LG V20 komt voorlopig niet naar Europa

0

Met de aankondiging van de LG V20 in de ochtend ging het Koreaanse bedrijf de persconferentie van Apple voor. Compleet met killer specs kan het toestel hoogstwaarschijnlijk de nieuwe iPhones aan, maar in Europa zullen we daarvoor op onze kin moeten kloppen.

“Voorlopig zijn er geen plannen om de V20 naar Europa te brengen”, meldt Manager Engineering voor LG in België Jeroen Peeters aan onze redactie. “Een specifieke reden is er niet, niet alle toestellen worden steeds globaal geintroduceerd, dat was initieel bij de V10 ook zo”, voegt hij toe. Deze werd later ook beschikbaar in Europa en bij LG België hopen ze dit ook te kunnen realiseren bij de V20.

Het gebrek aan een Europese release van de LG V20 is een jammere zaak. Als de eerste smartphone met de nieuwste versie van Android, 7.0 Nougat, en de beste interne specificaties die op dit moment te vinden zijn, had dit een favoriet kunnen worden van zware gebruikers. De Qualcomm Snapdragon 820, 4 gigabyte aan DDR4 RAM-geheugen en de verwijderbare batterij met een capaciteit van 3200 mAh hadden ons zeker kunnen bekoren.

De grote focus op audio en de camera kan bovendien erg interessant zijn om de LG V20 te onderscheiden van de rest van de high-end markt die erg competitief is. Een derde smartphonemerk naast Samsung en Apple dat grote hoeveelheden aan flagshipsmartphones verkoopt, is hoogst onwaarschijnlijk. Daarom zou dit toestel de erg mooie niche van foto-enthousiastelingen en muziekmakers kunnen opvullen. Een niche die uiteraard ook op ons continent bestaat.

Na de flop die de LG G5 was, hadden we graag een nieuwe poging van Samsungs rivaal gezien om toch nog een uitstekende flagship op de markt te brengen. Hopelijk beslist LG alsnog om de V20 uit te brengen in onze contreien, want deze opvolger van de LG V10 werd door redacteur Lucas vorig jaar erg gesmaakt.

Share.

About Author

Yorick Dupon

Vraag me welke smartphone je moet kopen.

Reacties