Iedereen heeft het al eens meegemaakt: je bent onderweg en één van je elektronische toestellen geeft de geest omdat je net iets te lang gekeken hebt naar dat rode balkje in je batterij-icoon. De meeste mensen hebben een powerbank mee om hun smartphone of tablet wat extra juice te geven, zodat ie het toch nog de volledige reis kan uithouden. Jammer genoeg kon je laptop, camera of drone niet rekenen op zo’n powerbank. Tot LifePower met de LifePower A2 op de proppen kwam…

Specificaties
Afmetingen: 14,85 cm x 15,2 cm x 2,55 cm
Gewicht: 850 gram
Batterij: 25600 mAh
Poorten: AC outlet, USB 2.0
What’s in the box: LifePower A2, travelbag, oplader

LifePower A2 Huawei Mate 8

LifePower A2: extra leven voor je toestellen

Met zijn 25600-mAh-batterij is de LifePower A2 geen klein beestje. De batterij laadt je laptop één volledige cycle op, zodat je onderweg weer verder kunt. Heeft je smartphone nood aan extra kracht? Dan kan je hem tot tien keer opladen. Vrij indrukwekkend allemaal! En daar stopt het niet, je kan eigenlijk zowat alles opladen dat via het gewone stopcontact opgeladen wordt. Dit is meteen ook het grote verschil met andere powerbanks. Je bent niet gelimiteerd tot toestellen die opladen via USB-poorten, maar werkelijk alles met een stopcontact kan je inpluggen. Handig voor wanneer de elektriciteit uitvalt (en no shit, het gebeurde tijdens de testperiode). Wat nog handiger is, is het feit dat je zowel een toestel kan opladen via AC en via USB, dat allemaal tegelijkertijd! Zijn zowel je laptop als je smartphone dood? Geen enkel probleem, inpluggen en opladen maar!

De LifePower A2 is niet klein. Hij is ongeveer even hoog als een zes inch smartphone, maar dat valt te begrijpen met zo’n knoert van een batterij. Hij neemt redelijk wat plaats in in je rugzak, maar door zijn gewicht van 850 gram ga je nooit een hernia kweken. Vrij knap om dit alles klaar te spelen. Ook de looks heeft de LifePower A2 mee: de externe batterij bestaat zo goed als volledig uit glanzend aluminium en past perfect bij een MacBook Pro. Enige nadeel is wel dat je makkelijk krassen of vingerafdrukken ziet. Om krassen te voorkomen geeft LifePower je een travelbag mee, die mooi rond de batterij past.

LifePower A2 travel bag

De A2 kost je 299 euro, wat niet goedkoop is. Dit zal dan ook het grootste minpunt zijn voor geïnteresseerden. Toch is de investering zijn geld waard als je vaak onderweg bent en je te allen tijde je laptop moet kunnen gebruiken. Als LifePower met zijn toekomstige producten de mogelijkheden van de externe batterij nog wat kan uitbreiden en de prijs iets naar beneden kan brengen, zou dit wel eens een gamechanger kunnen zijn.

Rechtzetting 11/04/2016: Het is wel mogelijk om meerdere toestellen tegelijkertijd op te laden. We hebben dit dan ook aangepast in het artikel. Onze excuses.

LifePower A2

7.6 Extra juice

De LifePower A2 is een next level powerbank. Met zijn 25600 mAh aan extra juice kom je wel even toe als je lang onderweg bent. Het feit dat je zowat alles kan opladen maakt deze externe batterij extra handig. De prijs van 299 euro is niet weinig, maar wie het ervoor over heeft, zal het zich niet beklagen.

  • Duurzaamheid 8
  • Design 8.5
  • Dagelijks gebruik 7.5
  • Prijs 6.5
Share.

About Author

Lucas Wuyts

Hoofdredacteur Tandem Tech, social media manager Geekster

Reacties