harder respecteren na het lezen van de diepzinnige quotes die je in hun gezicht gooit. Het highlighten van quotes, cool, het delen ervan, vroeger ( in pre-digitaal tijdperk ) sociaal niet zo aanvaard, nu indien met mate: cool.

Het zwaarste nadeel bij Readmill is vooral dat de community nog niet zo groot is. De service is da bomb maar er zijn weinig mensen die het gebruiken. Het wilt al wat zeggen dat van mijn 370 followers er geen enkele in de community zat. Dus vandaar een hartelijk warme oproep: heb je een iPad en lees je graag, download de Readmill app, het is gratis en je zal het je niet beklagen. Het is hier niet Google+ eenzaam, maar het kan toch wel gezelliger!

Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties