New Myspace Beta

6

Ik denk dat iedereen ooit wel een MySpace account gecreëerd heeft. Het was het begin van een tijdperk, een tijdperk waarin we alles delen met iedereen. Waarin ieder van ons een online leven opbouwde, een eigen stekje om ons ego te wateren. Maar de laatste jaren was MySpace een grijsaard geworden. Out-dated, achterhaald, voorbijgestoken door Facebook en Twitter. Maar vandaag is er verandering, een drastische rebuild van MySpace. En wij mochten al eventjes spieken.

Ik zit nu al een paar weken op MySpace en het moet gezegd: het ziet er allemaal adembenemend uit. Wat deze nieuwe versie zo leuk maakt is het feit dat het niet aanvoelt als een site. Het heeft meer een app-gevoel, meer een service dan webpagina. Maar toch ging ik minder en minder erop, waarom? Simpel, het was nog een closed beta, wat al direct 2 nadelen zijn.

1. Closed: één van de voorwaarden voor een leuke sociale media is toegang tot je vrienden. Ik was de enige uit m’n vriendenkring met een invite, dus zat ik daar alleen op mijn ivoren troon. Maar daar komt verandering in, nu ik invites mag versturen!

2. Beta: het blijft een onafgewerkt product, met bepaalde useability foutjes. Veel artiesten zijn niet te vinden en ik kan veel klassiekers niet terugvinden. Toen ik nieuwe artiesten wou vinden via Discover, kwam ik enkel Ke$ha, Britney Spears en gelijksoortigen tegen. Maar ook hier is aan gewerkt. Dus allround verbetering!

Facebook heeft liken, Google heeft +1 en MySpace heeft connecten. Je kan in principe met alles connecten in MySpace. Vrienden, liedjes, statusupdates, artiesten, foto’s, mixes, … Een artiest of liedje connecten snap ik maar wàt net de meerwaarde is van het connecten van statusupdates ontgaat me een beetje.

MySpace heeft nu ook een player die continu in beeld is, daarmee luister je naar je favoriete artiesten of naar mixes gecreëerd door je vrienden. Mixes creëeren gaat echt snel en is een leuke feature. Doet me beetje denken aan hoe men vroeger mixes op een tape zetten en doorgaven om in de auto te spelen.

Zal MySpace terug de standaard worden? Geen idee, Google+ leert ons dat good looks niet voldoende zijn om publiek vast te houden. Verdient het een 2e kans? Zéker en vast! Daarom geef ik hier 5 invites weg voor de MySpace Beta! Al wat je moet doen is ons overtuigen waarom we net jou moeten binnenhalen bij de nieuwe MySpace. Geef ons je meest originele reden hier onderaan als reactie! Good luck!

UPDATE: alle invites zijn spijtig genoeg al de deur uit!

Share.

About Author

Davy Delbeke

Kapitein van Geekster sinds het moederschip werd gelanceerd in 2012. Voorliefde voor alles wat met Marvel en Jonathan Hickman te maken heeft. Ja, ik heb Secret Wars al gelezen en ja, die is ongelooflijk geniaal.

Reacties

Ik denk dat iedereen van de ‘oudere’ internetgeneratie wel wat heimwee naar MySpace heeft. Ik zou dan ook niks liever hebben dan dat het weer  de markt overneemt. Ik zou alvast voor de promotie in mijn vriendenkring zorgen 🙂

mijn eerste ervaring met de social media was met MySpace, toen reeds een thrilling experience, later heb ik nog even gedacht dat Virb het nieuwe ding ging worden, en was dan ook wel wat teleurgesteld dat het Facebook was. dat kon je helemaal niet pimpen 😉
Ik herinner me nog de eerste keer dat ik mensen herkende in RL die ik enkel op MySpace ontmoet had, daarom dus.

Ik wil het wel nog een kans geven. Vroeger gebruikte ik het veel als Dj tot er opeens zoveel spam op kwam… De nieuwe versie ziet er alvast veelbelovend uit dus hopelijk krijg ik van jullie de kans om het eens te testen.